時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

有民主派議員認為,時機實在太巧合,惹人猜想,並質疑是否有人刻意製造危機和恐慌,以圖合理化警方使用暴力。

新民主同盟立法會議員范國威指,事件令人聯想起2015年政改表決前夕,警方在西貢蠔涌亞視前廠房搜出懷疑爆炸品,以及上月9日逾百萬人遊行反《逃犯條例》修訂前夕,灣仔警察總部及跑馬地警署外遭歹徒投擲汽油彈。他質疑是否有人刻意製造危機和恐慌,以圖合理化警方在大型遊行、集會時使用暴力。

係咪黐線架?
搵到爆炸品都唔拉得?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

並肩作戰嘛~~~

不割蓆,等同與暴徒並肩作戰,支持暴力
https://www.facebook.com/groups/2350209435197074/permalink/2358202564397761/
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

子爵府

並肩作戰....

黑衣 - 譚文豪議員 - 落場輔助。

白衣 - 鄺俊宇議員 - 戰術指導。

2019/06/27 逃犯條例 - 警方凌晨清場驅散警總示威者 (現場)
https://www.youtube.com/watch?v=s7n1gqlor6w

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

伯爵府

痴X缐,又係收$議員?

複式洋房

痴根。。呢D垃圾議員呢個時候又講埋啲廢話,強辭奪理

搵到爆炸品又唔啱。。警方執行任務又唔啱,救命呀

佢都將啲使用暴力的示威者嘅暴行合法化,不知所謂

子爵府

泛民/蘋果言論總有人會信,這是民智問題。

大宅

畀面勳章

佢哋同一伙嘅,當然會咁講啦,叫佢哋想去X登睇清楚先啦,點會巧合呢,呢啲叫配合,係配合民陣做前鋒申請遊行開路,暴徒做後攻,點會巧合到佢哋個軍火倉,今日都準備行動啦,啲軍火唔準備唔通等到下星期日先準備呀!俾警察刮到斷正係正常事!唔通而家仲只係搵到幾支鐵支膠索帶同一堆磚?班X登話係戰爭嚟㗎,啲武器梗係要準備好晒先啦!扮咩唔知點解會有,唔通外國現成寄到成份TATP嚟香港,梗係喺一早就喺個倉裏面做晒實驗去研究製作,點會唔知呀!

wylerC9    發表於 19-7-21 11:08
Ben2003    發表於 19-7-21 10:22

男爵府

2019新春慶豚圓

咁唔係這假,係事實就得啦!

大宅

唔明點解啲人仲要選呢班議員出嚟!

子爵府

2019新春慶豚圓

今次到犯國喂啦,仲有邊隻人面獸心未出場?

難為佢地講得出口 不如話警方收買民陣成員, 誣衊民陣啊,咁講仲震撼啊,呢d犯民走狗,食屎啦!

子爵府

回覆樓主:

希望理性嘅香港人,到選舉時用理性和平嘅一票,趕走泛民亂港垃圾

大宅

kl1 發表於 19-7-21 10:23
唔明點解啲人仲要選呢班議員出嚟!

因為選佢哋嘅人
一係有心想破壞香港...
一係被邪教洗腦到仍然當佢哋係守護香港...

侯爵府

2019新春慶豚圓

使乜担心,見d黃C唔受影響喎,仲可以激發多d人去遊行添,黃C根本眼盲心又盲,只睇到要睇嘅野。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢哋唔譴責暴徒製作危險品,危害大眾安全,反而譴責警方製造恐慌咩歪理嚟
手無寸鐵學生???https://youtu.be/ZQfOfIAexzw
https://youtu.be/KSkZ3yEFQsw
暴徒圍毆市民 https://www.youtube.com/watch?v=X-rqpvHzk48
過百暴徒圍毆4個警察 https://www.youtube.com/watch?v=xJRszru0jYU

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

香港就係比呢d癲倒是非的人,混淆視聽,令年輕人一錯再錯,根本就是想令香港萬劫不復。

子爵府

nosrak 發表於 19-7-21 10:09
有民主派議員認為,時機實在太巧合,惹人猜想,並質疑是否有人刻意製造危機和恐慌,以圖合理化警方使用暴力 ...

原本個腦有問題,立法會再跌多野之後,已經冇得醫,可以直接打包去青山

男爵府

好媽媽勳章

嗱! 呢D就係為反而反, 描黑政府警察的行為

呢班人唔出聲係咪唔得, 甚麼也要拿出來講, 佢地咁講, 只會進一步激化那班盲目的暴徒,或一群是非不分的支持暴徒者

做議員, 應該為香港社會好, 但從來唔見你地為香港好, 做的事完全是違背良心
你地醒目, 你地UN UN腳講呢番話, 你地可以話有言論自由, 講不同的政見
你地無明叫班年青人去衝 , 去做暴力行為, 傷害警察
但一詞一句,足以令暴徒更覺社會不公義, 政府警察係衰人
精人出口,笨人出手
但我覺用 "精人" 黎形容你地,係美化左你地的智慧
應該係
賤人出口,笨人出手

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我真係好後悔投過票比犯國龜,咁扭曲事實既野都講得出

子爵府

賤人説賤話

大宅

nosrak 發表於 19-7-21 10:25
因為選佢哋嘅人
一係有心想破壞香港...
一係被邪教洗腦到仍然當佢哋係守護香港...

後者居多,因為啲議員到咗選舉前一年先比較大力做地區嘢,令到好似金魚腦袋嘅香港人只記得近期嘅事,結果議員得逞。重點係,投票前無諗過佢地政黨過往做咗乜。前廿年泛民話建制蛇齋餅糉,但以我認知係,以前(70年代前)做工人嘅人工少,工聯會有優惠俾呢班會員購買,等工人同屋企人可以開心過節,後來呢班泛民一樣有蛇齋餅糉,好多人唔會知道蛇齋餅糉原先意義!

首頁

尾頁

跳至