自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

dasy 發表於 19-7-22 12:44
我今日已經返緊
樓主, 睇你話之前有返開工, 咁一D積蓄都冇咩? 因為健康問題冇做?
咁你結婚前應該都係住係娘家架, 真係些少位住住先都唔得?? 定同家人關係一般???
BTW, 你家下都係努力工作啦! 女人點都係要有錢傍身好, 一個萬一都唔洗咁狼狽... 樓主, 有D野既成事實都係要接受, 雖然呢度有D JM講野好狠, 但大家都係想你好, 希望你正視自己既問題!!! 祝福你~

大宅

樓主老公咁趕離婚,好大機會有第三者了,而且可能有左bb,所以好趕好趕,你或者搵朋友跟下佢,知道後等自己死心。

大宅

kiss 發表於 19-7-22 09:16
你明唔明白呀,jm問你有乜野優㸃,裝飯係你本份呀!

另外d人問左你好多次係因為身體乜嘢事唔能 ...

其實佢根本一直選擇性答問題!可能個所謂健康問題,實際上細到連佢自己都唔好意思講出來!

就算2年前真係健康有問題,咁點解之前健康冇問題都唔返?!咪就係懶囉!

樓主老公真慘!揸車搵食,收入應該有限,一個養4個!個老婆冇細路要照顧,但日日唔做野係屋企煲劇。仲要對老公呼呼喝喝!

個老公又犀利,可以忍咁耐!一隻手掌拍唔響!

msms0117    發表於 19-7-25 07:09

子爵府

2019新春慶豚圓

無謂再內疚,因佢話你錯,你就以為真係全部責任在你身上。有無第三者既分別係:無,佢會開口想你改,想一齊努力為個家再嘗試,有,想快快踢你走,寫信也好跪在佢前面都好,佢只會厭惡你。所以無謂想以前,快快查清真相,想想下一步點行啦。呢個世界無話邊個不可以無左邊個。

子爵府

2019新春慶豚圓

dasy 發表於 19-7-22 12:46
我現在無錢,無外家返,點解講到我懶死唔走,有錢我會搬出去住
...

其實呢個時候真係唔應該對你落井下石,咁多年有人養自己當然開心,但係點解你唔為自己着想真係一蚊都無儲咩(每月儲一千,依家都有10幾萬呀嗎),想當年我離左婚冇幾耐識咗男朋友,後來搬去佢屋企住,但我都已經默默儲錢,當時我哋感情好好,但係我都有為自己打算, n年後我發現佢同其他女仔曖昧,有冇上床我當然唔知道但好嬲,佢當時有睇死過我走唔到,但係你唔好理,我即刻買層樓比自己住,我唔係想講我有幾叻,只係我真係有呢個準備,比自己型得起,亦唔需要人可憐我

大宅

jiji2 發表於 19-7-22 09:05
睇下前幾個回覆
我叫佢唔好賴死唔走, 佢又話冇錢又乜乜
真係呢...

個老公情願自己搬走都唔想再返去對住樓主,可想而知個老公已經忍得好辛苦!

樓主又好意思留低同人地父母住!如果係我,冇錢都問人借住搬走先,點會好意思!

不過睇左咁耐,覺得樓主好煩!婆婆媽媽!

男爵府

dasy 發表於 19-7-21 17:34
老公突然要和我離婚,原來佢話我結婚咁耐,脾氣都唔好,好多時管住佢,列如佢想買模型車,而我就一句回返佢好多 ...

點解唔生?

伯爵府

aimenchan 發表於 19-7-21 19:54
我覺得佢忍左好耐所以呢一刻超enjoy自由, 覺得解脫咁, 所以先咁決絶。不如你考慮同佢提議下大家分開一段時 ...

這種冷靜唔可以對佢吾好,佢本身自己冇小朋友好蝕章。
個老公出得去三個月更加唔想返去。

大宅

月見草 發表於 19-7-22 05:15
我係樓主老公,真係後悔到想殺死自己!
娶個懶精返嚟,無小朋友又唔做嘢,多多借口。
執吓碗已經當做家務, ...

同我細佬個老婆有啲似!不過最大分別係我細佬老婆生左個小朋友。但都係好鬼懶,乜鬼都指意老爺奶奶同個老公!頂佢唔順!

伯爵府

dasy 發表於 19-7-22 00:56
如果我唔愛佢,有時候佢夜返,我會等埋佢先敢訓,有次佢撞車人無事,我食食下飯收到通知,飯都食唔落趕出 ...

呢啲正常野系人都會噉做啦噉樣唔代表你愛佢啊。阿姐嗰個係你老公嚟架佢撞車你去醫院陪佢係正常嘅。

伯爵府

回覆樓主:

我想問你哋兩公婆幾耐行房一次?
會唔會因為有時你唔想做成日拒絕佢。

好現實無論你點惡,點樣唔畀佢買嘢,到最後一步你連行房都唔俾佢拒絕佢。
有啲嘢,佢可能會好死心。

大宅

mini1204 發表於 19-7-22 00:48
好煩
係 forum都覺得你好煩
你老公點會肯同你講野大佬

隔住個mon都覺得樓主好鬼煩!
感覺係度死纏爛打!賴死唔走,好樣衰!
個老公又唔係冇叫佢改,係佢自己話改唔到!
而家個老公堅決要離婚先驚冇人養!

男爵府

2019新春慶豚圓

dasy 發表於 19-7-22 01:12
佢話我每次都態度唔好對佢,相反對6299好好 佢講過想割斷媒氣喉
...

你都迫得佢好緊要

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

youhello507 發表於 19-7-22 14:16
平時係咪所謂食住佢,有你講冇佢講果隻?

又未止於咁嚴重

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

katherine.k 發表於 19-7-22 15:53
我想問你哋兩公婆幾耐行房一次?
會唔會因為有時你唔想做成日拒絕佢。

無喎,佢要我點會say no

翡翠宮

2019新春慶豚圓

我求下你唔好再用 呢個公仔
我跪係度求你啦唔該...
呢個 呢個 都唔好

比大家抖一抖拜託.....

茶類愛好者    發表於 19-7-22 16:48
持之以恆    發表於 19-7-22 16:43

大宅

dasy 發表於 19-7-22 00:25
廚房不嬲都係99煮飯,我煮過飯呀9962可能覺得唔合佢胃口先無叫我煮,我食完飯有執檯同碗幫手,每次我想去 ...

老實講,你唔返工又唔煮飯洗碗,我係女人都唔明點解你會樣樣都唔使做。難聽啲真係懶。6299唔使你做應該做野好la 西?否則老人家唔會唔要新抱做家務!

伯爵府

回覆 dasy 的帖子

真的想知道樓主十幾年冇做工,你每日都係打牌嗎?以我所知好多c9無所事事就有心引

男爵府

陪月勳章

你描述既俾我感覺:一個比喻-一個專橫既阿媽咩都管住個仔,到個仔大啦唔想再忍落去而離家出走,出走後感覺重獲自由而唔想再返屋企,阿媽會接受唔到個乖仔突然變左
其實離婚都需要分居一年,不如你同佢傾一年後簽啦,依家你需要做既係過好自己一個人既生活,佢態度咁決絕你仲煩佢只會更厭惡你

公爵府

2019新春慶豚圓

mini1204 發表於 19-7-22 16:17
我求下你唔好再用 呢個公仔
我跪係度求你啦唔該...
呢個 呢個 都唔好

首頁

尾頁

跳至