婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

ninewest882 發表於 20-1-17 17:29
超港女喎。你呢個阿嫂算係咁啦,佢真係要唔出席都無辦法,唔好上心。你地已經做得好好
...

佢係我細佬老婆, 我應該係佢姑奶?
我都明白唔可以強求, 佢冇心唔出現我冇所謂,
但我真係唔想老人家唔開心, 老人家總係想齊齊整整,
始終老人家真係見一次少一次.....

複式洋房

wingyuT 發表於 19-8-16 17:12
我果個都係,成家人成日病ga,病死都要上來食飯,又咳又打黑次,仲要對住d餸打,大佬啊,我即刻唔使食啦, ...
情況咁似我屋企啲人, 我姑奶教到個女唔識叫人又冇禮貌仲會旭手打人但自己仲唔知自己唔識教女, 仲教我點教個仔, 真係雞仔唔管管麻鷹

複式洋房

回覆 sumpo 的帖子

非常同意😡😡😡

大宅

啱啱都同大姑奶開年

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

好彩我無姑奶,得一個姑仔,但好少見,佢個人都ok唔錯

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

我大姑9都有少少麻煩,我都怕同佢講野。我老公對佢屋企人都幾著緊,今日封利是先話我封比佢家姐仔女啲利是細過比朋友,真係天地良心,佢家姐果家封比我哋$20一封,我封比佢哋係$50封,仲要佢哋人多,而我朋友封比我仔年年都係$100封,我封返$100比人唔應該咩?

大宅

2020勳章

我大姑奶係嚴厲型,氣場勁,出名惡,係人都鬧,但有知識、見識廣,大部份時間講說話都好有point (當然都有情緒化及失控時候),整體我都buy佢和尊敬佢

比較麻煩的是佢個人比較著重環保,同佢相處都會有少少壓力

別墅

2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Chu122 發表於 19-11-7 14:47
嫁唔出既姑奶姑婆仲極品

同感,對住我果個姑奶真心嘔血,又自私又巴渣,好憎佢郁啲就大大聲鬧人,自己錯仲要大大聲方人地唔知咁完全無禮貌可言都明點解仲未嫁,咁既格邊個受到啊

伯爵府

2020勳章

rean_chau 發表於 20-1-30 18:13
我大姑9都有少少麻煩,我都怕同佢講野。我老公對佢屋企人都幾著緊,今日封利是先話我封比佢家姐仔女啲利是 ...

我覺得妳做得好啱

別墅

我個隻都唔好得去邊
我未同我老公結婚之前就當係 狐狸精,
到我 同老公結左婚 生埋個女, 就成日借D 意上我屋企睇BB
仲要趁我返左工同埋99上來...一見到我個女就話 "等姑媽教你.. 等姑媽乜乜乜......"
仲要抱著唔放...
佢仲要癲到話 點解 BB 剪左頭髮唔話佢知...
精神有問題
好心LA~ 自己冇仔生 就唔好搶人地個BB LA!
PS :精神病患 姑9 同 老公 結左婚 12年 ...蛋都冇一隻...........

民房

回覆 ninewest882 的帖子

我都想入呢啲gp ,呢度講野好似唔安全😏我就快谷到爆炸了

民房

回覆 世事無常 的帖子

你都好呀,你老公同你同一陣線我老公同我講「我知你唔中意我家姐,但無可能要我同你一齊唔中意佢㗎嘛,我無得揀㗎嘛」

別墅

2020勳章

琪媽媽 發表於 20-2-9 12:20

我都想入呢啲gp ,呢度講野好似唔安全😏我就快谷到爆炸了

Send 左link 畀你丫。快d join

民房

ninewest882 發表於 20-2-9 18:52
Send 左link 畀你丫。快d join

可否join

別墅

2020勳章

Cccccm 發表於 20-2-13 12:50
可否join

PM 你呀。快D check inbox :)

洋房

發表於 前天 12:28 |顯示全部帖子
回覆 kamii2004 的帖子

我果個都係咁大個人未拍過拖,日日宅係屋企煲劇發霉,應該都唔洗諗佢嫁得出搬出去了⋯

洋房

發表於 前天 12:29 |顯示全部帖子

我都想join呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊