時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Ononluk 發表於 19-7-22 12:03
點解要咁執著?你覺得監警會唔夠中立?你有無聽過梁定邦訪問?
我本身對成立獨立調查委員會中立,但是否都 ...

既然你話本身對獨立調查委員會中立,咁就更加要查明還政權一個清白

男爵府

同意,香港核心是法治,犯了法,就要拉 !

侯爵府

理得佢係黑衣定白衣,總之有犯法、擾亂社會秩序就要拉。要譴責就譴責犯咗法嘅人!

珍珠宮

karee 發表於 19-7-22 14:23
既然你話本身對獨立調查委員會中立,咁就更加要查明還政權一個清白

我中立,但覺得無必要。但如果連警監會同警員代表團體都贊成呢個係最好方法去厘清事實,我舉腳贊成。但呢刻唔係所有人有共識,咁點解非要另起爐灶不可?

大宅

回覆 jessica0768 的帖子

係?有組織地無差別打普通市民,45 個人受傷,1個危殆,警方又甘遲先蒲頭。呢十年何時發生過?

珊瑚宮

BK Milk勳章

fanwon 發表於 19-7-22 15:53

係?有組織地無差別打普通市民,45 個人受傷,1個危殆,警方又甘遲先蒲頭。呢十年 ...

呢樣咪要多謝沙田班人囉,以前邊會咁,經過沙田一役,咪要睇清楚地契可唔可以入去執法先嘛,唔係等陣又話好放警察入去執法

珊瑚宮

BK Milk勳章

fanwon 發表於 19-7-22 15:53

係?有組織地無差別打普通市民,45 個人受傷,1個危殆,警方又甘遲先蒲頭。呢十年 ...
有組織???咁沙田新城市果次有無組織先??? 你唔洗答我其他, 淨係答沙田果次就得

大宅

呢句說話要成句理解,係形容一大班人無差別打人,因為之前沙田無發生過呢種事,所以無人答唔到你
甘到你答,十年内何時有如此針對普通市民的無差別打人?

大宅

沙田新城市廣場自稱無報警而出現大批警察,今年西鐵有報警但警察無浦頭,比較要 apple to apple, 否則無意思

珊瑚宮

BK Milk勳章

fanwon 發表於 19-7-22 16:10

呢句說話要成句理解,係形容一大班人無差別打人,因為之前沙田無發生過呢種事, ...
呢樣我答你唔到喎, 我住九龍又唔係住元朗, 我自己住果度地方........無, 之但係其他地方我點答你呢????

大宅

住九龍唔知尋晚元朗既事,但又咬住沙田一事唔放,係你-話之前香港有試過,我先問你咋

珊瑚宮

BK Milk勳章

fanwon 發表於 19-7-22 16:20

住九龍唔知尋晚元朗既事,但又咬住沙田一事唔放,係你-話之前香港有試過,我先問 ...
我幾時有話香港試過呀, 你

1) 個鋪唔係我開, 唔該你睇清楚先
2) 我應同果位JM 句說話又唔得??? 要俾你咬住唔放>??

補充內容 (19-7-22 16:26):
其實白衣人做嘅嘢,黑衣人也有在這兩個月做過!<~~~唔通你應同呢兩個月暴徒做緊既事?????????????

珊瑚宮

BK Milk勳章

回覆 fanwon 的帖子

其實白衣人做嘅嘢,黑衣人也有在這兩個月做過!《~~

掙大你隻眼睇清楚, 唔好好似個癲婆咁咬住

男爵府

karshing 發表於 19-7-22 11:12
大家停一停,諗一諗!
當議員和200萬人指控警察用過份武力驅散示威者,美化示威者嘅暴行,仲要不追究和釋放 ...

一路唔比警方正常執法,警察都比人打,已完又推廣暴力可解決問題,邊個縱到一大班惡人?依家惡果自負啦

大宅

jessica0768 發表於 19-7-22 16:23
我幾時有話香港試過呀, 你
我認唔認同黑衣人所作所為一件事,我個重點係問你呢十年有無發生過無差別打人的大型事件,你先帶我遊花園去左沙田,再話九龍人唔知甘多野,

我覆你係因為你特別quote 呢句,所以我費事去第一頁覆,我真心想知道你既認同是否等於事實,就係甘簡單

珊瑚宮

BK Milk勳章

fanwon 發表於 19-7-22 16:38
我認唔認同黑衣人所作所為一件事,我個重點係問你呢十年有無發生過無差別打人的大型事件,你先帶我遊花園去 ...

事實咪就係睇到黑衣人撩事鬥非,叫人唔好走問候人地阿媽

總知我覆埋你今次,唔會再覆你

由612開始暴徒所做既我唔認同,另外無論黑定白,犯法都要拉(呢點我係其他有講過,仲要唔該唔好禍及無辜,要攪事行遠d)

珍珠宮

fanwon 發表於 19-7-22 16:38
我認唔認同黑衣人所作所為一件事,我個重點係問你呢十年有無發生過無差別打人的大型事件,你先帶我遊花園去 ...

這十年有無發生元朗類似事件?

我相信係無,但唔肯定!

男爵府

中肯分析

珍珠宮

開心吸收勳章

starrymama 發表於 19-7-22 12:33
唔可能特赦黑社會打人殺人

昨晚邊有殺人?唔好講D似是而非的事。

子爵府

畀面勳章

435475 發表於 19-7-22 13:03
支持! 拉晒班打人的白衣黑社會, 但亦唔可以放過衝擊垃法會, 破壞中聯辦, 新城市廣場打警察的暴徒! 亦包括 ...

首頁

尾頁

跳至