影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

heilok 發表於 19-9-18 21:52
我覺得教授喺監獄內已經被c 英吸引。反而c 英最初對教授只係當師傅,慢慢先變為愛情。
...

响監獄時教授應該係覺得同詩英有著同病相憐嘅感覺吧!大家都係做過同樣嘅事,所以之後對詩英特別注意同關心!

侯爵府

大陸網友第一身寫比教授,佩服

头晕了耳朵也鸣了楼梯摔了胳膊也伤了血流了眼泪也滴了感受不到温度和疼痛无法运动也无法随心所欲地生活 车教授是这个世界上最孤独的个体 孤独地接受检查 孤独地每日监测 孤独地承担晕眩 孤独地送走患者 孤独地坐在研究室里 孤独地把自己排除在所有人的生活里 就没见过这么惨的😢
谨以这个视频传达一名观众七周以来微不足道的心疼 教授呐 希望每一次去检查都会有耐心等着您的监护人 希望每一次身体出现异样都会有替您担心的朋友 希望有一天您能肆意地跑步尽情地喝着热咖啡 希望打急救电话的时候不用再无助地说不知道哪里痛有多痛 希望您要更幸福健健康康 有善良贴心的诗英还有理解追随您的学生更有需要您相信您的患者 作为车耀汉的人生虽然辛苦但是值得虽然有憾但是无悔❤️

大宅

借個位嚟post吓池生嘅消息,唔知佢今日拍咩呢?廣告?

NAMOOACTORS CEO更新INS,配文: 是甚麼拍攝呢? 好久沒去訪問(亦可解作探班) 池晟的拍攝現場了,他非常熱情地接待,還牽起手來拍照,真是又帥氣又爽快的弟弟

侯爵府

sanngsan 發表於 19-9-23 14:12
借個位嚟post吓池生嘅消息,唔知佢今日拍咩呢?廣告?

NAMOOACTORS CEO更新INS,配文: ...
不如多d放下池叔新聞上黎,你好多料

大宅

hksarhksar 發表於 19-9-24 17:37
不如多d放下池叔新聞上黎,你好多料

我本來想搵返之前有個池晟FANS揮手區post消息㗎,但點知個post俾BK關咗新回覆!無得再post新嘢喇,所以先响呢度post吓囉!

今朝收到消息原來池生噚日係拍MV~

【新聞】池晟參演音樂電影通稿翻譯

標題: 池晟演員,出演白智榮新歌「我們」的音樂電影(MV),講述離別後的痛苦。

演員池晟,出演歌手白智榮新歌音樂電影。

今天10月4日發售的白智榮新歌「我們」,音樂電影由池晟出演。池晟是繼2008年出演歌手金範秀「悲傷活用法」的音樂電影之後,11年後再次出演音樂電影,因而引起話題。

池晟在新歌「我們」的音樂電影中,會淡淡地演繹離別後的痛苦,然後在音樂電影的後半部中,感情逐漸爆發,令觀眾感受到痛徹心扉的演技。

池晟每一次出演作品都展現了人生演技,成為值得信賴的演員。最近播放完畢的醫生耀漢之中,溫暖而又令人心疼的演繹,令人留下深厚的余韻。

白智榮在新的迷你專輯Reminiscence內,收錄了「我們」主打歌及其他歌曲共6首。這次有G.Gorilla、A.Tone、李賢勝、鮮于貞娥、紅色襪子等作曲家參與,令人非常期待。

白智榮新迷你專輯Reminiscence將於10月4日韓國時間下午6時起發售音源。

Cr. herald pop http://t.cn/AinxJ0MP

翡翠宮

2018復活節勳章

sanngsan 發表於 19-9-24 17:50
我本來想搵返之前有個池晟FANS揮手區post消息㗎,但點知個post俾BK關咗新回覆!無得再post新嘢喇,所以先 ...

我遲咗開呢套,呢2個星期,一有時間就煲,比教授迷住添 ,而家雖然睇哂,但就成日揾d片段重溫番,池晟真係做得好好

sanngsan    發表於 19-9-25 03:59

侯爵府

sanngsan 發表於 19-9-24 17:50
我本來想搵返之前有個池晟FANS揮手區post消息㗎,但點知個post俾BK關咗新回覆!無得再post新嘢喇,所以先 ...
拜托你傳池叔的的新消息

你你地有冇冇睇vagabond, 都OK

侯爵府

醫生耀漢微博有張池生廿年的卡通公仔角色,好得意

大宅

回覆 hksarhksar 的帖子

無問題呀!池生一有消息我就更新响呢度啦!佢突然營業拍MV我地呢班粉絲已經激動到死,因為通常佢拍完劇就要休息幾個月,怎至半年至一年都唔多見到佢出嚟㗎!
我依家都仲未走出套劇呀!所以係仲返睇緊第三次!等到真係有一套劇吸引到我唔睇唔得嘅我先會開其他新劇睇㗎喇!

大宅

hksarhksar 發表於 19-9-24 21:17
醫生耀漢微博有張池生廿年的卡通公仔角色,好得意

係一個微博裡叫松鼠嘅中國粉絲畫嘅!佢每一年池生嘅出道週年紀念日都會畫一張人物角色圖,每一年都會增加一個池生演過嘅角色上去,畫得好鬼可愛,而池生都有响自己instagram post出嚟!

侯爵府

感謝您!!!!!其實微博仲有醫生耀漢蛋糕好靚!!!!

侯爵府

送佛送到西,你講吾講到D公仔代表乜角色?最搶眼系耀娜和被告人

侯爵府

好朋友們(韓語:좋은 친구들 (2014년 영화)) 任賢泰
2015 Color of Asia Master-我的鄰居是吸血鬼

有冇睇過這兩套池生電影

珍珠宮

hksarhksar 發表於 19-9-27 07:04
好朋友們(韓語:좋은 친구들 (2014년 영화)) 任賢泰
2015 Color of Asia Master-我的鄰居是吸血鬼

未喎!邊度有!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

吸血鬼是微電影,好爆,池生赤裸上身照海報!!!!

Sanngsan你可否傳上來比大家睇下,但網未找到有得睇

好朋友好多度都有,我未睇

大宅

回覆 hksarhksar 的帖子

Ok 無問題!

我的鄰居是吸血鬼
韓國導演林常樹對都市人的生活和感情的描繪極其細膩和生動,同時作品題材也十分大膽。本次短片《我的鄰居是吸血鬼》獨具特色,講述了在殯儀館打工的吸血鬼遇到因海難慘死的女青年後由同情生發至愛意,甚至寧願犧牲自己的生命換取後者轉世重生的故事。

https://www.youtube.com/watch?v=urvB4oLiscA&t=419s

侯爵府

仲有一張赤裸上身的

侯爵府

Google劇名搜尋
向右掃第8張相

大宅

hksarhksar 發表於 19-9-27 12:40
Google劇名搜尋
向右掃第8張相

哈哈~是無肉不歡嗎?
好啦~post埋上嚟啦!

侯爵府