時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果冇黑衣人,冇暴徒,會發生咁多事???

唔該俾返個寧静香港我地

hktwk    發表於 19-7-22 07:17

子爵府

vickling 發表於 19-7-22 00:30
唔係囉

我以前打999 都會唔通ga
咁多嘢要打999? 勁!

子爵府

回覆樓主:

明明白衣人打人吾啱,講多2,3句一定扯到話警察吾啱,不如比你地做現場指揮官,就一定啱晒
又話過份武力,又話空城計,又話吾比時間走,又話無証,又話無警告,又話困獸鬥,又話無權進入商場,而家又話嚟得遲,有邊次吾鬧警察?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

立夏 發表於 19-7-22 02:32
點解社會所有矛盾都係警察錯?

我最近花左好多時間上YT聽不同的時事評論員分析
好多評論員都話林鄭借警民衝突去轉移視線
大家注意力放左晌警民衝突上
就少左人去記住佢和五大訴求

所以佢不斷推警察去前線做磨心
自己就神隱
由最新一次特首民調分數比上次新低點微升了少少, 證明呢招有效

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

katherine_2010 發表於 19-7-21 23:56
警方浪費了一次修補警民關係的機會。
其實我真係唔想見到警民衝突,大家都係香港人,唔想見到互相仇恨嘅情 ...

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

香港就係咁古怪
要警察保護一班黃絲,比佢地貼連燶牆去臭駡警察
再要警察保護佢地免受傷害,然後示威去襲擊警察

如果要問今晚點解攪到咁,最重要問下邊個拉大隊入元朗? 明明反政府? 點解要走入元朗? 元朗可以幫佢地化解5大訴求嗎?

hktwk    發表於 19-7-22 07:18

大宅

回覆樓主:

好心痛

大宅

2024年龍年勳章

choleba_by 發表於 19-7-22 03:31
好心痛

心痛甲曱?

大宅

Onetwofree 發表於 19-7-22 03:02
元朗白衣人,好明顯係教訓呢幾個星期攪事的人,仲要攪到入黎元朗。但以暴易暴,一定係錯

今日上環攪事的人 ...

係呀!要拉兩邊拉!要查兩邊查!
而家政府係咁嗎?

男爵府

phoenixM 發表於 19-7-22 03:24
我最近花左好多時間上YT聽不同的時事評論員分析
好多評論員都話林鄭借警民衝突去轉移視線
大家注意力放左 ...

原本本來係為條法例,而家暫緩又唔收貨,其實到政府又再推行先至示威唔得嘅?啲訴求加完又加,目的係要將所有責任推落政府頭上,然後示威者乜都唔需要負責。巿民唔支持就到處落區搞到神憎鬼厭,然後搞到全香港分裂先至安樂

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

sumlam 發表於 19-7-22 03:30
香港就係咁古怪
要警察保護一班黃絲,比佢地貼連燶牆去臭駡警察
再要警察保護佢地免受傷害,然後示威去襲擊 ...

呢啲人嘅思維係乜都人地錯,自己搞事因為政府錯,自己入去挑機係警察錯

伯爵府

mcs74 發表於 19-7-22 00:24
我出生以來香港未試過咁亂,再唔搞返掂佢,我應該都會出黎遊行叫佢落台!

其實本身只係一單人人都憎恨ge ...
係有心人借口搞亂香港,無論林鄭如何回應都無甩。 就算今日林鄭全數答應,佢地都會繼續搵其他借口。

政治一向黑暗,林鄭只是一個很乖巧和勤力嘅學生,政治對佢嚟講有點複雜了。

但你覺得佢下台可把事情解決嗎? 不要太天真。

珍珠宮

siulili 發表於 19-7-22 04:00
係有心人借口搞亂香港,無論林鄭如何回應都無甩。 就算今日林鄭全數答應,佢地都會繼續搵其他借口。

政治 ...

果班有心人想搞亂香港都需要一個藉口,而林鄭急推修改逃犯條例便是一個很好的藉口,結果被搞亂得咁緊要,但佢就完全無對策,整個團隊一塌糊塗,顯然是個非常失敗的領導者。

佢落台是解決不了問題,但佢唔落台更無辦法解決問題!而搞到香港如斯地佈,她無能力管治之餘更製造更多的民憤。試問她仍可以安做特首之位嗎?

佢係一個好學生還是勤力的學生我都無意見,但絕不是一個好特首。她不懂政治,只懂得刷鞋,試問點樣服務香港市民?

林鄭下台不能解決長遠ge問題,但至少可以結束這場鬧劇!

禁止訪問

開心吸收勳章

大宅

根本幕後黑手就是想特區政府倒下,警察倒下,好讓中央最後要出手,然後抺黑中國,發起其他國家一起制裁中國。沒想到香港會被香港人自己毀掉。

大宅

畀面勳章

成日話理性討論,不如你應該問下嗰班個個禮拜都搞壇示威遊行出嚟嘅人,係佢哋搞到警方進退失據,係佢哋玩弄香港市民對警方嘅信任,係佢哋玩咁多次追擊襲警察,有入咗商場嘅暴徒多次返驅散警察,玩咁多次「狼來了」,上環仲玩緊放火嘅時候,警察收到求警協助都要確認一下,元朗係咪真係有另類暴徒出現,仲要確認派幾多人去增援,唔夠人嘅時候會唔會釀成新城市暴徒毆警察嘅局面。
點解會搞到啲事情越演越烈,先問吓班搞亂香港嘅暴力恐怖分子同泛賤已完。

男爵府

畀面勳章

Joey1983 發表於 19-7-22 07:32
根本幕後黑手就是想特區政府倒下,警察倒下,好讓中央最後要出手,然後抺黑中國,發起其他國家一起制裁中國 ...

同意,修例及所有野都只係籍口,黄絲,籃絲,普通市民都是無辜的,終極目標係對付中國。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

公爵府

就係班人搞到香港無法治,所以黑社會都話之你,一齊同班人鬥,無法無天。

大宅

katherine_2010 發表於 19-7-21 23:56
警方浪費了一次修補警民關係的機會。
其實我真係唔想見到警民衝突,大家都係香港人,唔想見到互相仇恨嘅情 ...

連登話攪元朗講左幾日
所以先有人走出黎講元朗有人做野亦吹左叫人唔好返元朗或唔好黑衫返去
又冇人申請集會
又冇人就呢樣未發生嘅事報警
警察梗係唔會無啦啦入黎啦

首頁

尾頁

跳至