自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我用開香港微信支付,一直是去7-11,ok增值,冇綁銀行戶口或信用卡
今早去m記買早餐,戶口有余額,但給了錢,
有條信息,說我冇set付款密碼,所以每月付款限額$500,現在只有余額$20,
請問一下,我要點做?
我不想綁銀行戶口或卡,只想入現金

用戶要求終止服務

chinfongfong 發表於 19-7-21 11:01
我用開香港微信支付,一直是去7-11,ok增值,冇綁銀行戶口或信用卡
今早去m記買早餐,戶口有余額,但給了錢 ...

你認證左個人資料未 ?

我幾個月前試過認證左個人資料+加現金增值都用到,之後發覺增值都好麻煩,所以最後都係綁信用卡。

珍珠宮

SuperChanB 發表於 19-7-21 11:27

你認證左個人資料未 ?

信用卡有積分?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

先綁信用咭認左証先,之後再解綁信用咭就得。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如不想綁信用咭,另一方法係用回鄉証黎認証喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

my005 發表於 19-7-21 11:31
先綁信用咭認左証先,之後再解綁信用咭就得。

請教一下有關詳細應該點做?
我是否要先登記我信用卡的資料,綁了成功付款,再解除?

瑪瑙宮

chinfongfong 發表於 19-7-21 11:01

咁你点解唔Set密碼嘅

珊瑚宮

chinfongfong 發表於 19-7-21 11:56
請教一下有關詳細應該點做?
我是否要先登記我信用卡的資料,綁了成功付款,再解除?

...

先登記左自己張信用咭號碼,收到確認短訊,有左認証碼後,就認証成功喇。

咁之後,就入返微訊個銀行咭頁面解綁信用咭,即可。

大宅

我乜卡都無綁
每月只限用$500
今個月滿左,就下月用吧

要用多過$500就要綁定

大宅

要綁卡或身份認證

侯爵府

唔係叫你set pw?入wechat pay可以set

男爵府

pollyly 發表於 19-7-21 13:10
唔係叫你set pw?入wechat pay可以set

他要我上傳我的身分証給他們
我不想

男爵府

tkop 發表於 19-7-21 11:58
咁你点解唔Set密碼嘅

Set 密碼要上傳身分証
我不想

水晶宮

叫人用微信轉錢比你用就得

伯爵府

chinfongfong 發表於 19-7-21 13:19
他要我上傳我的身分証給他們
我不想

覺得信唔過就唔好用,個人八達通都要登記個人資料啦!

男爵府

my005 發表於 19-7-21 11:59
先登記左自己張信用咭號碼,收到確認短訊,有左認証碼後,就認証成功喇。

咁之後,就入返微訊個銀行咭 ...

多謝你先,我已經綁了卡,我試下用到嗎?我用完戶口的錢之後會解綁信用卡,每個月用$500就算啦,
想再問一下,我要用卡轉錢去微信之後才可以用嗎?

珊瑚宮

chinfongfong 發表於 19-7-21 14:37
多謝你先,我已經綁了卡,我試下用到嗎?我用完戶口的錢之後會解綁信用卡,每個月用$500就算啦,
想再問一 ...

唔使。

首頁

尾頁

跳至