自由講場

跳至

首頁
34567...40

尾頁

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jt77 發表於 19-7-21 18:23
唔明d女人點解一口咬定老公一定有第二個女人!思想好奇怪!雖然我都係女人,但我絶對唔會咁諗嘢!相反,我 ...

無錯,我就係你口中所講既女人,做乜野都管住晒,所以佢未同老爺講我樣樣都理

侯爵府

dasy 發表於 19-7-21 17:34
老公突然要和我離婚,原來佢話我結婚咁耐,脾氣都唔好,好多時管住佢,列如佢想買模型車,而我就一句回返佢好多 ...

冇小朋友而生活又唔係特別好點解樓主唔返工?

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hfl2000 發表於 19-7-21 18:18
你聯絡咗婚輔先,交由佢地搵你老公
https://family.caritas.org.hk/zh-hk/services/view/88#.XTQ3yZZ-XYU
...

佢可能會話我,做咩搵婚輔導員 99都講佢家陣咩都唔想聽

複式洋房

dasy 發表於 19-7-21 17:59
唔知呀,佢意思係話我臭脾氣,管佢意思係,列如想剪頭髮買衫買模型我唔比,然後就自己忍左佢,唔對我發脾氣
...

唔好講買模型,剪頭髮,買件衫你都要管?
管以個字唔太適合,你根本控制緊佢,大家成年人有思想,有慾望,你連甘簡單既生活需要都要得你批准,俾我都走拉
你都話一個人養三個,甘辛苦返工買件衫剪個頭都唔得,難聽啲講句,同你離婚變養兩個,起碼到時都有錢剪個髮

瑪瑙宮

VickiC 發表於 19-7-21 18:25
冇小朋友而生活又唔係特別好點解樓主唔返工?

早二年有些事情,令我返唔到工

子爵府

畀面勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:22
呢個問題,剛剛我都問過去,係唔係無得傾,我話我會改,佢話唔想再一起,想快些離婚
...

佢講得咁絕。想像到你當佢仔多過老公
佢咁辛苦搵錢買下自己心頭好都吾得
你都好霸道
^.^

瑪瑙宮

YUK774 發表於 19-7-21 18:26
唔好講買模型,剪頭髮,買件衫你都要管?
管以個字唔太適合,你根本控制緊佢,大家成年人有思想,有慾望, ...

係,我錯,樣樣都控制佢,所以佢好辛苦

子爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:18
我唔知呀,我好辛苦,手又界過,自殘又試過

千祈唔好做呢d行為,呢d行為只會令你老公更加想快d離開你,睇你留言未必關第三者事,佢可能佢真係忍你好耐而家一次過爆

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

樓主,你同6299關係如何?老公聽悟聽6299說話?可唔可以揾佢地做和事佬?你自己就唔好揾佢傾喇,費事拎佢心煩,你試吓同6299傾吓喇,老人家一般心軟D,說話易講D,仲有,無胃口就飲多D湯,或者食粥,濕濕地易入口呀,訓唔到就做吓拉筋同呼吸運動,深呼慢吸都有助你穩著情緒,記得食野呀)))))……
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

瑪瑙宮

yanau 發表於 19-7-21 18:27
佢講得咁絕。想像到你當佢仔多過老公
佢咁辛苦搵錢買下自己心頭好都吾得
你都好霸道

我無話唔比佢買,最後佢都買左架大巴士車返黎 只不過控制佢太多佢辛苦,佢同老爺講只不過唔想同嘈

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

amysnlee 發表於 19-7-21 18:18
你老公嘅決定好堅定,我相信唔會只因你脾氣臭而就咁結束10幾年嘅婚姻,冰封三日非一日之寒,亦可能積積埋埋 ...

係啦,邊有人會講因爲第三者而分開,無人想做衰人。個男人咁決絕,應該去左第三者度,否則邊有可能有朋友收留佢,仲要現在住近間屋應該係男人或佢老豆。

樓主,吾好再想咁多了,收拾心情,睇下之後條路點行,男人變左心就好難返轉頭,就算你改變自己迎合佢,但點忍一世。let him go

瑪瑙宮

catfitfit 發表於 19-7-21 18:29
樓主,你同6299關係如何?老公聽悟聽6299說話?可唔可以揾佢地做和事佬?你自己就唔好揾佢傾喇,費事拎佢心 ...

同62,99關係好,可能同住老公都同6299佢即係我,對你地好好,但對佢態度好差

侯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:27
早二年有些事情,令我返唔到工

你係話身體狀況?
part time都唔得?
2年前有返?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:20
所以我唔知呀,我好亂,但佢前日仲好好地,返工都kiss 我咀咀先返工 所以我唔知點,飯都食唔落,只係飲 ...

咁又奇怪d

瑪瑙宮

Winnie 發表於 19-7-21 18:28
千祈唔好做呢d行為,呢d行為只會令你老公更加想快d離開你,睇你留言未必關第三者事,佢可能佢真係忍你好耐 ...

係,個日佢返黎同佢傾計,佢話無第三者,只不過見到我好辛苦,同埋我成日小小事嘈

侯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:23
因為我好愛佢,真係唔想失去佢,如果唔講離婚9月就係15年

曾經有個教心理既同我講
人永遠將自己覺得最好既野比另一半
以為係最好
但就從來都唔問另一半想要d 乜

不論你老公係因為頂唔順你/第三者
睇佢既語氣點都唔想同你再過
就算你有幾咁唔捨得又如何
你呢一下唔肯
佢都可以單方面申請離婚架姐
只係需要多d 時間

好彩既係你地冇细路

我諗你都要改改自己d 皮氣

子爵府

JM, 加油

希望你老公回心轉意。

如果和好如初的話,不要管另一半咁緊,人人都唔鍾意俾人管嘅。

複式洋房

dasy 發表於 19-7-21 18:28
係,我錯,樣樣都控制佢,所以佢好辛苦

作出改變,大家心平氣和傾下,你都知佢辛苦,何想像佢都唔好受

男爵府

dasy 發表於 19-7-21 17:34
老公突然要和我離婚,原來佢話我結婚咁耐,脾氣都唔好,好多時管住佢,列如佢想買模型車,而我就一句回返佢好多 ...

第三者,佢要去快活一下。唔想離米同佢講,玩完返黎囉。不過,第三者可能玩有左,玩認真要身份,你都要離婚。喊完就安排日後生活。
6299而家好似企你果邊,但一有個孫出現就唔係咁睇法喇。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

dasy 發表於 19-7-21 18:26
佢可能會話我,做咩搵婚輔導員 99都講佢家陣咩都唔想聽

由得佢靜下先啦!你好好照顧自己同老爺奶奶就夠!

首頁
34567...40

尾頁

跳至