時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

由細到大都覺得香港治安幾好,但呢個幾月啲黑衣口罩人令我覺得出街好唔安全

水晶宮

2019新春慶豚圓 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

就係怕咗佢地,部電話之前壞都唔敢過海保養維修…最後去旺角自費整咗$1200...
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

姬絲汀汀 發表於 19-7-20 23:30
呢個幾月立立亂,好可怕
星期六日想出去行下relax下都冇晒心情
好怕出街四周都佈滿政治暴力氣氛

我又無特別驚 又唔會唔出街 不過當然唔會去混亂既地方啦 一來人多我好怕 會燥底 二來怕有危險整傷自己

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

前幾日去旅行,坐飛機都聽到人係到講政治,其中一個講到自己睇哂所有嘢好中立,但聲線態度語氣加內容都好明確係一位深黃,去旅行想relax下都要聽到煩事,咁心繫香港留守香港啦買咗機票可以取消架,後尾有人殊班人先收聲,煩到核爆

複式洋房

呢個幾月立立亂,好可怕

之前會話去商場食吓嘢睇吓戲都0k!
我今日唔敢保証有邊處安全了

子爵府

回覆樓主:

而家講嘢都要好小心,我尋日返工係倉食飯同經理講起呢件事,講左暴民2個字,我即刻話係倉閂埋門先夠膽講呢2個字,係貨場都唔夠膽講,怕俾人打。

大宅

2019新春慶豚圓

呢個幾月立立亂,好可怕

人,先係最恐怖。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

呢個幾月立立亂,好可怕

去其他不常去嘅地方,正好擴闊自己。

公爵府

呢個幾月立立亂,好可怕

仲要發現到烈性炸藥添,真係好大心理壓力!

大宅

我個個weekend 都周圍去,冇去遊行區,不知幾安全喎

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

不去遊行見到那些周圍貼都煩。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

NatalieTY 發表於 19-7-21 00:38
呢d地區除返工外我無去好多年,放假仲有好多地方可以去既,你有手有腳有腦架嘛
...

講得啱,呢d區,平時都多人都唔想去。
不過,返工返學就真係會辛苦點。
但警方都己發出了不反對通知書,我都相信警方有能力疏導和平遊行的市民既,唔會太擔心。

good_pig    發表於 19-7-21 15:06

珍珠宮

Dado康 發表於 19-7-21 00:43
最終輸既係成個香港

直程係啦

伯爵府

回覆樓主:

黑衫 籃衫都唔敢著去行街 費事誤中副車

男爵府

2019新春慶豚圓

Edithcsm 發表於 19-7-21 00:54
由細到大都覺得香港治安幾好,但呢個幾月啲黑衣口罩人令我覺得出街好唔安全
...

前兩晚在屋企對面公園見十個八個似中一,二的黑衫,黑褲,黑口罩出現。大家都立即好緊張

珍珠宮

CONNIEQ 發表於 19-7-21 00:18
周街都memo紙,都唔知貼到幾時

係好大壓力
自由太多會令世人失去平衡

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都好多年無行街,條街太多人,旺區週圍都係大陸遊客,改左網購多,所以對我都無咩影響

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

20020116 發表於 19-7-21 07:30
仲要發現到烈性炸藥添,真係好大心理壓力!

我住附近都吾覺有壓力,當日佢話天台引爆,我在家都吾知

Jm 吾駛過份擔心

大宅

0q.cathy 發表於 19-7-21 08:19
我都好多年無行街,條街太多人,旺區週圍都係大陸遊客,改左網購多,所以對我都無咩影響
...

or 考慮去下郊區,不過近排天氣太熱

伯爵府

回覆樓主:

好多區出去前都要諗過度過先出,甚至永遠都唔想去。

旺角,唔會帶小朋友,買完嘢即閃;
沙田,只行宜家嗰邊;
尖沙咀,盡可能唔出,科學館去過一次怕黑,全部內地遊行團,個廁所污糟到爆;
好多污都一地喼污煙瘴氣!
唔洗放假諗起都怕!假日都係玩公園、做戶外活動多!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊