心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 蝕本貨

同意

slk 寫道:
你應該同佢講,生女第時佢結婚我收人禮金,生仔要俾禮金人,咁你話生仔定生女係蝕本貨呀奶奶?? :evil:

子爵府

[quote]
jj04july 寫道:
呢D重男輕女
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

別墅

我媽都話我係蝕本貨
:-D 幸福是當我擁有你 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/fibe001/album?.dir=/861c

民房

而家仲話生女係蝕本貨真係不合時宜,我媽個friend話呀.
生仔就好聽,生女先係好命呀,返去叫唔化果d自己諗真
吓係咪!!

大宅

生仔就唔好命?????? ?(
孩子就像海綿,需要水份般的知識澆灌,才能膨脹,茁壯。~努力~

子爵府

有啲人得閒無事就發up瘋~唔洗理佢~
只要你女女係你心目中嘅"無價寶"就得啦~

別墅

我媽都話好彩生左我同家姐乍!唔係邊個養佢呀?!我d呀哥冇比過家用佢!!! :evil:
都唔知乜野係蝕本貨!!!!
你問下你奶奶以前有冇比人話係蝕本貨?有冇唔開心?
己所不欲,勿施於人!
免費5星級酒店住宿連雙人早餐自助餐介绍,有興趣pm我

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至