自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

時下唔少人會買滴雞精補身,不論係想調理身體嘅女士、孕婦、發育中嘅小朋友定係長者都會飲用。其實揀雞大有學問!唔同品種嘅雞、以至唔同品牌嘅滴雞精都內有乾坤~即刻去片睇吓星級中醫師——蔡梓銘醫師點講啦!

大家睇完片應該都知道要揀好嘅滴雞精,最緊要梗係啲雞本身靚唔靚。今次送出嘅晨露滴雞精出自台灣星級農場「元進莊」,堅持採用自家農場的台灣紅羽土雞,天然飼料,走地飼養,一直深受台灣媽咪的信賴。連台灣著名營養師/暢銷作家劉怡里都推介。

第三回遊戲玩法:

而家只要睇完影片,回覆此Post作答以下三個問題,我們就會挑選出最佳嘅50個留言,送上「晨露滴雞精室常溫版」(兩包裝)!

問題1. 揀雞要留意啲咩?

A.雞隻毛色

B.雞冠

C.產地

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?

A.出生100日左右、未曾交配過嘅雞

B.老嘅母雞

C.剛出生雞

D.以上皆不是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

第三回遊戲截止時間為2019年8月19晚上23:59,請密切留意及後遊戲回合!

得獎者會喺遊戲結束後收到PM通知安排領奬,未獲通知者當落選論。

fb:晨露滴雞精-香港
官網: www.yjcfood.com.hk

條款及細則:

1.是次活動由元進莊主辦,親子王國協辦。

2.參加者必須為親子王國會員,每名會員於每次遊戲回合只限提交答案及獲獎一次,重覆發送之答案將不獲計算。

3.參加時間以提交答案時間為準。

4.如合資格的參加者數目不足,餘下奬品將會被取消。

5.圖片只供參考,所有禮品以實物為準。獎品不得更換、轉讓、作價銷售、兌換現金或其他禮品。

6.參加本活動者,一旦參加即表示了解並願意遵守親子王國訂立的活動條款及細則;如有違反規定及造假者,親子王國有權取消其任何領獎資格。

7.如任何人士於取得或使用所獲得的獎品(包括但不限於非直接或間接損失)而造成之損失、破損或人身傷害,主辦機構及親子王國均無須負上任何責任。

8.所有提交的回覆,必須不涉及任何(1)誹謗、毀謗、淫褻、侮辱、中傷、煽動、色情、威嚇、侵害他人私隱;(2)侵犯知識產權;(3)宣傳或徵求資金、貨品、或服務;或(4)任何非法或鼓吹非法活動等的內容。參賽者須對其所提交的回覆負上全部責任。親子王國有權刪除違反以上規則的回覆,並視情況考慮交予相關執法部門處理。

9.親子王國並無責任因為或就有關使用任何提交之回覆而對任何人作出回應及賠償。參賽者由參賽一刻已代表其提交之回覆不會侵犯任何第三者的任何權利,包括(但不限於)版權、商標、專利、商業秘密、私隱或其他個人或所有權。

10. 如在使用產品後產生不適現象,請停止使用產品。假如情況嚴重,請向醫生求診。主辦機構及親子王國不會負上任何責任,參加者請自行決定使用產品與否。如對產品上有任何查詢,請諮詢您的專業醫護人員。

11.主辦機構將擁有全部版權使用參加者的分享內容,並可於各宣傳渠道把該文字分享的有關資料作公開展示、重製、編輯,以作產品宣傳、推廣、公佈和發行等用途(如:印刷品,戶外展示等) ,並可作無償使用及不設期限而毋須另行通知。

12. 如有任何爭議,主辦機構及親子王國有權暫停、修訂或更改此等條款及關於此次活動的各項安排,並可隨時取消或中止活動,事先毋須就此發出通知,亦不須為此承擔任何責任。

13.如有任何異議,元進莊及親子王國保留最終決定及解釋權。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

回覆 情報員 的帖子

問題1. 揀雞要留意啲咩?==> D

A.雞隻毛色

B.雞冠

C.產地

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補?==> A

B.母雞

C.剛出生雞

D.以上皆不是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

「晨露滴雞精」最吸引我的是說明它是由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成, 一定是純天然, 沒激素, 一定對身體有益而無害. 我是一個在職並育有兩個小朋友的媽媽, 日日都好忙好倦, 希望「晨露滴雞精」可以幫到我.

複式洋房

MommyPanel勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補

標榜無激素,對坐月中的餵人奶媽媽進補方便又安心。現正懷孕中的我很想嘗試。

民房

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是它由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,對坐月中的餵人奶媽媽進補方便又安心。現在懷第二胎的我很想嘗試,希望「晨露滴雞精」可以幫到我.

洋房

情報員 發表於 19-7-19 11:02
時下唔少人會買滴雞精補身,不論係想調理身體嘅女士、孕婦、發育中嘅小朋友定係長者都會飲用。其實揀雞大有 ...

問題1. 揀雞要留意啲咩?選擇D

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?選擇A

✨最好的特點是唯一可以追溯到雞源的滴雞精,用的是台灣土雞,自家農場養殖。餵買的時候想買滴雞精,因為想多點奶同多點營養給bb。當然要選擇有來源安心的食物,香港有很多滴雞精牌子,只有晨露滴雞精,從小雞到滴雞精成個過程擺上網公開透明,只有自己養雞最安心,同時照顧媽媽同BB

#晨露滴雞精 #滴雞精 #懷孕 #坐月 #元進莊 #自己養雞 #安心

洋房

回覆 情報員 的帖子

問題1: D問題2: A
問題3: 「晨露滴雞精」嘅近50年只生產安心產品不變的堅持呢個特點最吸引我想嘗試。
佢獲得農業最高榮譽”神農獎”(2003),領先同業通過歐盟HACCP系統認證(2005),成為台灣首家榮獲國際認證的家禽食品專業工廠。而且更通過ISO22000認證(2008),並於獲得台灣行政院頒發之菁創獎(2009),獲得優良廠商協會頒發第一品牌(2011),通過台灣CAS優良農產品認證(2012),通過HALAL清真食品認證(2013),取得杜拜UAE認證(2014)。以上種種嘅權威認證,足以證明「晨露滴雞精」係我信心嘅保證!

別墅

2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

回覆 WLGloria 的帖子

D.以上皆是

方便和有品質最吸引我想嘗試的原因,因為平時太忙,沒時間整野食進補,宜家要飲晨露滴雞精就可以補而不燥讓身體回復精神

別墅

2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

方便和有品質最吸引我想嘗試的原因,因為平時太忙,沒時間整野食進補,宜家要飲晨露滴雞精就可以補而不燥讓身體回復精神

洋房

回覆 WLGloria 的帖子

問題1: D問題2: A
問題3: 台灣50年老子號「晨露滴雞精」我懷孕期經常嘔吐中醫師話我血氣比較差, 飲「滴雞精」就可以短時間內快速補充番能量同營養, 補充血氣去養胎滋養寶寶。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

天然無激素,對媽媽進補時又安心又放心,不用擔心

激素影響健康

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

問題1: D
問題2:A
問題3:因為係自家農場飼養,最值得我信賴,唔驚矩係用激素肚來製滴雞精,可以放心食用。

複式洋房

問題1: D
問題2:A
問題3:我中意呢個滴雞精係因為矩用嫩雞,即係100日左右又未交配過既雞來整,甘樣就可以達到溫補既效果,唔洗驚吃完會好躁。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

1. D
2. A
3. 有品質保證,食落肚的食物真係要經過挑選,而晨露滴雞精用的雞經過嚴格挑選,飲都飲得安心

民房

回覆 情報員 的帖子

問題1. 揀雞要留意啲咩?==> D

A.雞隻毛色

B.雞冠

C.產地

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補?==> A

B.母雞

C.剛出生雞

D.以上皆不是

「晨露滴雞精」最吸引我的是說明它是由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成, 純天然, 沒激素, 一定對身體有幫助, 飲用方便, 長者都適合, 一定會keep住用

洋房

Poo得好勳章 笑得好勳章

D.以上皆是

標榜無激素,對懷孕及餵人奶媽媽有較好進補功效!而且又方便

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

工作後仲要湊小朋友,真係好攰㗎。無時間燉雞汁補一補,試試滴雞精溫補,仲可調理身體,不容錯過的女性恩物。

男爵府

2019勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是它由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,對坐月中的餵人奶媽媽進補方便又安心。現在懷第二胎的我很想嘗試,希望「晨露滴雞精」可以幫到我.

複式洋房

時下唔少人會買滴雞精補身,不論係想調理身體嘅女士、孕婦、發育中嘅小朋友定係長者都會飲用。其實揀雞大有 ...

D.以上皆是

晨露滴雞精最吸引我的是它選用自家農場養的約出生100天,未曾交配過的走地雞制成,飼料天然,荷爾蒙和雌激素都會相對較老母雞小得多,既可進補又不會過於燥熱,值得信賴。滴雞精含有小份子氨基酸及蛋白質,身體容易吸收,非常適合正在調理身體準備懷孕和平日工作容易疲倦的我補充血氣。

複式洋房

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。
晨露滴雞精唔止一個特點吸引我想試,蘊含高膠原蛋白,豐富蛋白質,用嘅係嚴選台灣自家農場、100日大的走地飼養少爺土雞,以古法慢火蒸煮10 小時,100% 純滴雞精,每包萃取半隻雞的營養,讓蛋白質、維生素、胺基酸、礦物質等能充份被吸收,可以補充身體所需之餘仲要係零脂肪,最啱依家懷孕6個月、想養胎長胎又怕自己長肉嘅我,飲咗都唔驚變肥!仲要每個包裝盒都有QR code,等我可以知道每隻土雞嘅來源,更加安心放心飲用!

民房

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。

晨露滴雞精最吸引我的特點是 「安全有營」:

安全方面,晨露滴雞精全港唯一有產銷履歷、有 QR code 可追溯來源之滴雞精,嚴選台灣自家農場,台灣五十年老字號 。

營養方面,100日大的走地飼養少爺土雞,以古法慢火蒸煮 10 小時,100% 純滴雞精,每包萃取半隻雞的營養。如蛋白質、維生素、胺基酸、礦物質, 18 種豐富氨基酸及膠原蛋白,而份子細小特別有助吸收

岩哂好似我甘 有左的孕婦,一直服用至坐返好個月,身體強壯照顧bb

首頁
12345...7

尾頁

跳至