自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問邊隻牌子嘅易潔鑊比較襟用,冇咁易甩青

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

特福專業系列,28cm平底,aeon如有減價,預三百頭,法國製造

大宅

經驗之談,個個都唔耐用,就算燒毀會測試的最高份item,都係唔耐用。

子爵府

habitat 發表於 19-7-24 23:48
經驗之談,個個都唔耐用,就算燒毀會測試的最高份item,都係唔耐用。

agree

子爵府

回覆樓主:

珊瑚宮

回覆樓主:

其實睇下點保養,唔好擦壞係常識,仲有係唔好太猛火,家用應該唔使咁大鑊氣,簡單煮一餐,買個法國既,用一年多,多數無問題

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用美亞, 每年換一次安心D.

大宅

平 貴 都好 通常都係用1年就痴底,特福aeox 做緊減價好似$169,日本城都做緊減價28cm$100

珊瑚宮

回覆樓主:

169應該係平款,唔係法國做,快打柴,同埋d coating 無咁好,可以等aeon做特價,28cm平底專業款,3百多dd,就差唔多可以入手

大宅

回覆樓主:

用緊特福法國製造專業系列那一款,好用,要記住用明火時不能用大火,只能中火。

珊瑚宮

veron86 發表於 19-7-27 08:20
用緊特福法國製造專業系列那一款,好用,要記住用明火時不能用大火,只能中火。
...

認住個手柄,有銀色,個面摸落有dd似砂紙面咁,可以用電磁爐

首頁

尾頁

跳至