時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

hker 發表於 19-7-21 08:32
無知!我大把香港ID 朋友是非操純正口音的廣東話! 加拿大人,大把人只說廣東話啦!

咩"加拿大人,大把人只說廣東話啦!"睇唔明呀

我唔知係咪所有人都不務正業啦,放工放假都應該可以做自己想做既事

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實講什麼都改變不到一個事實
有人做文宣
周圍貼好煩

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大家忍耐一下, 相信好快處決到, 哎!應該係處理到啲示威者,暴徒,恐怖份子
天祐香港

大宅

環保人士近來去左邊? 竟然冇出聲

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

油麥麥 發表於 19-7-21 08:42
大家忍耐一下, 相信好快處決到, 哎!應該係處理到啲示威者,暴徒,恐怖份子 ...

啲人唔好再去遊行,唔好做幫兇,越多人遊行,就俾個好大藉口依班垃圾去搞事,搞到香港雞犬不寧,依班垃圾真係腦生草

伯爵府

emilylam 發表於 19-7-20 23:16
同意,遊行嘅人間接係幫凶,幫左班暴徒造勢,被利用都唔知

到今時今日系出去遊行既人,我吾覺得系咩正常人

大宅

2019新春慶豚圓

yw1987 發表於 19-7-21 08:15
睇下新聞喇
https://hk.news.yahoo.com/300%E6%92%95%E7%B4%99%E5%A4%A7%E8%BB%8D%E9%80%A3%E5%84%82%E9%9 ...

新聞冇講大陸人阿?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

成件事發哂酵……由徹回變双普選……由双普選變民俗自決……自決係咪港獨嘅變調呢?值得細嚼……
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

我是靚媽 發表於 19-7-21 08:51
新聞冇講大陸人阿?

呢篇寫明內地口音
https://news.mingpao.com/pns/%e8%a6%81%e8%81%9e/article/20190720/s00001/1563560891372/%e6%97%85%e5%b7%b4%e8%bc%89400%e7%99%bd%e8%a1%a3%e4%ba%ba%e6%8b%86%e5%a4%a7%e5%9f%94%e9%80%a3%e5%84%82%e9%9a%a7%e9%81%93-%e8%ad%a6%e6%88%aa%e5%85%a7%e5%9c%b0%e5%8f%a3%e9%9f%b3%e7%94%b7%e5%a5%b3-%e5%a0%b1%e7%a8%b1%e4%be%86%e6%b8%af%e6%97%85%e8%a1%8c

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

yenho 發表於 19-7-20 22:41
我呢邊條隧道,撕走會比人影相貼樣出嚟,仲要寫好惡毒既字,真心覺得好恐怖
...

有人話“撕一貼億” 好恐佈,黃C治港

翡翠宮

回覆樓主:

夫妻間…如果係 “思一貼億” 就好有思意喇
我講係 體貼個貼

珍珠宮

2019新春慶豚圓 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

最好笑把口話要民主,但行動就與民為敵!
痴線

子爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

SandyAlana 發表於 19-7-21 08:43
環保人士近來去左邊? 竟然冇出聲

環保人士,每次都安排去遊行路上收膠樽同派水
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

禁止訪問

2019新春慶豚圓

禁止訪問

2019新春慶豚圓

水晶宮

2019新春慶豚圓

tansyneko 發表於 19-7-20 22:57
佢哋的行為根本做緊佢哋口中所謂最憎的人的行為一樣

但班泛民人 冇出過聲指责過 呢d 文革行為。

別墅

littlesister 發表於 19-7-20 23:27
成日話唔會影響人,街坊都話見到就覺得困擾影響心情,咁都唔算影響,咁大耳窿貼淋紅油都影響唔到人啦
...

唉,真係影響人...但係被影響都好似係我地有問題咁...乜而家d人唔知道咩叫"公德心"...無心機出街

複式洋房

大力大力 發表於 19-7-20 22:42
出去遊行的,根本就是幫兇~

認同,尋日出黎個d全部後幫兇~

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

saysaysay 發表於 19-7-21 11:17
認同,尋日出黎個d全部後幫兇~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊