時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

肥媽呢d真係有心的真正香港人,唔好分顏色,正常人都唔想搞亂搞散自己生活嘅地方,帶咁多武器去示威,真係太過份!其實嗰d人係咪預咗全部離開香港所有可以咁過份,係咪佢地d屋企人唔使去搵食?

男爵府

2019新春慶豚圓

20020116 發表於 19-7-21 00:39
其實當時我都聽到好激動,忍喊忍得幾辛苦呀!感恩我亞仔唔係廢青,佢好上進好乖,但係香港搞成咁,佢大個 ...

X2, 我都好感恩,我屋企既宅女,雖然宅但好乖。也懂分黑白是非。

男爵府

2019新春慶豚圓

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:22
派比在場有份幫手既人,大部分係學生.
被拉去幫手前,師兄師姐話係叫幫手做義工喎. 我朋友仔後黎 ...

有錢派是常識吧。唔係邊有錢買裝備。

子爵府

2019新春慶豚圓

happykk 發表於 19-7-21 03:14
我家族最黃果件又係英國大學畢業番來,佢另一半都係外國讀大學。兩個信埋教,只要係教會講或聽到就信到十 ...
宗教係要嚟洗愚民嘅腦 真係讀咁多書都無用。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

20020116 發表於 19-7-21 06:48
不是中五,最中六開學就要搞聯招。自己上網報就得,不用比錢agent

即係你個仔嚟緊九月開學讀中六,跟住學校會出 predicted grade, 然後你哋自己上網經聯招報大學,是這樣嗎?

唔好意思,想問清楚啲,因為我個仔嚟緊開學讀中四,驚搞錯啲時間表,我都諗緊會送佢出外國讀

公爵府

ocarebear 發表於 19-7-21 11:39
即係你個仔嚟緊九月開學讀中六,跟住學校會出 predicted grade, 然後你哋自己上網經聯招報大學,是這樣嗎 ...

對,是這樣,一般去英國真是這樣申請。如等到DSE放晒榜先申請,嗰啲已幾乎沒有排名高嘅大學,因排名高的大學預早一年已收晒生。

美國大致差不多,但注意美沒有聯招,要自己逐間申請。

另外,除咗predicted grade之外,仲需要一些申請大學嘅公開試。應在中五時準備好。

英:IELTS
美:SAT 或 ACT

成績要求各間大學不同,請上網查學校的要求。例如一般英大學IELTS要求6.5但牛劍好像要7.5之類啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

20020116 發表於 19-7-21 00:55
17歲,剛好明年9月讀大學,打算送佢走算喇

送佢出國,好過比香港大學污染
到時日日心驚驚,唔知幾時比人洗腦,洗到走去比人利用做死士
都唔知為乜

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

ificould 發表於 19-7-21 00:11
https://youtu.be/-9GzNwn9AyM
肥媽不點名批評有立法會議員害人子女:「你哋讀咁多書,唔好害人哋啲仔女啦! ...

人地話肥媽收咗錢交戲喎~~~

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Kittymummy 發表於 19-7-21 00:59
我今日同朋友傾計,佢話好彩舊年送走左個仔去讀書. 佢個仔讀地區名校,DSE 仲考得幾高分,原來當年佔中有 ...

你朋友好彩, 佢個仔叻, 識分辨事非, 又有能力送佢出去

我D仔, 我講明我地能力只可供佢地香港讀, 我唔擔心佢地俾洗腦,
反而怕佢地因唔黃被欺凌

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

baby_chu 發表於 19-7-21 12:09
人地話肥媽收咗錢交戲喎~~~

人在做天在看, 肥媽唔缺錢, 屈得就屈
賤人最鍾意賊喊捉賊, 自己收錢屈人收錢
我地都俾人話三毛啦

大宅

blackberry 發表於 19-7-21 12:22
人在做天在看, 肥媽唔缺錢, 屈得就屈
賤人最鍾意賊喊捉賊, 自己收錢屈人收錢
我地都俾人話三毛啦

總之 黃畜對非我族類,一概是 五毛、收咗錢同廢老,沒有第四種!

子爵府

2019新春慶豚圓

nobodyfool 發表於 19-7-21 00:54
我都擔心阿仔將來,好痛心……香港俾班福佳政棍,黃蓄聯手破壞曬
...

Same here

珍珠宮

blackberry 發表於 19-7-21 12:19
你朋友好彩, 佢個仔叻, 識分辨事非, 又有能力送佢出去

我D仔, 我講明我地能力只可供佢地香港讀, 我唔擔心 ...

唔駛怕,依家好多讀初中都係咁,唔跟黃就會bully 佢地. 要中立,唔好咁易比同學知道自己立場,一句都唔好講.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 BK Milk勳章

青青河邊草 發表於 19-7-21 12:26
Same here

大宅

好媽媽勳章

20020116 發表於 19-7-21 00:55
17歲,剛好明年9月讀大學,打算送佢走算喇

我都打算送仔走
●▽●●0●●﹏●●︿●

男爵府

2019勳章

好感恩,我家裡無黄屍,無廢青,我養育的唔係專業人士,但對香港是有貢獻的,從來無做損害香港的事,過來無,現在無,我夠膽講將來都唔會。

男爵府

2019勳章

肥媽講得岩,我地要善用自己寶貴的一票。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-7-21 01:19
係好得人驚。仲要係升左HKU 既中學師兄師姐拉師弟入去。唔單止咁,仲係佢面前食大麻. 有能力afford 到都送 ...

現在的時勢,一定不要住Hall !

大宅

wong903 發表於 19-7-21 13:57
好感恩,我家裡無黄屍,無廢青,我養育的唔係專業人士,但對香港是有貢獻的,從來無做損害香港的事,過來無 ...

我戥你開心

伯爵府

睇完 youtube ,最深刻的是

肥媽,非常肉緊和心痛
石sir,一貫風趣幽默,元朗已有人買藤條教仔
霍啟剛 ,估佢唔到,雖然是富家子, 都咁關心香港,講嘢正氣 ,有紋有路,另眼相看
行到水窮處 坐看雲起時

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊