自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

我老細一向不喜歡我,同佢共事,令我壓力好大,一切都無得商量,成日話我蠢;今日同佢傾公事,佢不段質問我,在壓力大爆炸下,我終於喺佢面前喊了出來,佢話「妳喊乜嘢?好委屈咩?我要忍妳,其實都好辛苦,我都想喊呀!」我好想立即辭職!但有家要養,生活一切都是錢錢錢!不能咁有型話走就走,再者,我有好多好同事,實在不想因為一個人,而放棄自己的工作;唉,好痛苦,今晚放工,自己忍不住一路行、一路喊,宜家寫寫下又喊,D眼淚在今朝喺個老細面前流過後,就好似一發不可收拾,點算?!謝謝收看

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

momoo 發表於 19-7-19 21:00
我老細一向不喜歡我,同佢共事,令我壓力好大,一切都無得商量,成日話我蠢;今日同佢傾公事,佢不段質問我 ...

佢唔鍾意你,絕對唔會浪費眼淚。
有冇機會轉部門轉老細?
一係搵機會轉工
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我老細一向不喜歡我,同佢共事,令我壓力好大,一切都無得商量,成日話我蠢;今日同佢傾公事,佢不段質問我 ...

請問你做咩工作呀,係唔係您老闆要求好高,定係您做唔到佢嘅要求呢?

如果人工唔係高,做得太唔開心,長期對自己身心都唔好喔,先考慮自己身體先,唔好屈到自己太辛苦。

wcpcelia    發表於 19-7-22 16:51
FJmom    發表於 19-7-19 22:01

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

工作影響心情!
仲要係老細,即係無得揀,一係唔撈!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

一路搵下有冇工轉
身心康泰重要D

大宅

其實我覺得共事真的需要夾,唔夾唔好勉強,轉工吧

公爵府

回覆樓主:

你話你要養家唔係話想走就走,其實你唔走,你老細又講到咁白,佢都有可能有一日會郁你,所以你都係諗定後路,揾過份好過。

ying_mail    發表於 19-7-19 21:36

侯爵府

唔好太傷心,既然互相配合唔到,有冇可能轉工,祝福

子爵府

我試過在老板哭,
但果次後,我堅強左好多,諗野再仔細d.

你越驚越做得唔好。 你哭一次好,之後就要tough d

侯爵府

回覆樓主:

搵工啦

子爵府

咁係老闆要求特別高定係你能力真係只可以咁多?問題係自己到定老闆到?
攪清楚原頭先。。。如果係老闆針對你既,講真,你點做佢都唔滿意,你不如快d 搵工

如果係自己問題既,喊埋今日,收起眼淚!好好地比心機做,做返d 成績俾老闆睇!

你要明白,求安慰真係好容易,但要解決核心問題先係真真正正幫到你

加油!

good_pig    發表於 19-7-19 22:09

珊瑚宮

回覆樓主:

呢位老細,同你共事咗幾耐?

大宅

回覆樓主:

完全明白,我覺得都不能長留。

子爵府

金金人 發表於 19-7-19 21:11
咁係老闆要求特別高定係你能力真係只可以咁多?問題係自己到定老闆到?
攪清楚原頭先。。。如果係老闆針對 ...

很對!

希望樓主哭過後堅強面對,走出困境。

伯爵府

如果你話佢平時冇野,因為某啲原因俾佢鬧一鑊,我會檢討自己做好啲!

但如果佢一路都唔鐘意自己,我建議你辭職走人!因為你好難改變佢對你的睇法/印象!無謂為難自己!

伯爵府

回覆樓主:

走啦,做得唔開心都冇隱。我之前份工又係個新老細超級討厭,我辭職了,前前後後有7成同事都離職係因為佢

pansy888hk    發表於 19-7-20 19:35

子爵府

我明!我都試過!
我忍忍忍,終於有日揾到份更好!
辭職個時,真係忍住笑!
加油!

水晶宮

搵定後路啦!老細唔鍾意你就真係冇運行,一陣屈埋屈埋,屈出病就慘啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

人工好高?
高到轉唔到工?
即係send cv吧啦

大宅

咁啱既,今日我都同老細炒左一鑊,我都辛苦忍左好耐,不斷話我呢樣錯,果樣唔啱,今日佢話要見我,仲搵多個人做證,即係想處理我

我一入到去,等佢開場,講到我好蠢咁,我自問唔係,就同佢理論,相信佢都嚇一跳,因為佢做錯好多野,我都冇出過聲,佢以為我唔知,點知係呢個關頭,我爆出來,佢仲想撐,我每件都駁回,佢面都黑哂,最慘以為處理我,點知調返轉,我真係成個人鬆哂
根本佢就笨,佢唔知我真係好努力工作,知佢做錯事都冇揭出來,係我仁慈,但佢就想整死我,我先爆,係咪自己申請呀!
努力工作,會有回報,唔好氣餒,佢想打擊你先用籍口啫,祝福

wcpcelia    發表於 19-7-22 16:51
美麗人生

首頁
12345...7

尾頁

跳至