自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rubiks 發表於 19-7-19 16:50
唔好過,因為乜嘢?
天要下雨,娘要嫁人,從來都唔到我地控制。

阿爸走左,呢d只係阿爸嘅瓜葛,又唔係同一地方住,成為陌路人,大家都好過

大宅

good_pig 發表於 19-7-19 17:16
阿爸走左,呢d只係阿爸嘅瓜葛,又唔係同一地方住,成為陌路人,大家都好過
...

都係嘅。

不過就算阿爸走咗,我嘅阿叔都係我阿叔。

認唔認都只是一個表態,血緣關係係事實。就算係親生的,衰過禽獸,都可以唔認。
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rubiks 發表於 19-7-19 17:25
都係嘅。

不過就算阿爸走咗,我嘅阿叔都係我阿叔。

大家又唔係一齊生活,見到都係 "哦"
作為A君,迫大家見面,相認只會尷尬

珍珠宮

good_pig 發表於 19-7-19 15:17
認祖歸宗要驗埋血先知

點知二奶之外仲有幾多人

個男人認咗頭,俾埋資源,受托人接咗個波唔做,其實更說不過去呀!

珍珠宮

回覆樓主:

不如你咁諗,父母做錯,但仔女係無辜架~佢地媽媽改嫁,爸爸又死左,如果連D親人都一句二奶仔,話之佢死,其實都好可憐~

大宅

good_pig 發表於 19-7-19 17:53
大家又唔係一齊生活,見到都係 "哦"
作為A君,迫大家見面,相認只會尷尬
...

我明白你企係大嫂嗰邊的感受,呢個二奶仔係一個污點,最好消失,唔好提醒自己這段為世不容的關係。
作為死者的兄弟或這位失去爸爸的人,都係想藉著這些關係,和這個重要的親人好像還有一點聯系。唔好話係阿哥個仔,就算只是他生前養開的一條狗,或鍾愛的一盆花,都會想幫他好好的照顧下去吧?
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

珍珠宮

回覆樓主:

佢個仔如果係细细個,又生活困難,都會認番照顧佢,聽楼主講都成咗年,咁認黎做乜,大家見到面都真係哦.就算,重想點?

寶石宮

brindlewin 發表於 19-7-19 18:23
個男人認咗頭,俾埋資源,受托人接咗個波唔做,其實更說不過去呀!

a君唔似係受托人

跟據 a君的家姐說...

寶石宮

耕田妺 發表於 19-7-19 18:54
佢個仔如果係细细個,又生活困難,都會認番照顧佢,聽楼主講都成咗年,咁認黎做乜,大家見到面都真係哦.就 ...

咪係 又唔係有感情,又唔係大戶人家,又唔係大婆冇仔生..

寶石宮

做個靚太 發表於 19-7-19 18:27
不如你咁諗,父母做錯,但仔女係無辜架~佢地媽媽改嫁,爸爸又死左,如果連D親人都一句二奶仔,話之佢死,其 ...

大人大姐了,無啦啦揾返一直無聯絡嘅a君叔叔,有乜可唔可憐

珍珠宮

good_pig 發表於 19-7-19 19:06
咪係 又唔係有感情,又唔係大戶人家,又唔係大婆冇仔生..

重有呀嫂望住佢個私生子,就諗起個老公d衰野,呢世都甩唔到個陰影,想開心都難,男家d人有冇人企喺呀嫂個角度諗吓

寶石宮

rubiks 發表於 19-7-19 18:42
我明白你企係大嫂嗰邊的感受,呢個二奶仔係一個污點,最好消失,唔好提醒自己這段為世不容的關係。
作為死 ...

又咁,如果果隻狗係咬過其他子侄,值得維持呢段關係嗎?

大嫂有仔女,呢d先係a君自細睇到大..

寶石宮

耕田妺 發表於 19-7-19 19:09
重有呀嫂望住佢個私生子,就諗起個老公d衰野,呢世都甩唔到個陰影,想開心都難,男家d人有冇人企喺呀嫂個 ...

大嫂同有大嫂嘅仔女

首頁

尾頁

跳至