時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

mrs_D 發表於 19-7-22 04:28
我住外地,跟唔切新聞。
白衣人其實係邊d人? 黑社會?但黑社會唔會無啦啦打平民
求解答。

白衣係元朗村民,一直唔俾反送中人士入元朗搞連儂牆同任何宣傳活動。

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓

mrs_D 發表於 19-7-22 04:28
我住外地,跟唔切新聞。
白衣人其實係邊d人? 黑社會?但黑社會唔會無啦啦打平民
求解答。

我唔知係咩社會,但係真係俾人迫,班遊行搞事嘅搗亂打人,以為自己可以橫行咁,迫人以暴易暴對佢哋囉!

遊行時打警察,俾人打時就搵警察,咁搞咩呢?班人仲要搞幾耐呢?

男爵府

NatalieTY 發表於 19-7-22 01:23
今晚好多人犯法,警方選擇性執法,你又奈得佢何?講係咁講,果班圍頭佬都係收錢做野,係自己地頭,又開晒 ...

啲黃人咪自己倒緊香港米囉,到處挑機,向政府向警察向學校向巿民而家仲搞埋啲更大獲嘅對象,搞到立立亂咪佢地囉。次次人地都事先警告唔好越界,但佢地以為自己大晒有乜唔可以做,咪將無辜巿民同全香港人捲埋入佢地嘅政治目的囉

男爵府

😓

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

老婦仁 發表於 19-7-22 06:04
回覆 mrs_D 的帖子

有d野我唔方便講咁白,總之有人比維穩費被黑道,同白道夾好默許,去西鐵打人,本來教訓 ...

香港搞成咁,好似而家要搞革命咁

公爵府

2019勳章

mrs_D 發表於 19-7-22 06:09
香港搞成咁,好似而家要搞革命咁

多得班黑衣人,西環拆哂了

大宅

2019新春慶豚圓

今晚好多人犯法,警方選擇性執法,你又奈得佢何?講係咁講,果班圍頭佬都係收錢做野,係自己地頭,又開晒 ...

由金鐘破壞到昨日,每次暴動總共拉左幾多人?掟磚拉晒未?掟強水傷警察拉晒未?沙田圍打警察打晒未?算唔算選擇性執法?
班暴徒暑假日日攪事邊個得益?咪收錢攪事既人囉,每次攪事破壞無人夠膽話暴徒唔啱,一味就話警察錯,班人愈來愈大膽都係社會班人一直包疪

大宅

2019新春慶豚圓

ncelive 發表於 19-7-22 04:46
元朗黑社會
之前吹左大雞今晚見邊個著黑衫就打
因為黑衫果d可能係去完遊行

連登班人話要入元朗玩野,有人已經苦勸叫唔好

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

ncelive 發表於 19-7-22 07:02
根本冇人話要去玩野
啲黑衫人係遊完行返屋企咋
白衫之後伏擊佢哋

我見連登話21號光復元朗,原來係返屋企?

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

企是閘內是咁講粗口wo.舉起傘同拉消防喉。
https://www.facebook.com/hkg.lee.5201/videos/2769116203102576/
https://www.facebook.com/Anti.OCLP928/videos/875219189480575/

伯爵府

97+01 發表於 19-7-22 02:51
難得清醒,其實好担心警察,政府揾佢地做磨心,如果有警察死人,名正言順出解放軍
...

一出解放軍,香港玩完。

禁止訪問

男爵府

咪係!
暴徒肆虐咗 1.5 個月,十數個夜晚,
警方仲未可以拉到蹂躪立法會、各區牆壁、
衝擊政總、圍攻警總、掉磚頭、飛鐵枝、
撒有毒粉末... 嗰班縮頭xx

禁止訪問

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

HelloWorldJava 發表於 19-7-22 01:02
黑社會,何議員,警察大合作
靠消防好過

希望你一世唔須要搵警察
幾多人手去了上環你知?

男爵府

JoanC 發表於 19-7-22 04:48
我唔知係咩社會,但係真係俾人迫,班遊行搞事嘅搗亂打人,以為自己可以橫行咁,迫人以暴易暴對佢哋囉!

...

白衣人係黑社會, 冇差别打人, 你講的嘢就真你係打横黎!

琥珀宮

奇奇媽媽 發表於 19-7-22 07:05
我見連登話21號光復元朗,原來係返屋企?

果位林議員住元朗?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊