自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

問題1. 揀雞要留意啲咩?
D.以上皆是
問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?
A.出生100日左右、未曾交配過嘅雞
問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

晨露嚴選飼養100天的台灣土雞滴練,無藥物殘留、無香精、無防腐劑,安全放心飲用。我坐月時沒有人幫我坐月,自己冇可能日日煲雞湯飲,晨露滴雞精係一個好選擇。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。

晨露滴雞精最吸引我的特點是:

晨露滴雞精全港唯一有產銷履歷、有 QR code 可追溯來源之滴雞精,台灣自家農場。

100日大的走地雞,由飼料到生產過程嚴謹, 每包萃取半隻雞的天然營養。營養份子細小特別有助吸收

我要湊小朋友,一邊照顧老人家,又要預備懷孕,每天服用維他命外,正想進食益補食物,增強體力,應付每天工作及照顧家庭

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
D.以上皆是

A.出生100日左右及未曾交配過嘅雞。

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)
最吸引我的是它由出生100日左右、未曾交配過嘅雞製成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害,感覺很適合我,我本身有朱古力瘤, 激素對我很不好,此產品有認證,確保無激素無抗生素, 飲得更安心。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補

標榜無激素,嚴選台灣紅羽土雞, 堅持原汁原味, 不添加藥材

大宅

D.以上皆是

最吸引我的是它由出生100日左右未曾交配過嘅雞製成, 加上標榜無激素純天然又對身體有益而無害

大宅

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)唯一農場直達, 原隻鮮雞入鍋, 標榜無激素純天然對身體有益而無害

大宅

問題1. 揀雞要留意啲咩? D.以上皆是
問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」? A.出生100日左右、未曾交配過嘅雞

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。 採用自家農場直送的台灣紅羽土雞,天然飼料,走地飼養。

子爵府

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

用最好的台灣土雞, 唯一具有產銷履歷的滴雞精, 完全不加藥材, 不加一滴水不加添加物不加防腐劑

大宅

D.以上皆是

精選最好食材,100%走地台灣土雞引進高規格丹麥SKOV農場飼養系統,全面電腦化飼養,降低疾病發生,不打激素,有國家級獸醫師嚴格控管飼養,每隻雞確保無抗生素

男爵府

D.以上皆是

晨露滴雞精用最好的原料台灣紅羽土雞,最嚴格的產銷履歷規範,不添加藥材和防腐劑,保持原汁原味,零蒸氣回流技術做出最安全安心的滴雞精

大宅

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

天然無激素, 因為係自家農場飼養直送, 方便飲用營養高

大宅

D.以上皆是

[size=22.6667px]標榜無激素純天然對身體有益而無害,獨立包裝,因我工作繁忙,回家坐熱就可以飲用到

複式洋房

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是它標榜天然無激素,亦不打抗生素,用出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成,補而不燥,即使想餵母乳嘅媽媽亦可以安心使用,因為無須擔心會對自己或寶寶有副作用問題。

複式洋房

問題1. 揀雞要留意啲咩?選擇D

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?選擇A

「滴雞精」本身係含豐富蛋白質同營養,就算冇懷孕,只要係寒底 / 手腳冰冷 / 血液循環差嘅人、不分男女都可以飲用,係補充氣血,增強免疫力,補充日常身體所需嘅營養補充品

民房

1. D2. A
3. 「晨露滴雞精」最吸引我的是它由出生100日左右、未曾交配過嘅雞制成,標榜無激素,純天然又對身體有益而無害

大宅

情報員 發表於 19-7-19 11:02
時下唔少人會買滴雞精補身,不論係想調理身體嘅女士、孕婦、發育中嘅小朋友定係長者都會飲用。其實揀雞大有 ...

問題1. 揀雞要留意啲咩?D.以上皆是

「晨露滴雞精」標榜唔燥熱唔肥,想飲時就咁放入熱水座熱,好方便就可以補充氣血,增強免疫力!

別墅

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

問題1. 揀雞要留意啲咩?Ans: D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?Ans: A.出生100日左右、未曾交配過嘅雞

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。100%純滴雞精, 補而不燥, 唔洗自己煲, 可以隨時飲到, 非常方便!!!

大宅

回覆 情報員 的帖子

Q1: DQ2: A
Q3: 標榜無激素及用出生100日左右又未曾交配過的雞制成,所以想試試。

子爵府

D.以上皆是

平時日日忙呢樣忙嗰樣,日日做到冇停手,因為佢天然無激素,唔怕會影響身體,體力恢復得快,先至有精神博殺!

大宅

2019勳章

1D

2A

3用少爺雞因為係男嘅所以天然自帶嘅雌激素都唔會有啦!!!!!!!!仲要老字號飲得安心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊