自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

annie1224 發表於 19-7-20 09:01
佢地係有人開門就唔會出門口
定等佢一扔左垃圾我先開門?

佢雙腳行曬出黎,拎緊包垃圾,你就開門,問佢咁夜既?掉垃圾呀?睇佢包垃圾放邊?
禽晚點呀?我等你野生捕獲對方

伯爵府

回覆樓主:

會擺返過去,一係問係咪佢,如果佢唔認,咪下次佢開門,你又開門望下。

瑪瑙宮

annie1224 發表於 19-7-20 08:45
佢係由佢屋企拋密線甘 扔去我門口
唔係行過黎擺低

点样叫拋密線

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

真係咩人都有

男爵府

YY1101 發表於 19-7-20 10:10
真係咩人都有

估唔到啲人咁變態。樓主唔講唔知。 好癲

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一發現就大聲講幾句粗口先,以為你地好"蝦"!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

証實左先好,眼唔見未必係事實

大宅

annie1224 發表於 19-7-20 02:00
我住既大廈係放垃圾係自己屋企門口,半夜有人來收。
最近一兩點先返,每晚都有人擺袋垃圾係屋企門口,但不 ...

我都試過,即刻將袋垃圾掉番佢門口。之後佢就唔再敢掉過黎

翡翠宮

回覆樓主:

下次聽到佢地出黎就係防盜眼望實,到佢掉左係你門口準備返入屋時即時出去叫佢拎返走袋垃圾再提醒佢唔好再有下次。

翡翠宮

回覆樓主:

再唔係,佢掉左垃圾係你門口,你用張紙寫明幾樓咩室住戶失物再放返佢門口,寫多句下次唔好。

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果親眼見到佢咁做, 我會叫佢唔好再放響人地門口, 一D禮貌都冇

侯爵府

2018復活節勳章

cottonballball 發表於 19-7-20 02:13

你擔心反面 ? 佢當初將啲垃圾放你門口就唔擔心嘅? ...

我覺得樓主好似我 。又係諗埋人地嗰份
其實真係唔應該咁自私。擺返過去佢嗰度係啱嘅。

侯爵府

2018復活節勳章

seaheart88 發表於 19-7-20 09:02
你既然都聽到佢開門。。佢打開咗鐵閘應該就掉垃圾係你嗰邊。。呢一刻就即刻開門囉。。大家隔籬鄰舍都做得 ...

講得啱。佢一出嚟就打開門嚇下佢都好。睇佢咩嘢反應先。 如果見到佢公然仲將包野扔過嚟,即話佢囉!當堂斷正。

瑪瑙宮

大廚勳章

plumtree 發表於 19-7-20 10:42
講得啱。佢一出嚟就打開門嚇下佢都好。睇佢咩嘢反應先。 如果見到佢公然仲將包野扔過嚟,即話佢囉 ...

明知佢成家都係屋企唔使出街唔使返工。。。俾我就朝頭早大大聲喺佢門口講。。邊X個咁賤格。。。自己啲垃圾掉去人哋間屋門口。。正xx。。。聽下囉。。。如果繼續當冇事就立即見佢一出門就開門嚇佢見佢掉垃圾即刻話返佢
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

好想樓主可以當場補獲, 加油!

瑪瑙宮

不過都要小心對方係咪傻人一名

男爵府

annie1224 發表於 19-7-20 08:54
唔駛交垃圾費,管理費包埋

咁你真係有怪鄰居

瑪瑙宮

裝個CAM響門口, 影住佢單位方向

公爵府

回覆樓主:

好賤格,我都試過。之前自己出黎住一梯2伙,對面個賤人成個大垃圾桶放正响我門口,我新黎唔敢出聲。

有日我媽黎探我,問我仲乜咁大個垃圾桶放門口阻鬼住哂,叫我拎返入屋。我就話唔係我的,係對面屋。我媽一嘢好惡走去拍對面屋度門,叫佢即刻拎返個垃圾桶走,如果唔係就幫你消搣佢!仲一嘢踢返個垃圾桶响佢門口。

寶褓保補    發表於 19-7-20 12:53

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

BGCOME08 發表於 19-7-20 11:03
好賤格,我都試過。之前自己出黎住一梯2伙,對面個賤人成個大垃圾桶放正响我門口,我新黎唔敢出聲。

有日 ...

伯有好野! 有d人真係要甘先驚,欺善怕惡!

首頁
12345...8

尾頁

跳至