時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 19-7-22 04:36
冇人可以廿四小時看住個網站,你可以去信bk要求bk請人輪班,我只係義工,揸住手機上嚟已經兩粒鐘,就係睇 ...

支持版主按章辦事~盡管我之前向自由Po咗一個問連登人話BK搞咗個“六千媽媽會"支持佢地,係唔係事實~~一分鍾唔到封貼~~我都冇講過任何反對。只怕自己初來乍到,唔識版規。支持版主執法規處理,辛苦了~~其實版主呢個位就如同警察位置一樣~相當理解。

水晶宮

sako 發表於 19-7-22 04:21
[quote]rose-mag 發表於 19-7-22 04:06
唔好攞係唔係香港人出嚟講,我只跟指引,係時政或演變成時政嘅帖都 ...

你講到連登咁好你咪過去討論,做咩要成個討論區遷就你呢?係咪你有份回應緊既都要遲搬呀?

男爵府

sako 發表於 19-7-22 04:44
你好想問點解要個個星期六日搞事,已經表達左你立場。
唔洗覆我了,明既人會明,唔該哂。
...

你嗰句緩急輕重,亦已經充滿立場,因為你用自己嘅標準去判斷咩係急。

對版主嚟講,中立就係無所謂邊啲急唔急,因為全部响佢眼中都一樣。正如警察面對示威者,即使你有你理由,佢都係要跟規矩做驅散人群,唔會因為你嘅理由,就放軟手腳由得示威者衝過指定地點。示威者為此怪罪警察,只係遷怒。

水晶宮

Happy_hk 發表於 19-7-22 06:03
支持版主按章辦事~盡管我之前向自由Po咗一個問連登人話BK搞咗個“六千媽媽會"支持佢地,係唔係事實~~一分 ...

警察有糧出,版主無

大宅

我真係忍唔到傳把把口咁涼薄,仲話做左人父母,讚話扺死個班人,真係賤到不得了,成班人打個大肚婆同老人家,有好多無辜既市民係車箱俾人打,佢地係黑社會呀!仲話元朗人好野,佢地先係真正暴徒,今次見到警察既做法的真係好失望,點解可以唔拉班白衣暴徒,的真係唔敢相信呢個係事實

水晶宮

立夏 發表於 19-7-22 06:09
你嗰句緩急輕重,亦已經充滿立場,因為你用自己嘅標準去判斷咩係急。

對版主嚟講,中立就係無所謂邊啲急 ...

緩急輕重

十年前既bk發現有呢類唱衰趕客帖即封艇,回都無得回

子爵府

2024年龍年勳章

sandylaw 發表於 19-7-22 06:09
警察有糧出,版主無

咁又係 ~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

OforOsaka 發表於 19-7-22 01:38
唔明白點解仲有人話比白衫人打係抵死

黑白衫都話係暴徒

有打呀!

打遊客/女商人/go go van 司機,
見唔滿意搶人電話/圍人,
仲有打警察係超暴力果隻,
梁家傑仲公然支持暴力!

大宅

畀面勳章

sandylaw 發表於 19-7-22 06:08
你講到連登咁好你咪過去討論,做咩要成個討論區遷就你呢?係咪你有份回應緊既都要遲搬呀?
...

都係嗰樣嘢啦,有連登嗰邊過嚟游說唔到人支持,揾野賴下,賴下d人立場,賴下無人接收佢的聲音,賴下d人不自由不聽人講野,B K一向都自由發表同回應㗎,一定要撐佢支持佢先得㗎咩?B K係佢私人討論區啊?

水晶宮

Vinymqq 發表於 19-7-22 06:12
我真係忍唔到傳把把口咁涼薄,仲話做左人父母,讚話扺死個班人,真係賤到不得了,成班人打個大肚婆同老人家 ...

搜集証據都要時間架,事件發生左幾耐呀?
事發經過警察都唔在場,憑咩拉人?係咪拉唒全村既人返去呀?

水晶宮

arkilok 發表於 19-7-22 06:17
都係嗰樣嘢啦,有連登嗰邊過嚟游說唔到人支持,揾野賴下,賴下d人立場,賴下無人接收佢的聲音,賴下d人不 ...

佢地就係咁,成個香港18區都係佢地既,反對佢地就係假香港人、新移民、大陸人。
頭先佢地成班過來仲笑嘻嘻玩咁,香港亂成咁,我到而家都仲未瞓得著呀

男爵府

Vinymqq 發表於 19-7-22 06:12
我真係忍唔到傳把把口咁涼薄,仲話做左人父母,讚話扺死個班人,真係賤到不得了,成班人打個大肚婆同老人家 ...

我所見所有話元朗好嘅jm,係針對佢地唔怕班搞事者,立場強硬,可以克制到啲班搞屎棍,而唔係話大肚婆抵打。
你咁大個人唔會連呢啲都分辨唔到啩?

大宅

sandylaw 發表於 19-7-22 06:17
事發經過警察都唔在場,憑咩拉人?係咪拉唒全村既人返去呀? :sw ...

成班人同警察係到對峙,連過去查身證都無,見住班人攞住木棍可以當視而不見

大宅

畀面勳章

sandylaw 發表於 19-7-22 06:17
事發經過警察都唔在場,憑咩拉人?係咪拉唒全村既人返去呀? :sw ...

「佢哋對眼就係證據」
班友係無間道嚟㗎,成日走來呢度游說啲淺黃嘅
Bk,淨係將啲有利佢哋嘅嘢放大,仇警襲警、破壞立法會、襲擊不支持佢哋嘅市民、製造國際級恐怖分子渣打武器⋯⋯嗰啲佢哋就話係假嘅,無罪嘅,人哋都未開始逐個人拉,就話人哋點解唔即刻拉,人哋即刻入去圍捕搗亂示威者,佢又話人哋點解要走入去新城市,佢哋啲雙重標準係一比99 㗎

大宅

立夏 發表於 19-7-22 06:24
我所見所有話元朗好嘅jm,係針對佢地唔怕班搞事者,立場強硬,可以克制到啲班搞屎棍,而唔係話大肚婆抵打 ...

用腦諗下先啦,琴晚真係搞事嗰班人仲係金鐘呀,佢地點可能咁快番到去元朗呀,車上大多數都係無辜同著住黑衫既市民呀

水晶宮

Vinymqq 發表於 19-7-22 06:24
成班人同警察係到對峙,連過去查身證都無,見住班人攞住木棍可以當視而不見
...

咁上環呢?都係一樣視而不見。
上環班示威者仲掟磚、汽油彈,仲放火喎。

大宅

sandylaw 發表於 19-7-22 06:28
咁上環呢?都係一樣視而不見。
上環班示威者仲掟磚、汽油彈,仲放火喎。
...

上咩環呀?佢地可以咁快番到元朗咩?係班黑社會搞事呀

大宅

畀面勳章

Vinymqq 發表於 19-7-22 06:27
用腦諗下先啦,琴晚真係搞事嗰班人仲係金鐘呀,佢地點可能咁快番到去元朗呀,車上大多數都係無辜同著住黑 ...

你都要用下個腦,你當淋已完死㗎?佢吹雞叫人入去喎!你真係覺得佢係返元朗屋企?佢有第二頭住家?你睇片唔好睇清楚啲啦,係有人擋住架車嘅門,今次好多着黑衫嘅人就衝左入車廂入邊,跟住仲要向住出邊白色衫嘅人鬥鬧粗口,有啲仲極具挑釁性咁講:「X X X X老母入嚟打」有男有女㗎

水晶宮

Vinymqq 發表於 19-7-22 06:30
上咩環呀?佢地可以咁快番到元朗咩?係班黑社會搞事呀

你唔係睇唔到上環示威者點掟野丫嘛
掟野睇唔到,放火都見到掛。
警察都無即場拉人喎,你唔譴責既?

男爵府

Vinymqq 發表於 19-7-22 06:27
用腦諗下先啦,琴晚真係搞事嗰班人仲係金鐘呀,佢地點可能咁快番到去元朗呀,車上大多數都係無辜同著住黑 ...

咁你有無用腦諗過林卓廷同嗰班黑衫人係乜嘢目的入元朗?你唔係想話除咗林卓廷之外所有人都係普通居民呀?

元朗班人係咩人,大家都知,佢地入得去,就一定會衝突,點解要挑起呢次事端?同條例有咩關係??

首頁

尾頁

跳至