自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1. FB post有人比嬲嬲,但click入去睇唔到係邊個,代表什麼?

2. 有小人同其他人打聽自己的近況,佢想點?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

1. 應該會睇到架喎....係咪佢已經DELETED佐? 有冇再CLICK 返出去望下嬲個個Emoji 仲喺唔喺度?
2. 純粹8卦囉~ 8婆多的是, 睇你死得未, 如果知你唔掂/ 過得差, 佢咪開心囉~如果你過得好, 佢咪戚咀, 一副不屑咁既樣。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

199707100304 發表於 19-7-19 14:59
1. 應該會睇到架喎....係咪佢已經DELETED佐? 有冇再CLICK 返出去望下嬲個個Emoji 仲喺唔喺度?
2. 純粹8卦囉 ...

嬲嬲冇delete到,仲係度,出左再click都仲有,但篤入去係睇唔到係乜水。
淡而無味

男爵府

199707100304 發表於 19-7-19 14:59

小人會否想搵機會報復?

淡而無味

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Sadness 發表於 19-7-19 15:03
小人會否想搵機會報復?

我唔知你地有咩恩怨情仇....唔識答你。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

「純粹8卦囉~ 8婆多的是, 睇你死得未, 如果知你唔掂/ 過得差, 佢咪開心囉~如果你過得好, 佢咪戚咀, 一副不屑咁既樣。」
- 一針見血的形容,觀察力強

wcpcelia    發表於 19-7-19 16:57
199707100304    發表於 19-7-19 15:08

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Sadness 發表於 19-7-19 15:03
小人會否想搵機會報復?

點報復?
喺fb?
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

199707100304 發表於 19-7-19 15:06
我唔知你地有咩恩怨情仇....唔識答你。

呢個小人之前都分享過:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22236297
淡而無味

男爵府

超級特務 發表於 19-7-19 15:07
點報復?
喺fb?

不是,兩條問題係分開,只係唔想分兩個post出。
淡而無味

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sadness 發表於 19-7-19 14:56
1. FB post有人比嬲嬲,但click入去睇唔到係邊個,代表什麼?

2. 有小人同其他人打聽自己的近況,佢想點 ...

有人比完嬲但你睇唔倒,即係有機會佢比完嬲你之後,unfriend+block左你,咁record重係度,但見唔到佢個名。

男爵府

uhtcl2006 發表於 19-7-19 15:33
有人比完嬲但你睇唔倒,即係有機會佢比完嬲你之後,unfriend+block左你,咁record重係度,但見唔到佢個名 ...

明白。即係專頁Fans page都可以unfriend的?
淡而無味

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sadness 發表於 19-7-19 15:36

專頁唔清楚喎。

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Sadness 發表於 19-7-19 15:36

Fans page 即是係group 入面嘅人啦,佢如果set privacy 係只係朋友/自己,你如果唔係佢朋友咪睇唔到係邊個囉。

複式洋房

Sadness 發表於 19-7-19 14:56

2. 有小人同其他人打聽自己的近況,佢想點 ...
1. 嬲嬲個個人block左你
2. 唔洗理啦,佢有咩行動再算

男爵府

c.vieri 發表於 19-7-19 16:23
Fans page 即是係group 入面嘅人啦,佢如果set privacy 係只係朋友/自己,你如果唔係佢朋友咪睇唔到係邊個 ...

原來係咁……
淡而無味

男爵府

回覆樓主:

假設比嬲嬲係呢位小人,其實我已經全方位block左佢喇喎
淡而無味

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Sadness 發表於 19-7-19 15:30
呢個小人之前都分享過:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22236297
...

睇返你之前個POST , 個男人都真係堅無聊, 嬲既野, 9588。

你現時最好既處理方法, 就係「唔洗處理」。
反正你地都冇再工作往來!
其實佢冇正面滋擾你, 你都係透過你朋友/同事知佢8你既野。
唔知道同你講返既人, 係企你個邊既朋友, 定係又係8婆8公個啲, 如果係前者, 就叫佢唔好講你既野俾佢聽, 後者喇喎, 遠離啦~唔好同佢講咁多! 費時佢做信鴿!

不過真係唔洗理個個小人啦~
做自己要做既事, 佢既野唔好理亦唔好8,總之無需交手, 件事耐佐, 唔信佢仲咁得閒8你啲野。
你FB 最好SET PRIVACY, 如果你知呢個小人既FB / IG , 最好BLOCK佐佢, 等佢睇唔到你任何野。

珍珠宮

比嬲嬲果個帖,係你係自己度出定係fb page的帖?

講開又講,我身邊都有個癲人,我懷疑佢已經中左精神病,佢上次小產後,至今都未生小朋友,但我無意中係啲講陪月的谷度見到佢話自己生左bb,講到自己請嘅陪月點好點好,講到識飛咁,即係我本身識佢先知佢係精神病,如果網上識嘅,淨係睇佢fb吳知佢係精神病,如果有人錯信佢,而佢又病發搞到人地好大件事就......

男爵府

Angel_Rose 發表於 19-7-19 17:32
比嬲嬲果個帖,係你係自己度出定係fb page的帖?

講開又講,我身邊都有個癲人,我懷疑佢已經中左精神病,佢上次 ...

係FB page的帖,但好肯定幾路都block哂。
淡而無味

首頁

尾頁

跳至