自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

開心

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

我想做癮影女首富

珍珠宮

伯爵府

好媽媽勳章

做到梗開心,首富喎,big achievement

水晶宮

回覆樓主:

我唔恨喎

人怕出名豬怕肥

我唔鍾意做咩都比人望住,或比人偷影,或一舉一動+全家都比人評頭品足

我鍾意生活簡簡單單,要咁多錢又係一日食三餐,訓一張床,分別唔太大

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

miffyumiffy 發表於 19-7-19 18:19
我唔恨喎

人怕出名豬怕肥

exactly...我正想說,做到女首富,已經沒有甚麼可以追求,物慾可能有止境的一天;只有"另一伴"在生,都冇得改變,其實幾可悲...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔恨做首富
揚左名,可能換來好多擔心煩惱
比我揀,低調有錢過生活就好

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Cathy1121 發表於 19-7-19 16:24
如題,我想,甚麼也可以擁有⋯但出入要保驃,另一伴又不是甚麼白馬王子...我是她,不值羨慕....
其實做女首 ...

香港個女首富就不了,男人咁麻煩

男爵府

如題,我想,甚麼也可以擁有⋯但出入要保驃,另一伴又不是甚麼白馬王子...我是她,不值羨慕....
其實做女首 ...

有財富才可以得到自由。

伯爵府

其實做女首 ...

反而唔係首唔首富的問題, 錢太多只係一個數字, 夠駛夠用, 唔需要為明天餐飯和交租煩惱就得!
而係遇到一個玩夠, 咩攻心計女人都先識過, 仲要有錢又竉自己既男人,自己個樣仲要如此平凡也被看上, 應該係件開心事。嫁一個後生又靚仔但無錢, 你肯同佢捱都好, 幾年後又出軌玩女人的男人仲可悲, 到時人又無錢又無, 又無工作又無地方住, 唔知點算好! 不過, 最重要有緣份,起碼我地無咁既機遇而又被看上, 或者佢咁竉自己,女首富對佢好有感情呢, 否則點會生咁多, 生個仔已夠啦。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實做女首 ...

劉甘歲月可能好愛對方,劏房都有愛情,首富都可以。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

有錢吾一定開心
但冇就一定心煩

伯爵府

開心呀!

珍珠宮

回覆 Cathy1121 的帖子

認真講,好幸福好開心。
我一路睇住佢由一個娛記小妹妹去到今日,佢地感情係真既,大劉生脾氣係唔多好,但供姐妹留學讀書,介紹工作,照顧自己媽媽,幫手打點自己外婆喪事,甘比爸當初對屋企人唔好搞到妻離女散,搞到甘比姐同甘比失學,早年甘比爸想搞事,靠大劉生出手搞點。男人為自己出錢出力花心思照顧自己同娘家人,感情好複雜,愛情﹑恩情﹑知遇之情......

依家丈夫疼愛﹑有兒有女﹑同夫家相處和睦融洽﹑多年跟係身邊學做生意,男人出錢花心機比佢進修讀書考到幾張證書又讀到依家碩士......好難唔開心喎

男爵府

其實做女首 ...

唔靚仔唔係最難頂,係把口十级賤,脾氣万级差先惨,有錢冇命享

自問不是白燕性格,冇可能頂到

bopomofo2405    發表於 19-7-20 00:43

珍珠宮

開心吸收勳章

其實做女首 ...

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

想做女首富個女

珍珠宮

其實做女首 ...

係!做首富家姐媽媽最開心

男爵府

MICMATL 發表於 19-7-19 17:25
咁佢另一半真係非常極度寵愛,成世人拼搏得來的家財大部分都俾哂佢。
...

係被動 逃避法律責任
te quiero mucho mi amo

首頁

尾頁

跳至