自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓

dasy 發表於 19-7-22 00:38
我覺得我唔會識到第二個比佢更好既人 我好難同人再結婚

咁都係好,唔好再有第二個受害者

msms0117    發表於 19-7-25 07:45
jiji2    發表於 19-7-22 04:21

男爵府

2019新春慶豚圓

dasy 發表於 19-7-22 00:1
可能每次嘈完,都習慣左唔傾計二三日,佢會習慣同我講sorry 所以每次都係佢認錯先
...
其實你由細到大係咩都習慣做公主?
我唔知你有咩優點,佢竟然忍到你14年,但佢唔係你一隻狗!愛一個人係要包容,相信當初對方係好愛你先頂得順!我又唔覺得有第三者,係你一手斷送自己婚姻!脾氣真係唔係一時三刻改到,唔信你好正常,唔係下下要講到離婚2個字先驚,佢一直都有同你傾過問題,但你就話改唔到?離婚係遲早嘅事
男人去到呢步已經無彎轉

侯爵府

2019新春慶豚圓

cara.mak 發表於 19-7-22 02:22
話搵就搵到?

你無啫,人地又唔可以有?

侯爵府

2019新春慶豚圓

littlefunpig 發表於 19-7-22 02:15
愛一個人就會對佢好,想佢開心,希望佢快樂

你愛既係你自己,雖然你唔認,不過行為已經清楚說明一切

根本只係怕無左張飯票,懶得10 幾年點會咁易改變

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

返娘家啦~
我係男人都會離。

男爵府

lovelywww 發表於 19-7-22 02:39
我唔知你有咩優點,佢竟然忍到你14年,但佢唔係你一隻狗!愛一個人係要 ...

人地樓主唔係話改唔到~話改唔到即係都承認自己有問題要改

個男人表示希望佢改,佢就ban返去,話人地覺得佢有問題!

男爵府

2019新春慶豚圓

littlefunpig 發表於 19-7-22 02:50
人地樓主唔係話改唔到~話改唔到即係都承認自己有問題要改

個男人表示希望佢改,佢就ban返去,話人地覺得 ...
441#樓主同佢c6講改唔到

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

不過這個post都提醒我要收咧下脾氣,謝謝你。女人幾時都是要有錢防身,不要把希望寄託在別人身上。如果我沒錢,我會沒安全感。

男爵府

lovelywww 發表於 19-7-22 02:57
441#樓主同佢c6講改唔到

我印象中其中一個post係話佢發返佢老公脾氣轉頭

我真係覺得堅霸道,完全溝通不能

複式洋房

dasy 發表於 19-7-21 17:50
我都想知,如果有第三者同我講,我會無野講,放手,但佢又話無,知不過佢話我脾氣好臭,好難頂,忍左我好耐
...

算吧啦,男人講要自由,其實就係有其他人。我前度都係,分手果時講話唔想拍拖,覺得畀唔到未來我,所以分手。搞到我懷疑人生,之後冇幾耐就同佐另一個係埋一齊。所以男人講分手,仲要咁決絕,9成9鍾意佐另一個。

男爵府

2019新春慶豚圓

littlefunpig 發表於 19-7-22 03:16
我印象中其中一個post係話佢發返佢老公脾氣轉頭

我真係覺得堅霸道,完全溝通不能
人心肉造,愛一個人唔會係咁?
可能樓主唔知咩係愛
十幾年被人精神折磨,真係會癲

子爵府

skybiebie 發表於 19-7-22 02:39
你無啫,人地又唔可以有?

至威係你

男爵府

dasy 發表於 19-7-22 01:05
我點會唔愛佢 愛佢多過自己

你有無想過,放手都係一種愛?

愛情非永恆,你可以同佢做番朋友。

當佢嘅身份係你丈夫,你對佢就會有期望,即使你可以做到以後唔迫佢,但你無法令佢再愛番,你一樣會好失落。

如果愛唔一定要佔有,你就同佢做番朋友。當你唔再對佢有要求,有期望,雙方都會放下壓力。

佢嘅離開會先迫使你响距離上放下,之後你要慢慢用時間自己放低。

如果你真係改到自己脾氣,他日可以有緣再聚。如果你分開後都改唔到,咁即使俾多次機會你,結果都一樣。

子爵府

瑤瑤~ 發表於 19-7-22 01:42
下,連whatsapp都無任何聯絡?
都真係凍過水....
我覺得你6299真係算好好,你一直以來唔係生b又唔返工,煮 ...

冇錯,樓主真係堅難頂,好怕把口咁嘅人,咁都可以忍到十幾年,係我第二日已經掃佢出街,嘈都費事。既不得理,也不饒人。

msms0117    發表於 19-7-25 07:48

伯爵府

2019新春慶豚圓

我係樓主老公,真係後悔到想殺死自己!
娶個懶精返嚟,無小朋友又唔做嘢,多多借口。
執吓碗已經當做家務,仲管住哂討人厭!
樓主你好命㗎喇,懶咗十幾年,6299叫你唔使幫手洗唔煮飯你就真係隻手縮埋,你老公唔叫離婚你唔知驚,先出去搵份PT嚟扮改變自己,俾你今次過到骨,老公唔離婚,肯定你唔使三個月就故態復萌,又懶又惡又要話事!
你老公都對你情至以盡啦!
好心你放手還佢自由,唔好響6299屋企打躉博同情賴死唔走,根本無人想幫你挽回婚姻,好明顯個個都係Hea你,做人做到呢一刻,你仲覺得你值得有第二次機會咩?
好好地同老公商量離婚細節,搬返去外家唔好煩住人哋6299啦!

伯爵府

2019新春慶豚圓

mini1204 發表於 19-7-22 01:33
完全睇吾到
你只係吾想無左一個奴隸唧
sorry 每人都有自己既蠟燭,睇怕呢十四年兩頭一齊燒,你枝蠟燭堅係 ...

你個蠟燭嘅比喻好好

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

laiyuen 發表於 19-7-22 01:35
你講呢d,做朋友都會啦,愛一個人唔係咁。
宜家你暫時做好自己先,你要俾佢見到一個全新既你,所以暫時將 ...

我知道,所以我唔想簽紙,我因為仲好愛佢,成晚都訓唔到

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

月見草 發表於 19-7-22 05:15
我係樓主老公,真係後悔到想殺死自己!
娶個懶精返嚟,無小朋友又唔做嘢,多多借口。
執吓碗已經當做家務, ...

娘家無位,無地方我住,如果唔係點解我仲留係度

瑪瑙宮

flyinsky 發表於 19-7-22 02:08
我諗樓主老公當初好愛佢先咁忍得,但而家應該無晒愛,其實男人變左心就唔到你控制,俾大家冷靜下好過
...

我唔知,點解大家講到我愛自己多過愛佢

瑪瑙宮

lovelywww 發表於 19-7-22 02:39
我唔知你有咩優點,佢竟然忍到你14年,但佢唔係你一隻狗!愛一個人係要 ...

由細到大唔係呀,
我就算返同佢返外家,食飯都有幫佢裝飯,就算係屋企我都有幫佢裝飯呀

首頁

尾頁

跳至