自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珍珠宮

bopomofo2405 發表於 19-7-21 20:07
上星期同朋友去shopping, 係一鋪頭同老闆嗲咗幾句(朋友係熟客),後尾有另一個熟客加入傾。傾傾下,知道呢位 ...

我覺得老闆娘問呢d問題都好失智呢d真係三言兩語可以解釋?個人覺得呢d問題就算幾老友都係在心中就ok!

侯爵府

縁份未到

bopomofo2405    發表於 19-7-21 23:49

子爵府

ahpoo 發表於 19-7-21 23:40
我覺得老闆娘問呢d問題都好失智呢d真係三言兩語可以解釋?個人覺得呢d問題就算幾老友都係在心中就o ...
老闆持熟賣熟。但估唔到得到咁嘅答案

子爵府

Helllokitty 發表於 19-7-21 21:58
呢個係事實。我都有幾個朋友係咁,靚女,識打扮,識飲識食,有人追但好條件既已經有老婆。佢哋吾會想到年 ...
係,我都有朋友係咁。

香港女仔好多好叻,又識打扮。未嫁係緣份未到。

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

那些花兒 發表於 19-7-21 20:57
同意,唔知點解,好多人覺得嫁左實幸福過未嫁,不停叫人結婚。

就係呢種風氣令到好多女人覺得點樣都要嫁一次, 嫁唔出就俾人嘲笑, 好似自己有問題咁!

殊不知結咗婚既女人, 就成日話發現老公出軌又話無性生活, 唔幫手做家務 唔湊小朋友, 成日自怨自艾, 愁眉苦面!

大宅

回覆樓主:

吹水啫,
唔鍾意嫁咪唔嫁囉,
我睇身邊嘅例子一啲都唔覺得結婚係幸福嘅事

wcpcelia    發表於 19-7-22 11:27

珍珠宮

佢自己點唸係一件事,但呢個年紀可以自己靠自己住得好、食得好、著得好,多多少少都有一定能力,確實能夠配得上嘅單身男人應該唔多,唔結婚亦只是個人選擇。唔單止唔會O嘴,應該想嘅自己有沒有呢種底氣,有,何妨承認。

複式洋房

lalang02 發表於 19-7-21 22:05
其實我老闆就係咁
年過40,氣質唔錯 唔似40幾架
搵好好好多錢 就係搵唔到人嫁

其實作為女人, 有B果種感覺同冇B真係差好遠(有冇結婚反而係其次), 幾有錢, 間屋幾大都後身外物, 只不過命運就係咁, 有得必有失
其實佢大可以領養, 或者捐錢助養, 都可以好有意義

公爵府

DonnieBB 發表於 19-7-21 20:30
真係有氣質嘅人係唔會話自己有氣質...

同意

講真,識幾個未結婚或非常遲婚嘅女士,條件普通,有個甚至係醜,但要求極高,直情吊高來買,醜的那位仲要性格挑剔,要靚仔浪漫,真係o咀。

珍珠宮

回覆樓主:

自視過高

珍珠宮

相由心生, 難相處既人個長相都特別差D, 醜人個性格系差D, 所以, 好多未結婚既人都系醜樣

侯爵府

bopomofo2405 發表於 19-7-21 23:49
老闆持熟賣熟。但估唔到得到咁嘅答案

同意,老闆似唔R水吹多d.又有其他人在場。個女仔認真或唔認真都好,反而唔好畀人煩到佢緊要d.

男爵府

通常真係好高質素嘅女人係很謙虛,唔會衝出嚟認自己條件好

恃住自己個樣順眼少少就自我膨脹嘅女人就大多數自大,成日迫人認同佢自己好正,性格難相處

珍珠宮

bopomofo2405 發表於 19-7-21 20:07
上星期同朋友去shopping, 係一鋪頭同老闆嗲咗幾句(朋友係熟客),後尾有另一個熟客加入傾。傾傾下,知道呢位 ...
通常都係自信心好強...同埋覺得自己有品味,又靚,又有高尚職業,學歷好,家境好.....多數係女方唔知點選擇邊個男人好,
但另一面可能除左佢要求高之外,仲有佢D性格,脾氣好有問題...係人前裝了好人好客氣,轉過頭...係度唱人...
男人SENSE到,都只想同你玩下算數...

我以前有D同事也是...己40+未婚..我同佢只說客氣說話,唔會講其他,只說公司...但仍地D性格難頂...

水晶宮

或者係1個方法令嗰個老闆唔會再問佢結婚問題。

其實位女士都3x~40歲, 就唔應該問人結婚問題。而且仲係其他人面前。
天空之城, 快樂之地

大宅

所以會一路single, or 最後做左小三

男爵府

bopomofo2405 發表於 19-7-21 20:14
佢真係好認真咁講先令人驚訝

呢個世界好多呢啲人....

明明係豬扒都講到自己天仙一樣

珍珠宮

OKC 發表於 19-7-22 07:38
同意

講真,識幾個未結婚或非常遲婚嘅女士,條件普通,有個甚至係醜,但要求極高,直情吊高來買,醜的那 ...
不過有時醜的,佢老公/PARTNER好鬼靚仔有錢的...

男爵府

如果咁講令佢自我安慰啲就由佢啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你揀人人揀你啦

首頁
34567...10

尾頁

跳至