自由講場

跳至

首頁
45678...40

尾頁

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

VickiC 發表於 19-7-21 18:31
你係話身體狀況?
part time都唔得?
2年前有返?

唔得,身體有狀況 加上佢覺得6299年齡大,我唔做野一養三好辛苦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

離婚唔一定關第三者事
一個人長期受壓遲早都有日爆煲
我有個親戚好似你咁樣樣管
乜都唔準買 對個老公態度唔好
最後無第三者下個老公同佢離婚 佢地有四個仔女 最大個當年14歲 細既2歲
好決絕 個個都話佢有第三者
但實情係無 離婚到依家十年都無再結婚無拍拖 個男人話怕左 下一個女人又係咁點算 佢情願養貓養狗養魚算數
佢仔女十分贊成離婚 因為個媽媽真係好難頂

樓主你可以對佢動之以情 但係無得強求
當一個人接觸到自由 就唔會想番去個籠到

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bopomofo2405 發表於 19-7-21 18:33
JM, 加油

希望你老公回心轉意。

我好想加油,但佢都睇緊資料,搵法律緩助

瑪瑙宮

小豬澄 發表於 19-7-21 18:34
離婚唔一定關第三者事
一個人長期受壓遲早都有日爆煲
我有個親戚好似你咁樣樣管

係呀,佢講過話如果我同佢離婚,佢都唔會再結婚,只會自己一人

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:31
同62,99關係好,可能同住老公都同6299佢即係我,對你地好好,但對佢態度好差
...

樓主,知你好慌、好亂,你同老公有無一位共同朋友?或者長輩之類,你要找個中間人做和事佬,說話比較容易……
記著食嘢呀))))……食悟落就飲杯奶(可以代正餐嗰D……
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

子爵府

樓主,我明你而家有幾痛,有幾辛苦。
不過你而家Lur 住你老公真係無用,
反而佢會想拿拿聲離婚。

我建議你而家唔好再提果D 比多次機會,唔好離婚果D chur 佢既說話,當無事發生先。
佢再提離婚你就冷靜咁講:比D 時間你,
我想平復左心情先 hea 住佢先

繼續同6299住,唔好斷左D 聯繫
如果有機會接觸佢既,咪當大家係朋友咁相處先。

要比D 時間大家冷靜下,都比段關係冷凍下
你再了解下佢係咪真係有第三者
如果有第三者就算了,唔好再強留佢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:20
所以我唔知呀,我好亂,但佢前日仲好好地,返工都kiss 我咀咀先返工 所以我唔知點,飯都食唔落,只係飲 ...

你去搵婚輔幫手啦,首先呢刻唔好自己鑽牛角尖/亂咁聽哂旁人所言妄下判斷(話佢出面有女人)。
N年前我哥我嫂都係因為脾氣/管束問題又唔俾我嫂出來做嘢,加上旁人說三道四加鹽加醋,攪到佢地大家都疑心重,凝住對方出面有女/有佬,攪到要離婚,攪到我嫂帶埋仔女搬咗出去,攪到我哥自暴自棄要生要死,嚇到我父母心驚膽顫(因為從未見過我哥咁樣),後尾係婚輔&加上我哥肯低頭認錯認大男人臭脾氣&鼓勵我嫂出返來工作(唔駛成日屈住喺屋企),佢地既婚姻最終係成功挽救到㗎,touchwood依家生活美滿(其實雙方由始至終都無出過軌)

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

恕直言,無錢都死要搬出去,仲要扔低老婆同父母,9成9出面有女人,個女人唔介意佢無錢及有地方收留佢
你同6299關係好好?
始終你唔係佢地親生女,現在表面關係點好都好,你預左兩老到緊急關頭都係幫住個仔,新抱只係外人,你仲要無小朋友,又無工作,衣食住行都靠人,你諗下你對男家黎講仲有咩價值?(唔係想踩你,但係現實你c6已經拋棄你,你留喺男家既形勢只會越來越差)
女人要自強,盡快搵工及搬返娘家吧

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

dasy 發表於 19-7-21 17:59
唔知呀,佢意思係話我臭脾氣,管佢意思係,列如想剪頭髮買衫買模型我唔比,然後就自己忍左佢,唔對我發脾氣
...

咁樣又真係跨張D

侯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:34
唔得,身體有狀況 加上佢覺得6299年齡大,我唔做野一養三好辛苦

1個人無論揾幾多錢如果要獨力支撐屋企都會好有壓力嘅。

大宅

ilikethis2005 發表於 19-7-21 17:55
打死我都唔信出面無第二個。
結左婚十幾年,唔會今時今日先知你性格⋯要一個男人突然改變晒成個生活唔係咁 ...

分析得好

瑪瑙宮

catfitfit 發表於 19-7-21 18:37
樓主,知你好慌、好亂,你同老公有無一位共同朋友?或者長輩之類,你要找個中間人做和事佬,說話比較容易 ...

佢明日都會返黎,62話佢應該係咁決絕,62話想同個仔傾下,無錯我真係好慌,62仲話如果佢決意係咁,都無辦法

伯爵府

如果如你講你脾氣又差 又獨裁霸道 咁點解咁多年你一啲自省自覺都冇?
再者你因為乜嘢事咁多年都返唔到工要佢一個養三個?
佢唔係冇表達過頂唔順你嘅脾氣同埋生活壓力
老實講男人咁樣淨身出戶 你哋又無仔女
男人出咗去呼吸到自由舒適嘅空氣
有冇第三者,想佢回頭都好難
你要最樂觀嘅心情,作最壞打算吧

瑪瑙宮

VickiC 發表於 19-7-21 18:38
1個人無論揾幾多錢如果要獨力支撐屋企都會好有壓力嘅。

我知道,所以我都約左後日見工

wcpcelia    發表於 19-7-23 09:38
ccysj01    發表於 19-7-21 18:46

大宅

大家分開冷靜一下先啦,比時間雙方想一想,仲要你嘗試揾工作做,等他看到您的改變,事情要慢慢來解決。

侯爵府

個個講到一定有第三者,點解一定要有第三者先離婚?
辭職都唔一定要搵到新工先辭啦

我覺得樓主c6 係頂唔順樓主成日管佢脾氣又差
明明搵錢嘅係佢,但樓主又可以唔俾佢洗錢
樓主c6應該覺得好委屈,忍得好辛苦,越來越憎樓主,但仲要養佢,就更委屈。
我唔係想令樓主難受,只希望你睇清客觀情況去解決問題
樓主,你話早幾年某d原因所以返唔到工,咁即係而家冇問題?
咁不如同老公講你會去搵工,大家財政獨立,共同分擔家務及支出,其他佢自己嘅就唔管佢剪頭髮定買模型
咁會唔會有得傾?

珍珠宮

你老公想盡快同你搞清所有關係

99%同第三者開始咗一段時間,依加打得火熱咪盡快閃人

人已變心,執着只有痛苦
只有你自己肯放手先幫到自己

瑪瑙宮

forgive?forget? 發表於 19-7-21 18:39
如果如你講你脾氣又差 又獨裁霸道 咁點解咁多年你一啲自省自覺都冇?
再者你因為乜嘢事咁多年都返唔到工要 ...

我好難樂觀面對,就係屈左係個心幾日,先上黎開貼呻

瑪瑙宮

有緣相聚 發表於 19-7-21 18:40
大家分開冷靜一下先啦,比時間雙方想一想,仲要你嘗試揾工作做,等他看到您的改變,事情要慢慢來解決。
...

佢,明天我地同6299住返黎,佢放假都係想同我傾下離婚既野

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

catfitfit 發表於 19-7-21 18:37
樓主,知你好慌、好亂,你同老公有無一位共同朋友?或者長輩之類,你要找個中間人做和事佬,說話比較容易 ...

好建議
我都做過中間人叫做成功挽救一段婚姻

首頁
45678...40

尾頁

跳至