自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

點解起咗身,係因為發惡夢,夢見返工途中俾人打

一起身就收到信息話元朗吹大雞,有刀,好危險(大約)

我老公狂叫我不如拎urgent leave 話好驚有事,因為我工作地近都近近地d村

我老細係好麻煩也刻薄的人,我好驚得罪佢,以為我罷工(我公務員)

有沒有住元朗的jm講下出面平唔平靜?

我自己都想返但我又唔知出面點

水晶宮

回覆樓主:

應該無事

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我自己都傾向無事,話哂日光日白,我都咁同老公講。

佢就話,幾個鐘之前,講你都唔信,地鐵度會有人咁打人發。但幾個鐘之後,咪真是發生咗

因為網上新聞主要講受傷人士情況,而tvb又真大事化無的態度,完全唔知元朗點

同事之間我又唔敢問,話哂涉及拎假

伯爵府

畀面勳章

唔好博,隨時唔知會發生咩事

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

jacobkit 發表於 19-7-22 06:11
我自己都傾向無事,話哂日光日白,我都咁同老公講。

佢就話,幾個鐘之前,講你都唔信,地鐵度會有人咁打人 ...

同事之間點解唔問?更加要問。
最好約多幾個人一齊搭的士,點到點,會唔會安全d?你都唔想反工返到做烈士架?!咪制,又唔知現在元朗點,自己命仔要緊。

男爵府

拎假啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

jacobkit 發表於 19-7-22 06:00

約定幾個同事一齊返工,互相照應⋯⋯

wcpcelia    發表於 19-7-22 14:46

子爵府

caryfox 發表於 19-7-22 06:15
約定幾個同事一齊返工,互相照應⋯⋯

都有諗過,但大家住的地點多數係屯門同天水圍,得一個同我一樣九龍

我whatsapp下先

子爵府

tester5 發表於 19-7-22 06:13
最好約多幾個人一齊搭的士,點到點,會唔會安全d?你都唔想反工返到做烈士 ...

我要坐西鐵入,我果度無直車去元朗,要行20分鐘先有巴士,西鐵最快(我平時到元朗再轉車去工作地點)

這也是我老公擔心的地方

別墅

回覆樓主:

有西鐵坐即是無事

我地個個照返工,無問題
(零晨已平靜返)

大宅

回覆樓主:

日間應該冇事,收工唯有坐的士走

珊瑚宮

回覆樓主:

搞到咁大件事, 今日能該無事會發生, 到星期尾就難講啦

子爵府

回覆樓主:

千萬要著白衫, 一放工就即走, 元朗不可留!

水晶宮

唔好著黑色,肥都ccccccc都要著白色

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

同埋同事一齊出入
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

jacobkit 發表於 19-7-22 06:00

請問咩部門?

子爵府

牛利酥 發表於 19-7-22 06:38
有西鐵坐即是無事

我地個個照返工,無問題

咁就好,現在準備出發

男爵府

回覆樓主:

d

男爵府

wcandtt 發表於 19-7-22 07:23
唔好著黑色,肥都ccccccc都要著白色

應該黑白灰都唔好著

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tester5 發表於 19-7-22 06:13
最好約多幾個人一齊搭的士,點到點,會唔會安全d?你都唔想反工返到做烈士 ...

同意

首頁

尾頁

跳至