自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

MICMATL 發表於 19-7-20 17:17
我出世時都係心漏,後來生翻埋,一直無事,跑步追巴士都0k,但完全唔運動,心跳都得五十幾唔過60,唔知係 ...

我同妳一樣,有時得40幾,睡覺時試過30幾。醫生話無嘢可以做。

大宅

KateC2012 發表於 19-7-19 18:58
我朋友當然會搵多個醫生問

開post 係想下有無媽媽有類似經驗,分享下最後係點

咪就係囉 又唔係問完就當係專業
想聽下有無類似經歷而已
參下考都要俾人講

男爵府

我自己係,出世就有,個窿大一倍,係4mm,一直冇生埋,一直都依家都有覆診

細過照運動,跑步短跑校隊,游水拎奬牌,大過仲潛埋水

我已經生左兩個,冇事,只係一路要特別check住,驚遺傳比仔,不過好彩,我兩個仔都冇

其實我咁多年,一直都覺得自己係正常人,只係個醫生話咁你真係有個窿啊嘛(政府醫生,由佢普通醫生睇到佢做到顧問醫生),所以要一直check住

但特別注意係,如果有傷口,細菌有機會直接去心臟個窿,咁就麻煩,我好細個已經知唔可以蛀牙,我以前連洗牙之前都要食定藥,如果我要剝牙,係要入醫院全身麻醉去做,我冇試過蛀牙,我好緊張自己D牙,我D牙因此又齊又靚

公爵府

回覆樓主:

keep check到兩歲,自己生返埋就無事,生唔埋就做手術。我小朋友就生得埋,成長期間完全無異,亦無特別要注意同小心。
身邊有朋友兒時係生唔埋,幾廿年前都手術成功,依家做埋人地媽媽。

男爵府

KateC2012 發表於 19-7-19 19:04
健康院檢查,聽心有雜音

我BB出世時都話心有雜音,果時都話有小孔,岩岩1嵗時檢查已經生返埋,所以唔使擔心,只要佢食得訓食得就無問題.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

放心大大下會冇左個洞,我有朋友自己係,依架30歲行得走得,仲生左兩個

男爵府

KateC2012 發表於 19-7-19 18:38
幚朋友問,BB 剛照心臟超聲波,醫生話個窿有2mm 大,因為BB 食得訓得,體重理想,醫生就建議一歲再照,睇下 ...

我細女試過,情況同你一樣,大大下自己生返埋,一歲前要返去覆診,個次醫生確認話生埋左之後唔洗再返去覆診

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我哥細女有,不過都係要做手術治療。
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

水晶宮

回覆樓主:

我曾經聽過係會自己生埋

首頁

尾頁

跳至