時政擂台

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

beehoneybee 發表於 19-7-21 02:26
唔遊行咪唔克人憎,或者改期,又或者遊行路線係麥理號徑,咁就有益身心又唔阻人,又可表達訴求,一舉多得 ...

麥理號徑.... 俾你笑死

珍珠宮

開心吸收勳章

sandylaw 發表於 19-7-21 02:52
佢地有人講過警察放軟就衝入書展,警察唔可以唔理,一定要保護市民及財產
...

如果影響到書展,咁不如俾書展廷期多一星期,取消下星期佢最期望的電玩節。

男爵府

就是想終點係灣仔,等牠們搞事有顧慮,可惜香港人都係自私冷漠,只諗阻不阻自己
樓主你三點前去囉,咁都可以話政府,我服左你

子爵府

2024年龍年勳章

sandylaw 發表於 19-7-21 02:40
去連登睇過佢地講既野,今次連運送物資既都呼籲帶頭盔,又講到盡地一煲咁,睇到好不安。
...

我都好不安~~分明有哂預謀同具體計劃~暫要搞大佢~~

複式洋房

beehoneybee 發表於 19-7-21 02:26
唔遊行咪唔克人憎,或者改期,又或者遊行路線係麥理號徑,咁就有益身心又唔阻人,又可表達訴求,一舉多得 ...

行麥理浩徑咪無人見到佢哋囉

男爵府

brindlewin 發表於 19-7-21 06:13
我覺得警察個發言人完全講唔出個合理理由。
盧押道做終點,根本係將所有人堵塞係灣仔,擺明設個局耍去書展 ...

警方有權改遊行路線,之前咪講左收到線報金鐘,中環一帶會有衝突發生,民陣又話吾負責任啦,
你吾怪民陣改集會變遊行,民陣係咩心思,司馬昭得令人齒冷
書展好似開十點,咪早d去早d走囉,和平嘛

jnc.    發表於 19-7-21 14:46
媽媽YAN    發表於 19-7-21 11:15

男爵府

kekelo 發表於 19-7-21 07:37
行麥理浩徑咪無人見到佢哋囉

終點改維港囉 個個遊行完去遊水囉

珍珠宮

callymum 發表於 19-7-21 07:45
警方有權改遊行路線,之前咪講左收到線報金鐘,中環一帶會有衝突發生,民陣又話吾負責任啦,
你吾怪民陣改 ...

垃圾支持者就係咁啦,兩件「人」版喺度,心盲眼盲到呢個地步,話政府實玩嘢,話政府要民陣改路線,但就唔怪民陣搞咁多次「遊行」,最後搞破壞收場。

會為自己安全負責既知道民陣搞遊行就唔會去嗰度啦。 連老美領事館都叫美國人唔好去嗰區。 明知有垃圾搞破壞,仲要有埋武器都仲去暴動區,條路自己揀, x街唔好喊,唔好怨政府。

SIRIABABY    發表於 19-7-21 15:59
jnc.    發表於 19-7-21 14:46
MsBusy    發表於 19-7-21 09:35

複式洋房

你吾怪民陣改 ...

想更正一D事實。
本來民陣已經有不反對通知書今日係金鐘集會,但係警方突然反對民陣今日集會,所以民陣先改遊行去中環終審法院(因為今次遊行主題係成立獨立調查委員會)。但係警方又反對以中環為終點,要求民陣係灣仔結束,同書展人流重疊。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

政府有叫佢地改8月,佢地係要今日,分明就係玩野,反怪政府,何道理

珍珠宮

開心吸收勳章

Coco_Tsang 發表於 19-7-21 08:13
想更正一D事實。
本來民陣已經有不反對通知書今日係金鐘集會,但係警方突然反對民陣今日集會,所以民陣先 ...

唔使狡辯,你地的目的就係搞亂香港。

https://youtu.be/89nRTFuuf6I

SIRIABABY    發表於 19-7-21 15:59

複式洋房

InkCartridge 發表於 19-7-21 08:17
唔使狡辯,你地的目的就係搞亂香港。

更正事實就係狡辯...

珍珠宮

想更正一D事實。
本來民陣已經有不反對通知書今日係金鐘集會,但係警方突然反對民陣今日集會,所以民陣先 ...

佢地係咁架,要跟大棒指揮撐不要問。

伯爵府

plato223 發表於 19-7-21 06:54
講得啱,條基佬擺明玩嘢,叫佢改期死都唔肯,點解仲話政府要市民憎佢哋,咁佢哋做啲行為,正常人都唔會接 ...

佢地唔好性賴,根本係佢地做既野令市民極勁憎佢地,唔關政府事喎
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

珍珠宮

想更正一D事實。

民陣借(遊行主題係成立獨立調查委員會)主題為名,實質為恐怖分子開路集合搞事,大家都時睇7月21日遊行結果,就知心盲的無知
萬物皆空,因果不空

公爵府

dearmm 發表於 19-7-21 01:14
一年一度,明天才有時間帶小朋友去,年年星期日嘅書展日灣仔喺好多人,宜家再要遊行人士喺灣仔散,政府有冇 ...

唉……書展每年都有,香港依家發生緊大事,暴力事件不斷升級,去少一年,都唔係咁大問題姐

珍珠宮

你吾怪民陣改 ...

對,警方有權改路線,有權唔批添。其實有好多選擇,係咪?

珍珠宮

開心吸收勳章

Coco_Tsang 發表於 19-7-21 08:18
更正事實就係狡辯...

男爵府

環保接龍勳章

granja 發表於 19-7-21 04:06
佢地邊夠膽搞軍營.

d 遊行多到唔記得佢地每次遊行既目的.

忍唔住要問,乜walking dead有目的架?

子爵府

回覆樓主:

有叫佢改期,岑小姐唔肯囉,唔知係今日好日呢

首頁
23456...11

尾頁

跳至