懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想買備孕supplement, 但唔知Swisse 定Blackmore好呀?大家有無食過?

大宅

我今胎食blackmore,不過鈣唔多夠,所以要係日常飲食度再補充

我貪佢入面已經有埋DHA,唔洗額外再食,而且外國代購買好平

大宅

保健食品最好唔好買代購買返原裝行貨好啲,水貨質素無保證,保健食品運送需要一定條件,之前有朋友貪平買益生菌水貨完全無效,估計係運送過程溫度太高啲菌死晒食咗等於冇食

複式洋房

回覆 etj.pinky 的帖子

我食緊swisse孕前營養素,佢葉酸有450。。有埋dha,同埋鐵。。。
一粒有齊都方便呀~
同埋佢孕前孕期同哺乳期都啱食㗎♡
你可以去萬寧睇下呀~

複式洋房

Swisse隻孕婦維他命幾好,一粒裏面已經有葉酸,DHA, 碘,同其他維他命,唔使分開食。一樽可以食三個月,除番開都唔貴,生左餵奶都可以繼續食!

複式洋房

etj.pinky 發表於 19-7-21 21:26
想買備孕supplement, 但唔知Swisse 定Blackmore好呀?大家有無食過?

swisse 俾大6公司收購左,自己諗喇~

大宅

食過blackmore同materna
Blackmore一開始食覺得無咩野,但食食下發現佢啲膠囊會令我勁易嘔,食完個胃會有陣味(有魚油dha係方便啲平啲)
後來轉左materna就好好多,不過要另外買藻油dha,會貴好多

大宅

ballroundroll 發表於 19-8-24 08:59
Blackmore一開始食覺得無咩野,但食食下發現佢啲膠囊會令我勁易嘔,食完個胃會有陣 ...

我都有食過呢2款,但食完materna便便唔順好辛苦,之後轉食blackmores 到而家

禁止訪問

大宅

ballroundroll 發表於 19-8-24 08:59
Blackmore一開始食覺得無咩野,但食食下發現佢啲膠囊會令我勁易嘔,食完個胃會有陣 ...
我都係食maxxxna,生2胎都食呢隻由備孕食到生

禁止訪問

食得好勳章

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我食Blackmore
臨瞓前食好啲,冇咁易作嘔

別墅

兩者價錢分別大唔大啊

男爵府

請問如果懷孕時只食Swisse孕婦維他命,它的成份已含足夠葉酸或DHA嗎?還是要另外再補其他維他命,因為我比較易嘔,所以盡量唔想食太多藥,最好可以一粒過,謝謝

洋房

Hi all, 我本身食緊惠氏藻油DHA同MATERNA, 依家3個月多, 朋友下月喺澳洲返嚟幫忙買,想請問有冇乜嘢孕期孕後或者for bb嘅supplement同產品好用推薦呀? 謝謝各位

禁止訪問

大宅

etj.pinky 發表於 19-7-21 21:26

Swisse幾好啊,佢嘅孕婦多元維他命已經有埋DHA,一粒搞掂幾方便!

大宅

第一胎同第二胎都食blackmores

大宅

Elevit 幾好,每日一粒就補充到足夠營養,我醫生建議我食埋「維他命D加鈣」,我食緊swisse

複式洋房

係ar.我都係食完會有陣膠味係胃。仲以為係我胃唔好

首頁

尾頁

跳至