自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

2019勳章

回覆 情報員 的帖子

問題1. 揀雞要留意啲咩?

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?

A.出生100日左右、未曾交配過嘅雞

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20

「晨露滴雞精」最吸引我的是它由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,對坐月中的餵人奶媽媽進補方便又安心。剖腹產後總覺得身體虛弱 又要面對照顧小朋友重回職場等挑戰 我希望晨露滴雞精可助我回復精力

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 情報員 的帖子

問題1. 揀雞要留意啲咩?選擇D

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?選擇A

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

獨立包裝,方便拎出街隨時隨地都可以飲用到,岩哂我呢種又要湊b又要返工既在職媽媽,當早餐又可以補身,一流!

洋房

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

「晨露滴雞精」最吸引我的是由出生100日左右,未曾交配過嘅雞制成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,方便餵人奶媽媽安心進補。

大宅

HiPP勳章(2) 2018母親節勳章 2018復活節勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

我覺得「晨露滴雞精」選用 100% 自家農場 & 100天台灣走地土雞, 並不是使用老母雞,完全係低脂、高蛋白 & 使用3.3公斤土雞滴燉10小時,不加一滴水; 這一點真的好吸引我去嘗試, 因為這樣一包大概有半隻雞的營養, 真係滴滴都係精華, 所以好想嘗試一下, 謝謝!

複式洋房

2019勳章 KMALL特別版勳章

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是無激素,補而不燥,啱哂要照顧初生bb而每日都唔夠訓嘅我!另外,純天然配方令要餵母乳嘅我好放心飲用&進補。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。
採用自家農場的台灣紅羽土雞,天然飼料,走地飼養。100% 純滴雞精,每包萃取半隻雞的營養。

大宅

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。
嚴選台灣自家農場、100日大的走地飼養少爺土雞,以古法慢火蒸煮10 小時,100% 純滴雞精,每包萃取半隻雞的營養。

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章 KMALL特別版勳章

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是無激素,用出生100日左右、未曾交配過嘅雞,達至溫補、補而不燥的功效,令我可以放心每日都飲2包 :)

洋房

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

「晨露滴雞精」來自元進莊自家農場的雞隻,安心農場、安心雞隻,再經過獲國際認證的家禽食品專業工廠製造,品質有保證,完全不用擔心來源的問題,無論是大人或是小朋友,都大可以放心食用!

大宅

情報員 發表於 19-7-19 11:02
時下唔少人會買滴雞精補身,不論係想調理身體嘅女士、孕婦、發育中嘅小朋友定係長者都會飲用。其實揀雞大有 ...

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我想嘗試的原因是因為「晨露滴雞精」由出生100日左右、未曾經過交配過的雞制成,更標榜無激素、純天然,同時對身體有益而無害,非常適合產婦在坐月中和餵人奶媽媽服用,進補的同方便又安心。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆 Revan 的帖子

D.以上皆是

方便和沒有化學物,是天然的產品

洋房

問題1. 揀雞要留意啲咩?

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

因為佢標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,咁就可以補身健體。

大宅

回覆樓主:

D.以上皆是

A.

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試
因為剛才術後不久,想找一些方便的方法進補!最吸引我是有特多認証!可以安心飲用!

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

時下唔少人會買滴雞精補身,不論係想調理身體嘅女士、孕婦、發育中嘅小朋友定係長者都會飲用。其實揀雞大有 ...

問題1: D
問題2:A
問題3: 晨露滴雞精最吸引我係有品質保証和方便,在職媽咪,又要工作,又要照顧小朋友,忙到飛起,根本沒有時間,去煲補品,每逢月事後,也想進補一下,調理身體。

複式洋房

2019新春慶豚圓

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是它由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,非常適合坐月的女性,現在懷有第一胎的我很想嘗試,希望「晨露滴雞精」可以幫到我.

複式洋房

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我我嘗試的特點是選用台灣土雞,絕無添加任何防腐劑及人工化學物質,零激素,而且用的台灣土雞都是自家農場養殖,讓我更安心有信心飲用,隨時隨地滋養身體!

洋房

回覆 kwokllan 的帖子

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我想嘗試的原因是因為「晨露滴雞精」由出生100日左右、未曾經過交配過的雞制成,更標榜無激素、純天然,同時對身體有益而無害,非常適合產婦在坐月中和餵人奶媽媽服用,進補的同方便又安心。

別墅

瞓得好勳章

D.以上皆是

產品有品質又方便是我想選擇嘗試的原因,因為自己廚藝一般又沒時間整食物進補,飲晨露滴雞精就可以補而不燥,簡單方便就能進補,真係非常吸引。

民房

回覆 yitaihop 的帖子

問題1:D
問題2:D
問題3:「晨露滴雞精」在市場上以可追溯來源為賣點,產品亦標榜純天然,沒激素,這點可使買家買得安心又放心食用。因為產品顧及消費者對食物質素的要求,而生產商堅持50年生產安全產品並榮獲多方面榮譽認證,這點誘使我想嘗試該產品

大宅

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 情報員 的帖子

A.雞隻毛色

B.雞冠

C.產地

D.以上皆是

答案: D

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補

B.母雞

C.剛出生雞

D.以上皆不是

答案:A

「晨露滴雞精」最吸引我的是
它是由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成, 出自自家農場,
相信它是對身體有益而無害.我是一個在職並育有兩個小朋友的媽媽, 日日都好忙,顧著工作和照顧孩子,根本沒時間去調理自己的身體,晨露滴雞精方便又健康有益更適合我這種在職的媽媽!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊