心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 蝕本貨

同老爺講:睇到你咁亦唔見得有賺~~
哈哈!應該會即時爆血管 :mrgreen:

子爵府

佢自己都係女人,咁講'米'即係自打咀巴,蝕本貨。
叫你奶奶織下陰得好。
[size=small]My little baby Vivian !

洋房

生女的好處是要生過仔才深刻體會到,我好恨生女呢,真係乖好多聰明好多定性好多,唔會似男仔咁教到嘔血.

複式洋房

係呀,女仔好過男仔,扮起靚嚟好得意,把口又嗲,我老爺,奶奶,不知幾咁鐘意呀! :lol:

子爵府

唉!睇到這個TOPIC,我都想講講。
我每日都帶三個囡出出入入返學放學,孖B細個果時,每去到每一處,都有人問我孖黎架,係男定女?其實我很想分享我這份喜悅,但次次講完係孖囡後,個個都話噢~唔緊要啦!下一個係囝架啦! ?-( (邊個介意過?)又或者,如果一囝一囡咪好囉? ?-( (依家我兩個唔好咩?),又試過講完走去我孖囡面前講,下次帶個細佬黎喎,知冇?! ?-(

現在,如果再有人問我,我已當聽不到了。
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

大宅

不嬲d奶奶都short short地架啦,佢自己咪係蝕本貨,真係不知所謂,乜都係佢地講晒!有錯又唔認,真係教壞下一代

大宅

我個都係女。因爲個樣似仔所以好多人見到都問仔黎架,我話吾係呀,女黎架,d人就好失望地哦一聲,又話下個一定係仔黎。喂我一d都吾想要仔wow!我奶奶又係成日借d意話我女個樣似仔,下一個一定係仔。我當聽吾到算。吾明仔有咩好?我就中意女啦。

洋房

呢D重男輕女嘅思想真係好唔要得。記得我大肚個時,有次同個唔識嘅鬼佬(重係後生個隻)同lift,佢問我生仔定生女,我話係女。佢居然好難過咁話:咁唔好彩呀,咁你老公一定要你再生啦!我好驚奇咁問點解(因為我点都估唔到呢番說話會出自一個鬼佬嘅口),佢話你地D中國人唔係一定要生仔咩? 我話我老公都唔知幾恨女,呢個時代唔同lar。佢個樣居然唔係好信?!我當時真係好embarrassing&激氣!

男爵府

死鬼佬, 個個都生仔, 你就要攪基啦!! 正死蠢 :evil: .

e..........., 可能佢係gay wow :mrgreen: .

洋房

winwin323

都有可能wow! 日光日白著單車褲但又唔見有單車! :lol: :lol:

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果我奶奶咁同我講,我會笑笑口咁問番佢"咁想當年你又蝕咗幾多貨呀?"

大宅

如果有人話我個囡係蝕本貨的話, 我會有2個答案比番佢,
1) 咪同你一樣囉,
2) 乜亞太麻同太爺咁話過你咩?
3) 係呀, 蝕本亞媽咪生蝕本貨囉, 我咁都肯嫁你的'咩'家仲要忍埋你呀奶奶, 仲唔蝕晒大本咩!!

男爵府

jj04july 寫道:
winwin323
都有可能wow! 日光日白著單車褲但又唔見有單車! :lol: :lol:
極有可能

洋房

我既姑仔,同人講電話時話:(而家d人梗係鍾意生仔,邊有人鍾意生女呀!) 我聽到真想話佢,而家跟本最多人係鍾意生女,我問過好多人差不多都鍾意女,除左因為奶奶之外,得好小數人鍾意仔咋!有些仲生極都係仔tim! 點解d人咁思想守舊架!大家都係女人都咁樣!攪錯!有病!

侯爵府

如果我生個女, 奶奶話我個女係蝕本貨, 我肯定會即時同佢反面, 以後都唔會再見佢, 亦都唔會比佢見我個女!

公爵府

多謝大家支持, 呻了出來, 現時心情好了.
女兒是我的, 不管賺蝕也是我的寶貝.
恭賀新禧,迎春接福!

複式洋房

點解女係蝕本貨架?
男人結婚俾禮金女家架嘛, 傻架佢?!!

別墅

月餅勳章

唔好理佢o地啦! 我屋企好鍾意女嫁! 但係我真係生o左蝕本貨{係囝囝}, 早知我生女啦, D奶奶真係好煩, 我怕我遲早就鬧佢, 生女又話蝕本貨, 生囝佢又煩我, 最好生O左都唔話比佢聽, 就最好. :mrgreen:

大宅

有冇攪錯呀..................咩叫蝕本貨!!!!!!
問下佢你頭先講d咩~~~~聽唔清楚喎!!!!!!咁你係咪蝕本貨呀????????
上年仲陀住阿b,老公當日陪我去做產前檢查...我知係囝....冒上周老爺奶奶老公姑拉食飯.....佢地問囝定女.......老公話景左係仔~~~老爺好唔肯定的話....係咪真架...唔好一陣生左出黎唔係喎....個刻我嬲嬲地話生咩都冇所謂....仲之我中意就得啦!!!!!!心諗~~~生咩都唔關你事~~~你咁辛仔....就算我生到....都唔過你2手的!!!!!!!!!!

大宅

咩仲有啲咁古老嘅思想o架,我阿爸阿媽個時都係想追個女先生4個(我係最細嘅女,有3個哥哥),就算到而家我阿爸,阿媽,老公和奶奶都係鍚我個女多啲,因為女仔把口甜到漏,又可以扮靚,又細心,反觀個仔真係粗魯啲,況且自己大咗都知道自己錫自己阿媽多過奶奶,而好老公通常都睇老婆頭同經常行外母政策o架啦,咁你話邊個先係蝕本貨喇! :evil:

首頁

尾頁

跳至