時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

Jaimemami 發表於 19-7-21 01:37
下午三時許在沙田市中心接女放學,路經新城市,更激發我一定走要出來《守護香港》。老公驅車五點時半到和平 ...

男爵府

支持你,我也帶左仔去,只覺得再這樣下去,香港不再是香港了
我也有猶疑過,因為周圍直播,不知道會不會被人見到有影響(我同c6身邊朋友七成黃),不過最後都覺得要站出來

子爵府

回覆 Jaimemami 的帖子

連譚校長都被圍插,仲有誰敢行出來呢…

水晶宮

Jaimemami 發表於 19-7-21 01:54
到現場,可能比較近台同帶住小朋友,有位新華社記者同我兩母女做錄音訪問,佢問我點解會來,我終於講到我心 ...

Support you! Thanks

大宅

Jaimemami 發表於 19-7-21 02:24
太多粗口,仲要有幾個企入counter幫人貼,教人寫,而家佔領新城市,佔領沙田一樣,太過份,我當時好嬲
...

這班人的行為已越過良心及道德底線,如果再不指正這些行為是錯,我也很怕下一代覺得這是正確。但,真想不出方法,可以怎做?

男爵府

hktwk 發表於 19-7-21 02:45
你們一家三口令我感動,但那些對你提出質疑的親人,又令我感到難過,不知這些人本身是否偏激類的黃?我寧 ...

係,我爸媽嗰輩又係咁,一聽民建聯,即刻嗌:死左仔!有一次投票,我媽知我投民,就狂鬧我,當時未嫁,我當時得梁家傑同一個我成日見嘅民建聯揀,我話起碼我見民嗰個參選人有幫公公婆婆起升降機,搞好社區,相反梁嗰班律師搞雙非令我好反感。
我只覺得可能民使marketing 真係差d。
喺自己屋企都係咁……

子爵府

回覆 Jaimemami 的帖子

謝謝你

男爵府

Jessy 發表於 19-7-21 04:57
感謝你願意企出來!!

剛在fb見到成堆人留言,又係話今日d人收左錢,真係好心痛。 ...

我可以大大聲講,我自發嘅,冇收錢,冇著數,水都冇㗎。仲由老公車我地由沙田出到金鐘,車馬費都冇,但我做左我謹可以做嘅野。

侯爵府

siulili 發表於 19-7-21 02:02
難道泛民搞既先值得去? 講真 泛民咪一樣蛇齋餅糉,我見過兩邊打對枱,行在同一條路上收左兩個月餅 ...

係, 成日話建制蛇齋餅糭, 自己咪一樣攪好多野拉攏市民。

好似個黃c區議會候選人, 一時話建制幫人跟進4千蚊係想套取個人資料, 轉頭又話街坊如果仲未收到4千蚊可以聯絡佢。

子爵府

Jaimemami 發表於 19-7-21 08:39
我可以大大聲講,我自發嘅,冇收錢,冇著數,水都冇㗎。仲由老公車我地由沙田出到金鐘,車馬費都冇,但我 ...

支持你,多謝你,多謝埋自己,多謝每個愛香港的市民

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

侯爵府

Jaimemami 發表於 19-7-21 01:46
多謝你,有時我都好迷惘,係咪我唔啱,因為我今晚冇出席男家家庭飯局,連親人都問老公我係咪收錢定公司逼 ...

多d沈默一群走出黎 香港就有救

男爵府

ASJ2008 發表於 19-7-21 06:10
目前困局,正正是社會撕裂, 只有二元分,非黑即白,你不支持我,就是敵人,沒有中間力量
...

呢期好似文革,唔會公開表達,成班癲過紅衛兵,真係覺得英美會打救你,真係未瞓醒,成班認賊作父。原來而家中疊歷史刪左鴉片戰爭,唔怪之而家細路唔知邊個先係賊。我好彩老公同我理念一致。

大宅

我先生都係第一次出席呢啲活動,我哋喺嗰度搵番一啲熟悉嘅香港人感覺,我見有啲報紙仲係會特登拍一啲似係大陸團體嘅參加者照片,企圖抹黑,但事實當時我四周圍同埋沿路所見,真係大部分係真香港人,雖然參加嘅係三四十歲或年老嘅居多,不過都唔少帶埋小朋友,大家都好和平守法,連叫囂、漫駡都冇,香港嘅核心價值先係呢啲,睇到唔少仲一個人出席,有啲老人家隻腳行得唔好,但都一個人一步一步慢慢行,我哋只係希望香港要盡快恢復平靜,希望啲人唔好再比暴力支持者利用,無論乜嘢政治取向,都一定要同暴力説不,天祐香港。

男爵府

20020116 發表於 19-7-21 07:07
正常媽媽都是擔心子女前途啦,我都老,唔知有冇眼睇到2047,唔貪心的話,我又搵夠錢喇,我有咩所謂啫!? ...

正因為我兩個一個高小,一個初小,我真係擔心

男爵府

sukicloud 發表於 19-7-21 07:34
支持你,我也帶左仔去,只覺得再這樣下去,香港不再是香港了
我也有猶疑過,因為周圍直播,不知道會不會被 ...

支持你

男爵府

jimliu713 發表於 19-7-21 08:42
係, 成日話建制蛇齋餅糭, 自己咪一樣攪好多野拉攏市民。

好似個黃c區議會候選人, 一時話建制幫人跟進 ...

廢到爆,總有一班眼睛雪亮亮嘅選民

大宅

多謝你肯企出來,為守護香港。

男爵府

Jaimemami 發表於 19-7-21 01:56
我都好痛心,痛到哭了,我都望唔到盡頭,但Jm, 我地唔好放棄,同路人係有嘅
...
好有同感

男爵府

siupingc 發表於 19-7-21 08:49
我先生都係第一次出席呢啲活動,我哋喺嗰度搵番一啲熟悉嘅香港人感覺,我見有啲報紙仲係會特登拍一啲似係大 ...

係有團體,不過只係外圍見到,行到入台附近,全部明顯香港人,係年長居多,但我呢隻三,四十帶幾歲小朋友都唔少㗎,好和平喎,起碼個個出席嘅都可以真面目見人

首頁
12345...7

尾頁

跳至