1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

讀K1 如果外補會唔會太早,還是俾多d時間去瞓晏覺,大家點睇?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

MrsKwokjt 發表於 19-7-19 19:51
讀K1 如果外補會唔會太早,還是俾多d時間去瞓晏覺,大家點睇?

補咩嘢?我地冇呀,情願花多啲時間陪佢睇書。

複式洋房

EstrellaDamm 發表於 19-7-19 21:19
補咩嘢?我地冇呀,情願花多啲時間陪佢睇書。

諗住俾佢學下英文,接觸多外語,但又怕小朋友太幸苦,不如將d時間俾佢瞓下玩下仲好,宜家仲1516

大宅

回覆樓主:

我都贊成先培養閱讀習慣。

大宅

MrsKwokjt 發表於 19-7-19 21:50
諗住俾佢學下英文,接觸多外語,但又怕小朋友太幸苦,不如將d時間俾佢瞓下玩下仲好,宜家仲1516
...

我會比佢喺放學後出戶外玩多啲
對佢成長腦部發展都好
如果「外補」我會比佢上下音樂班畫畫班之類,但唔會係學術嘢

民房

有無適合三歲小朋友去玩既室內遊樂場?
平時反工,工人姐姐帶小朋友去公園玩不過現在天氣實在太熱

五六點都30幾度,有無d港島區既play centre 可以推介下

複式洋房

回覆 smart_parent 的帖子

體育館 d 室內遊樂場得唔得??係就無公園咁大,多人又要排隊,不過勝在有冷氣同周圍都鋪左野,唔怕跌,如果就腳既間唔中去玩一兩節都ok嫁

水晶宮

唔會。咁細learn through play

民房

細女讀下午k1 ,上午有外補,主要係費事工人成日俾佢玩電話,同埋見大仔上小學時跟得好辛苦,想早D準備下

男爵府

2019勳章

CherryLNK 發表於 19-8-11 19:39
細女讀下午k1 ,上午有外補,主要係費事工人成日俾佢玩電話,同埋見大仔上小學時跟得好辛苦,想早D準備下
...
訓唔訓到晏覺? 因為我女9月番上晝, 唸緊下晝報唔報野學, 但驚訓唔到覺

大宅

2019勳章

如果在平日一堂都OK,如果平日日日都上,甘小朋友就太辛苦

始終小朋友唔夠瞓影響好大,例如胃口啦,學習能力啦,同親子關係

民房

我見ABC有體驗日,有冇都會去?

大宅

2019新春慶豚圓

其實我覺得咁細個學下興趣班,發掘下天賦才能唔係好一點嗎

民房

靚靚太 發表於 19-8-12 10:50
訓唔訓到晏覺? 因為我女9月番上晝, 唸緊下晝報唔報野學, 但驚訓唔到覺

同我情況差唔多

子爵府

2019新春慶豚圓

阿女讀下午班,所以上午佢去學英文1小時

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊