夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

。。。。。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

佢似乎有精神壓力喎~~
同佢傾下...又或者搵D朋友同佢傾下

男爵府

做下身體檢查,如果肝有問題會另到個人長期眼瞓同好攰

伯爵府

2018復活節勳章

不如提議一起做下運動

侯爵府

yogab 發表於 19-7-19 09:54
我同老公新婚大半年,結婚之前拍左8年拖,無同居。 我哋一直好sweet無咩嗌交,佢係一個有擔帶好錫我既人。 ...

隔個月都有一次下麻, 找個, 出個trip, 放鬆下囉

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會唔會係健康問題?

子爵府

回覆 yogab 的帖子

會唔會煲啲湯水佢潤吓,補吓?個人無咁容易攰

複式洋房

我同老公新婚大半年,結婚之前拍左8年拖,無同居。 我哋一直好sweet無咩嗌交,佢係一個有擔帶好錫我既人。 ...

做下有氣運動

子爵府

你做老婆既只係識埋怨,眼訓成咁,你唔會關心下佢工作辛苦定健康問題架????做老婆既有時要識做,煲下湯水,或少D羅梳啦。。。。剩係為自己開心,自私到爆
得閒睇下隔離POST D老公啦,唔係出軌就叫雞,你就知你幸福

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

現在環境甘,真係好頭痛

子爵府

回覆 yogab 的帖子

如果佢係室內工作,可能缺乏維他命D。
呢道好多JM話老公成日話攰無性生活(10個有8個),如果
佢唔係有小三,可以每日食一粒1000iu或2000iu維生素D-3,一個月可見功效(第18,19點),跟住KEEP住食,女人都要食,可預防骨質疏鬆。不過,當佢有心有力後,你要配合佢,否則小心佢搵小三

對於全世界來說,vitamin D 缺乏是相當普遍的現象,特別是女性 (由於過度防曬與不容易自食物中攝取),據估計,全球約有10億人口未能到標準建議值(大約是每7人就有1人)
舉美國的例子來說,大約有39% 屬於極度缺乏(小於20 ng/mL),另外25% 屬於不足,也就是說有64%的人口缺乏足夠vitamin D 來維持身體良好運作

子爵府

回覆 worrywong 的帖子

注意: 維生素D高劑量,會有超量的中毒風險,建議先抽血檢查維生素D,根據美國醫學研究所(Institute of Medicine)的資料,4000 IU是成年人每日維他命D攝入量的安全上限。然而,日劑量高達10,000 IU並沒有被證明會對健康的個體造成毒性。

珍珠宮

回覆樓主:

留意下佢身體~平時飲食如何?
會唔會係腎氣不足,肝功能又比較弱~
如果脾胃差,個人無乜營養,成個身體都唔好~
個人咁攰,訓極都唔夠,試下同佢調理下身體啦~

子爵府

畀面勳章

check check佢去,

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

先做下body check睇下身體有無問題,比如糖尿病都容易眼困,我先生之前就系甘~ 如果身體無問題,工作壓力大,肉體心靈覺得累也正常的~我不是專業人士,也不是體力勞動者,而且工作不算辛苦,日日都感覺好累,好眼困

大宅

回覆樓主:

拍拖果時到無性生活架咩?

現在結左婚先攰?

公爵府

牛年勳章

一齊做下運動?

珍珠宮

結婚前後有冇好大的分別?

禁止訪問

珍珠宮

我與我先生都係專業人士,工作壓力又係好大。
我情緒低落時就會覺得好攰,唔想講嘢。只是想睡同吃。
我既經歷,你地放下大假,乜野公司嘢都唔好做,連電話都無用,好似二人「閉關練功」咁,就算係屋企過都有幫助。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至