婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

我係人哋姑奶,不過我無妳地講嘅通病我無小朋友,好錫我啲姪仔姪女。我細佬弟婦有時星期六日有事湊唔到小朋友,都會打俾我幫手湊,我老公又好好的,願意陪我一齊湊住佢哋好彩我老公無家姐/細妹

男爵府

happy44 發表於 19-7-21 23:07
點解通常D大姑奶都咁黑人憎

我都係人地姑奶,不過我無架子架

別墅

我仲慘!我有3個個姑奶和一個阿叔,成班人又冇錢,佢哋當然吾想比錢,講嘢又黑薄。成日想拆散我地,謀我老公啲錢。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

happy44 發表於 19-7-21 23:12
係,至憎係到擺款,全家出黎食飯吾比錢,但又每年去兩三次旅行,又日本又台灣
...

呢度都有好多這種人啦!自己大豪大洗。然後話人一家人食飯,唔好咁計較。

大宅

姑9成家真係好似曱甴甘趕都趕唔走!
我依家有左幾週都未陀穩叫佢d小朋友病就唔好上黎
第二日就叫個小朋友未病好就上黎
又喺我屋企搬野明知大肚唔好搬屋企野!
d人真係好乞衣!

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

好彩我姑奶算係好,佢冇結婚冇拍拖。佢起碼唔會扮識湊仔先,都會幫我地手睇bb,阿仔都好鍾意佢 。 我仲同姑奶一齊住過幾年。我自問難頂又麻煩,佢都忍到我。

大宅

pinkyee 發表於 19-8-15 17:36
姑9成家真係好似曱甴甘趕都趕唔走!
我依家有左幾週都未陀穩叫佢d小朋友病就唔好上黎
第二日就叫個 ...

我果個都係,成家人成日病ga,病死都要上來食飯,又咳又打黑次,仲要對住d餸打,大佬啊,我即刻唔使食啦,我99個個禮拜都帶我姑仔個女翻來訓,七八歲都唔識叫人,佢唔出聲我都費事彩佢,成家人都無禮貌,

大宅

wingyuT 發表於 19-8-16 17:12
我果個都係,成家人成日病ga,病死都要上來食飯,又咳又打黑次,仲要對住d餸打,大佬啊,我即刻唔使食啦, ...

勁乞人憎!
開到聲話病就唔好黎
第二日話個細路好番又死上黎
發哂燒都一日就話好番超人咩
就算病第一日發燒都照俾佢番學

知唔知佢不受歡迎架!
人無恥真係無敵

大宅

回覆 coolnestea 的帖子

同我大姑一模一樣

水晶宮

好開心有呢個帖,等大家可以暢所欲言!我家有二只毒姑,成日眼紅我同老公,成日因爲我精明,沒得比她著數,他們因此好僧我。最記得有一次,我仔叩門小學成功,恭喜都沒一句,仲踩間學校,然後,仲話有間bottom 學校好適合我仔讀,心地極差。我話,我仔就不會讀你介紹那間啦,我放長眼看你會不會比你仔讀。然後最經典係我細女冤家路窄同她個仔面試同一間幼稚園,之後她係咁打聽我女有沒有offer,我女考呢間入左後備名單,她聽到之後就話,她個仔考到有offer,不過不讀呢間啦。到今年九月開學,她個仔係沒讀二歲班,證明她根本係度說大話踩人。(考到不讀,做咩要考?有好多選擇咩?)所以她好黑人僧。

複式洋房

happy44 發表於 19-7-21 23:07
點解通常D大姑奶都咁黑人憎

我反而覺得d姑仔新乞人憎,永遠似住自己最細

水晶宮

Ilovehongkong19 發表於 19-9-14 17:35
我反而覺得d姑仔新乞人憎,永遠似住自己最細
都一樣啦,都一樣是奶奶生出來的女。一樣咁討厭。

複式洋房

Astra00 發表於 19-9-16 10:24
都一樣啦,都一樣是奶奶生出來的女。一樣咁討厭。

d姑仔最中意挑剔乜乜乜

複式洋房

Ilovehongkong19 發表於 19-9-16 10:58
d姑仔最中意挑剔乜乜乜

仲要挑潑

水晶宮

Ilovehongkong19 發表於 19-9-16 10:58
d姑仔最中意挑剔乜乜乜
係,仲要你不去野她,她都走來野你,引你吵架咁。最頂不順二只毒姑扮到自己幾咁孝順但就二只野突登有咁遠搬咁遠離娘家。然後反過來話我們不孝順。(我們已經係最近奶奶那個。)(不好以為毒姑係為左搬近夫家那邊,都不是啊。)所以我很直接,你話到你們咁孝順,咁不搬近自己娘家?

複式洋房

Astra00 發表於 19-9-16 22:17
係,仲要你不去野她,她都走來野你,引你吵架咁。最頂不順二只毒姑扮到自己幾咁孝順但就二只野突登有咁遠搬 ...

同意!總知好彩我一早走為上策
吾使見倒班死仆街
女人之中我個姑仔也算最樣衰,又肥又醜,又無學歷,又扮野,死村姑,滿面雀班。

男爵府

又見雪飄過 發表於 19-8-4 20:45
我係人哋姑奶,不過我無妳地講嘅通病我無小朋友,好錫我啲姪仔姪女。我細佬弟婦有時星期六日有事湊 ...

你係唔係咁,唔係你自己講嘅……

水晶宮

Ilovehongkong19 發表於 19-9-16 22:21
同意!總知好彩我一早走為上策
吾使見倒班死仆街
女人之中我個姑仔也算最樣衰,又肥又醜,又無學歷,又扮 ...
外表天生,我不評論啦。但我呢幾年都近乎割席,可以不見都不想見。

複式洋房

Astra00 發表於 19-9-17 07:17
外表天生,我不評論啦。但我呢幾年都近乎割席,可以不見都不想見。

樣是天生但當她做的行為影響到我,她的任何一樣野包括樣子也是醜陋

男爵府

我姑奶簡直係祈福黨

首頁
12345...7

尾頁

跳至