自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

又到大同月餅第1輪時間喇! 到7月31號咋!

Poyau    發表於 19-7-26 11:07
ada0707    發表於 19-7-23 12:36
wcpcelia    發表於 19-7-22 10:39
藍天竹    發表於 19-7-21 16:53

男爵府

[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

thx for sharing

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

大少拉 發表於 19-7-21 16:43

大少奶。你有咩推介?
想買五仁,OK?

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

象牙宮

今日行過見到呀!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

七月中,細佬入元朗時已買左

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

lina9316 發表於 19-7-21 18:10
大少奶。你有咩推介?
想買五仁,OK?

我買左雙黃白蓮蓉。 佢d 白蓮蓉連我大仔都話好味。

5仁 就見 bk 好多人都話 ok. 我自己就未試過。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

mercurycc 發表於 19-7-21 19:00
今日行過見到呀!

上個星期,我特登出荃灣買呀!

翡翠宮

stagea 發表於 19-7-21 19:56
七月中,細佬入元朗時已買左

我上星期特登出去荃灣買!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

大少拉 發表於 19-7-21 21:07
我上星期特登出去荃灣買!

伯爵府

回覆樓主:

緊係買雙黃白蓮蓉同伍仁,好多人買架。以前我做月餅會,依家會買餅卡,都係買返雙黃白蓮蓉餅卡,方便送禮

男爵府

snoopyiu 發表於 19-7-21 21:13
緊係買雙黃白蓮蓉同伍仁,好多人買架。以前我做月餅會,依家會買餅卡,都係買返雙黃白蓮蓉餅卡,方便送禮
...

真係咁好食架???

伯爵府

kikitea 發表於 19-7-21 21:24
真係咁好食架???

係長輩指定必買要架,佢地話好好食,而且好久以前得元朗先買到大同月餅,唔知係咪咁唔少人咪話好食囉 ,難買呀 大同最出名係嫁女餅,元朗圍村人好多都係果到買,最記得係要買白餅紅黃綾,當年我結婚係奶奶買來拜神,仲有嫁女一擔擔咁買

大宅

回覆樓主:

謝通知
你唔post我都唔知荃灣開左 唔駛去甘遠啦

象牙宮

snoopyiu 發表於 19-7-21 21:33

係長輩指定必買要架,佢地話好好食,而且好久以前得元朗先 ...
而家沙田,荃灣都見到有分店,平日真係無咩人買野。

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

大宅

伍仁一定食大同,雙黃一定食榮華

By the way,供左2年大同餅會,今日一計發覺豬左,仲貴過依家散賣

大宅

回覆樓主:

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

大少拉 發表於 19-7-21 16:43
荃灣先有折

首頁

尾頁

跳至