時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:15
果袋錢成10幾廿萬,口話係飯錢!
派俾咩人? 學生? 暴徒大佬? 咁明目張膽? 大學生師兄師姐喎。

水晶宮

siulili 發表於 19-7-21 01:19
派俾咩人? 學生? 暴徒大佬? 咁明目張膽? 大學生師兄師姐喎。

派比在場有份幫手既人,大部分係學生.
被拉去幫手前,師兄師姐話係叫幫手做義工喎. 我朋友仔後黎見唔對路,所以冇再去幫手了.

珍珠宮

ificould 發表於 19-7-21 00:11
https://youtu.be/-9GzNwn9AyM
肥媽不點名批評有立法會議員害人子女:「你哋讀咁多書,唔好害人哋啲仔女啦! ...

是啦...........肥媽真的很激動........說到哭了~阿叻都想哭埋一份...........希望泛民選舉時無哂D票.......

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:19
係好得人驚。仲要係升左HKU 既中學師兄師姐拉師弟入去。唔單止咁,仲係佢面前食大麻. 有能力afford 到都送 ...

送出去如果無人睇住都擔心。 我係度諗, 如果細仔都過埋去,女又唔返嚟,不如我都過埋去。 如果個女返嚟又唔同打算。

侯爵府

20020116 發表於 19-7-21 01:10
剛好今年秋季用學校(自己中學)發出嘅predicted grade經英國聯招申請,如有幸得到大學睇中會比conditiona ...

即係你個仔中五開學冇幾耐,就經英國聯招申請大學嗎?是自己搵大學還是經 agent ?

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:22
派比在場有份幫手既人,大部分係學生.
被拉去幫手前,師兄師姐話係叫幫手做義工喎. 我朋友仔後黎 ...
有無講一人派幾多?

水晶宮

siulili 發表於 19-7-21 01:23
送出去如果無人睇住都擔心。 我係度諗, 如果細仔都過埋去,女又唔返嚟,不如我都過埋去。 如果個女返嚟 ...

如果留港,真係好好(emoji)住自己既仔女. 朋輩影響好大,我聽朋友講,佢既朋友大部分係中產,好多都同仔女關係破壞中. 甚至真係有人嘈到,最後趕左個仔走.

水晶宮

siulili 發表於 19-7-21 01:24
有無講一人派幾多?

我冇問哦,袋錢都好多銀紙. 所以係背後有金主支持的. 利用學生極度可恥!

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:26
如果留港,真係好好(emoji)住自己既仔女. 朋輩影響好大,我聽朋友講,佢既朋友大部分係中產,好多都同仔女 ...
其實唔關事,我家族最黃果件正正就係美國讀大學。 其他微黃係香港讀。 我果兩個不黃不藍,大果個不問世事,細果個議事論事。

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:28
我冇問哦,袋錢都好多銀紙. 所以係背後有金主支持的. 利用學生極度可恥!
...
但d學生都咁無恥,做呢d事,中間濕左好多? 真係要好好選擇朋友。

水晶宮

siulili 發表於 19-7-21 01:30
其實唔關事,我家族最黃果件正正就係美國讀大學。 其他微黃係香港讀。 我果兩個不黃不藍,大果個不問世事 ...

最黃果件不過d 黃人真係極討厭,成日想儘辦法去洗其他人既腦.

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:32
最黃果件不過d 黃人真係極討厭,成日想儘辦法去洗其他人既腦.
...
仲要選擇性睇嘢,說話超涼薄,態度超差, 好似想同老豆開片咁款

水晶宮

siulili 發表於 19-7-21 01:35
仲要選擇性睇嘢,說話超涼薄,態度超差, 好似想同老豆開片咁款

係喎,黃人通病,個個都係咁.
我有個深黃朋友,不停係我地朋友圈中洗腦,佢爸媽我地都識,都話暴徒唔岩,之後鬧到佢兩老,唉。仲要嚴禁佢地睇TVB. 真係痴到一個點!呢d 就係佢地既所謂自由民主? 我呸⋯⋯

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:37
係喎,黃人通病,個個都係咁.
我有個深黃朋友,不停係我地朋友圈中洗腦,佢爸媽我地都識,都話暴徒唔岩, ...
難為黃屍嘅父母。 但有父母係支持仔女,仲一齊出去癲

子爵府

siulili 發表於 19-7-21 01:30
其實唔關事,我家族最黃果件正正就係美國讀大學。 其他微黃係香港讀。 我果兩個不黃不藍,大果個不問世事 ...

我家族最黃果件又係英國大學畢業番來,佢另一半都係外國讀大學。兩個信埋教,只要係教會講或聽到就信到十足!
佢哋話唔會番大陸,因為教會有人講會捉D老婆仔女威脅老公

水晶宮

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:19
係好得人驚。仲要係升左HKU 既中學師兄師姐拉師弟入去。唔單止咁,仲係佢面前食大麻. 有能力afford 到都送 ...

我都聽聞hku興食大麻

水晶宮

pansy888hk 發表於 19-7-21 01:22
是啦...........肥媽真的很激動........說到哭了~阿叻都想哭埋一份...........希望泛民選 ...

聽說肥媽有個女係深黃,所以佢好痛。

水晶宮

ificould 發表於 19-7-21 00:11
https://youtu.be/-9GzNwn9AyM
肥媽不點名批評有立法會議員害人子女:「你哋讀咁多書,唔好害人哋啲仔女啦! ...

謝謝肥媽
自由太多會令世人失去平衡

公爵府

ocarebear 發表於 19-7-21 01:24
即係你個仔中五開學冇幾耐,就經英國聯招申請大學嗎?是自己搵大學還是經 agent ?
...

不是中五,最中六開學就要搞聯招。自己上網報就得,不用比錢agent

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至