自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

問題1. 揀雞要留意啲咩?
D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補」?
A.出生100日左右、未曾交配過嘅雞

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)
標榜無激素,用純天然,冇激素既雞製造而成。對於餵人奶媽媽有幫助上奶及有補身作用。

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 情報員 的帖子

D.以上皆是

問題2. 用咩雞進補可達到「溫補

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。(不少於20字)

方便我們上班放工又要照顧小朋友的一族,唔需要花好多時間及功夫就可以補身.

洋房

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。
用料講究,無激素/抗生素,品質有保證,可以放心飲用

大宅

2019勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

1.D
2.A
3. 晨露滴雞精選用100日未交配嘅雞,雞本身嘅荷爾蒙水平比老母雞低好多,唔使擔心飲落肚吸收過多激素

大宅

2019勳章

1. D
2. A
3. 自設農場養走地雞,無藥物殘留、無香精、無防腐劑,成個過程都有監管,非常可靠,加上常溫包裝,儲存同飲用都非常方便,好適合照顧BB已經冇時間休息嘅媽媽,唔使花時間自己燉煮都可以安心補身。

大宅

2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章

D.以上皆是

問題3. 「晨露滴雞精」嘅邊一個特點最吸引你想嘗試。
唔睇片都唔知原來母雞本身都有天然雌激素,晨露滴雞精控制住雞既生長日數,仲係自家走地雞,來源放心有保證

複式洋房

D.以上皆是

問題3. 最吸引嘗試地方

因為佢純天然無激素,不單止對BB 健康對我都非常好,可以令身體回復仲可以增加抵抗力,因此好想試一試

複式洋房

D.以上皆是

問題3:

天然品質有保證,選用未交配的雞,這些都令我好吸引想試下,究竟同其他品牌的滴雞精有咩唔同

複式洋房

D.以上皆是

晨露滴雞精標榜用出生100日左右、未曾交配過嘅雞,無激素,對要補身餵奶嘅媽媽尤其好,又唔洗擔心有唔好嘅成分入咗人奶度比BB飲咗,真係可以好放心咁飲!返工飲好方便,隨時補身都得!正啊!

民房

1. D 以上皆是2. A 出生100日左右、未曾交配過嘅雞
3. 聽人說滴雞精係懷孕的補品,又不想家裡的老人家常常為了我進補而烹調不同的補品,既然此產品是天然又有品質保證,我相信對身體非常健康有幫助,省卻老人家們烹調的時間

別墅

D.以上皆是

自設農場養雞,控制品質,唔會用到有激素嘅打針雞;另外處理簡單,對於忙碌嘅城市人,想健康進補,隨時隨地都可以飲用。

大宅

2019勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

1. D
2. A
3. 晨露滴雞精有自家農場,選用天然飼料養出嚟嘅走地雞,製造成滴雞精,溫補又唔會燥,大人小朋友都可以放心食用,調理身體。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

問題1. D

問題2. A

可以追溯到雞源的滴雞精,用台灣土雞,自家農場養殖。選擇有來源的食物,市面上有很多滴雞精牌子,只有晨露滴雞精,從小雞到滴雞精成個過程擺上網公開透明,只有自己養雞最安心,亦同時照顧媽媽同BB

大宅

BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

問題1:D

問題2:A

問題3:滴雞精溫補功效有目共睹,晨露滴雞精可以追溯來源,一條龍養雞到製作滴雞精,大人細路都可以安心飲用,唔怕飲到抗生素或激素

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我的是:由嚴選飼養100天的台灣土雞滴練,無藥物殘留、無香精、無防腐劑 是100%純滴雞精。一包就能喝到半隻雞營養 。補而不燥,簡單方便。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

D.以上皆是

原來用出生100日左右、未曾交配過嘅雞係最好,當雞開始生蛋就有一定雌激素,唔怪之得細個聽長輩講食雞都雞行,最有營養又唔會多激素

複式洋房

D.以上皆是

「晨露滴雞精」一條龍養雞,標榜無激素,天然飼料,養到100日左右嘅雞製造而成,補身又唔燥。

別墅

1:D
2:A
3:可以追溯到雞源嘅滴雞精,由農場都製成滴雞精都嚴格監督,唔使擔心有激素同有害物質,而常溫包裝隨時隨地都可以補身。

大宅

Poo得好勳章

D.以上皆是

「晨露滴雞精」最吸引我一定係佢自己養雞,控制住100日左右未交配過ge雞,無激素又夠營養,好啱我呢類冇坐好月ge媽媽調理身體

別墅

BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

D.以上皆是

晨露由雞源開始一手包辦,品質控制做得非常嚴謹,生產嘅滴雞精無添加,大人小朋友都飲得!

首頁

尾頁

跳至