時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

首先 無論如何 以暴易暴 在文明社會一定錯!無論什麽政見,也應該反對!
但我有些疑問,希望大家研究下
1/ 網上文宣話,白衣人無差別,見人就打,動機何在?
2/ 晚上那個時間,真係咁多黑衣人約埋返元朗屋企?我不知道 廷廷議員,以及t 記前大記者 柳生,是否也住元朗?
3/ 抑或當晚 黑衣人在元朗有活動?但遭元朗居民圍剿?
4/ 警方是否真的人力不足?抑或是特登不執法?
網上傳言部分:
5/大肚婆是否真有其人?因只看過相片
6/何XX議員 是否有指使白衣人行事?
7/ 網傳片段 指有黑衣人換衫,變身白衣人做大龍鳳,意圖激起民怨

https://www.facebook.com/hkg.lee.5201/videos/2769116203102576/?t=39

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

ASJ2008 發表於 19-7-22 08:46
首先 無論如何 以暴易暴 在文明社會一定錯!無論什麽政見,也應該反對!
但我有些疑問,希望大家研究下
1 ...

睇片開頭應該只係針對黑衣人,之後就係人都打,好心痛 有大肚婆訓地

子爵府

stella899 發表於 19-7-22 08:50
睇片開頭應該只係針對黑衣人,之後就係人都打,好心痛 有大肚婆訓地
...

有片影到 大肚婆被人打?有相未為真!
大家要理性分析,
不要因政見偏頗,暴力歪風不可長,
任何人美化暴力,也應反對

hkgra    發表於 19-7-22 10:14

複式洋房

我見到d白衫無差別打人,大肚婆都打,差佬又唔理!我有朋友見元朗咁都義載d女仔返屋企呀,細佬女泥架咋,陰功!

子爵府

Diki.ctk 發表於 19-7-22 09:04
我見到d白衫無差別打人,大肚婆都打,差佬又唔理!我有朋友見元朗咁都義載d女仔返屋企呀,細佬女泥架咋,陰 ...

但所有正統傳媒也沒有報導大肚婆? 片段都無喎?

大宅

ASJ2008 發表於 19-7-22 08:56
大家要理性分析,

尋晚一直有睇立場直播,
第2點同第3點次序係:
月台本來得少量返屋企黑衣人
無差別打人後,收到消息既民眾先趕去元朗西鐵
所以之後先有咁多人

立場記者係側邊報導直播被打

第一次白衫黑社會係警察黎到後走左,
大量民眾趕到場,發起義載,按地區車人走
之後白衫黑社會又到場打人

可以睇返立場live段片

複式洋房

ASJ2008 發表於 19-7-22 09:18
但所有正統傳媒也沒有報導大肚婆? 片段都無喎?

有相有片喎,睇到咁作為大過肚嘅都好心痛!

珍珠宮

stella899 發表於 19-7-22 08:50
...

見佢好似成身濕哂,會否被黑衣人射水射中咗?

洋房

Diki.ctk 發表於 19-7-22 09:04
我見到d白衫無差別打人,大肚婆都打,差佬又唔理!我有朋友見元朗咁都義載d女仔返屋企呀,細佬女泥架咋,陰 ...

心寒到爆!係Facebook 見到有人影到明明有警員掂行掂過!
好多人報左警,啲白衣人散曬警察先岀現,好多人先敢慢慢係厠所行岀黎。
我以前覺得唔好鬧警察,因為佢哋都係打份工!都有屋企人,而家只能喺度祝大家好運

子爵府

Diki.ctk 發表於 19-7-22 09:24
有相有片喎,睇到咁作為大過肚嘅都好心痛!

片呢?

複式洋房

春天來了 發表於 19-7-22 09:35
心寒到爆!係Facebook 見到有人影到明明有警員掂行掂過!
好多人報左警,啲白衣人散曬警察先岀現,好多人 ...

岩呀,我尋日之前都仲未覺得差人咁差,我信中間實有好人,但我見d市民要call消防救人真係好痛心!

男爵府

春天來了 發表於 19-7-22 09:35
好多人報左警,啲白衣人散曬警察先岀現,好多人 ...

係Facebook 見到有人影到明明有警員掂行掂過 => 又係圖片製作?

你唔好扮心寒,我見到好多暴徒當街打人﹑圍毆企喺身邊的傳媒﹑黃友都無出手。。我夠心寒!首先搞清楚元朗件事先啦,你係要扯埋警察講O既?

複式洋房

ASJ2008 發表於 19-7-22 09:41
片呢?

無cap低,上網見到個大肚婆被急救緊,其他白衫係到亂打人,我都大過肚真心傷心,又嬲!希望佢地母子吉人天相!

子爵府

大家要小心,好多文宣!
有白衣人打人是事實!
但細節係點?
大家要fact check !
有相絕對不是真相

子爵府

Diki.ctk 發表於 19-7-22 09:46
無cap低,上網見到個大肚婆被急救緊,其他白衫係到亂打人,我都大過肚真心傷心,又嬲!希望佢地母子吉人天 ...

即係沒有證據啦?

洋房

大家要理性分析,

啲白衣人真係好恐怖!!朋友send 呢兩幅相嚟。。。好心痛 有咩理由啲鄉下佬連大肚婆都打

原本我同老公都諗緊在元朗買樓,依家真係有啲卻步。。可能考慮下屯門

洋房

ASJ2008 發表於 19-7-22 09:48
大家要小心,好多文宣!
有白衣人打人是事實!
但細節係點?

睇睇呢幅相!!!好嬲牙!!我一向都對警察冇乜野,但係點解佢哋同白衣人甘好朋友??

民房

大家要理性分析,

太多未被證實消息,有人話黑衣人射消防喉水,地滑所以孕婦跣倒

複式洋房

ASJ2008 發表於 19-7-22 09:49
即係沒有證據啦?

蘋果有報呀,我唔係想嗌交,單純係覺得差人咁做野,作為納稅人好嬲嘅!個肚目測咁大,都就生,陰功呀!

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Diki.ctk 的帖子

好多傳媒都偏頗,希望當事人家人出黎講下咩事~
圖片未必有真相,前文後理都要睇下~

首頁

尾頁

跳至