時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

alicemic 發表於 19-7-22 01:22
隔離有個post話啲警察去洗中環成個元朗得十幾個警察咋喎!

我都聽到話唔夠人手

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

O.M.G 發表於 19-7-22 01:16
建制派何君堯幕後指示元朗[黑社會和x和],
集結眾多白衫人士落西鐵站追打市民

無實質證據唔評論

大宅

clarawuwu 發表於 19-7-22 01:17
柳俊江無做tvb記者好耐啦!
你都要睇多d,用心d, 留意下唔同既新聞媒體啦!
...

d個系我無留意到,唔好意思。不過重點係流曬血,並唔係上面位媽媽講只系凶人,無打人。

伯爵府

moto1357 發表於 19-7-22 00:25
真相:就是林卓庭不斷挑釁元朗市民,仲要拉水喉射向元朗人,引起的暴力事件
分享真相,給大家保圍家園的朋 ...

佢係市民話佢知佢入去睇救人
有黑社會不分清紅皂白見人就打
你仲讚同你有無人性

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

moto1357 發表於 19-7-22 01:22
我都聽到話唔夠人手

其實黑衫係撩人哋先嘅, 又講曬粗口又盛, 雖然打人係唔啱, 但你撩到人哋興曬咁人哋咪打你囉!

子爵府

點解忽然咁多新國民出來架?
黑衣人先撩人,又用滅火筒噴白衣人,又叫人入閘打佢哋,你哋只睇一半?
點都好,唔好再轉移視線,中環金鐘又放火又衝擊,呢尐先叫大事!

男爵府

alicemic 發表於 19-7-22 01:24
其實黑衫係撩人哋先嘅, 又講曬粗口又盛, 雖然打人係唔啱, 但你撩到人哋興曬咁人哋咪打你囉!
...

白衣人先是受害者?

珍珠宮

cathy-tse 發表於 19-7-22 00:31
佢哋冇打人佢哋只不過係兇人你唔好老作

你呢條盲毛

大宅

moto1357 發表於 19-7-22 00:25
真相:就是林卓庭不斷挑釁元朗市民,仲要拉水喉射向元朗人,引起的暴力事件
分享真相,給大家保圍家園的朋 ...

班黑衣人一早計劃咗入元朗搞人先⋯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

alpaca3 發表於 19-7-22 01:00
我睇片都見林卓廷身為立法局議員,竟然唔係幫手調停,而係煽動班黃屍去挑釁對方⋯非常有問題!!

https:/ ...

林已完太天真,黑社會呀,真係同你談心。佢害死人係事實

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Dawnmama 發表於 19-7-22 01:25
白衣人先是受害者?

我冇話佢係受害者! 但你班黑衫個個禮拜都去搞事又挖人哋祖墳, 人哋全副武裝趕你走你仲要講粗口 撩人哋入嚟打你, 咁人哋咪如你所願囉!

伯爵府

moto1357 發表於 19-7-22 01:23
無實質證據唔評論

https://www.facebook.com/groups/1784885688391949/permalink/2330919790455200?sfns=mo

大宅

moto1357 發表於 19-7-22 01:23
無實質證據唔評論

https://youtu.be/aL3_s5ntt0M

有片,請慢慢欣賞

大宅

Dawnmama 發表於 19-7-22 01:25
白衣人先是受害者?

係黑衣一早話7月21日去搞元朗

子爵府

rachel0316 發表於 19-7-22 01:24
佢係市民話佢知佢入去睇救人
有黑社會不分清紅皂白見人就打
你仲讚同你有無人性

你邊隻眼見到我讚同?

公爵府

回覆樓主:

黑衣人話:警察黎緊啦!拉晒你班poor guy
聽到真係覺得好笑!係咪同自己講架

公爵府

桃多多 發表於 19-7-22 01:19
如果白衣人打中你呀爸呀媽老公仔女,呢件事你會點睇?
睇片好清楚係白衣人見人就打,就算唔係著黑衫都打 ...

我從來冇話過白衣人啱喎,就算佢有冇打到我家人睇法都係一樣。用暴力係唔啱,問題係邊個令到整個社會彌漫住一股戾氣?係班暴徒使用暴力先,連登仔仲話要去起人祖宗山墳,專登入元朗挑人機,造成今日以暴易暴嘅局面。
宜家西環上環嗰邊難道唔暴力?嗰啲人係打警察添呀,唔係更無法無天?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

alicemic 發表於 19-7-22 01:22
隔離有個post話啲警察去洗中環成個元朗得十幾個警察咋喎!

你頭先有冇睇直播,到場嘅警察一定唔止十幾人,但係竟然一個人都捉唔到!

伯爵府

catmervin 發表於 19-7-22 01:25
點解忽然咁多新國民出來架?
黑衣人先撩人,又用滅火筒噴白衣人,又叫人入閘打佢哋,你哋只睇一半?
點都好 ...

係白色衫係站出面追住好多出站嘅人黎打
跟住仲入到大堂想打人
d 到站落車嘅人出唔到閘
跟住白衣人成班仲想衝入閘打人
d 人先搵水射佢地
你到底有無睇清楚!

首頁

尾頁

跳至