潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

爬文見到JM 推薦The Chess Hotel 同Sofitel le Faubourg,唔知大家仲有冇推薦?或者兩間邊間好d

大宅

feimahoba 發表於 19-7-22 15:43
爬文見到JM 推薦The Chess Hotel 同Sofitel le Faubourg,唔知大家仲有冇推薦?或者兩間邊間好d
...

你每晚budget幾多? 出入坐metro定的士, 返往機場又會搭乜交通工具?

大宅

金田媽 發表於 19-7-22 16:07
你每晚budget幾多? 出入坐metro定的士, 返往機場又會搭乜交通工具?

budget 其實冇所謂,最緊要方便,往返機場會搭metro,出入metro 加的士

水晶宮

feimahoba 發表於 19-7-22 16:28
budget 其實冇所謂,最緊要方便,往返機場會搭metro,出入metro 加的士
...

我在Paris 每日行程都是call Uber, 超方便。我住Peninsula, 非常方便,近凱旋門,下午shopping 完回酒店後, 黃昏可以行去Eiffel Tower.

wcpcelia    發表於 19-7-23 08:35
jasminewan35    發表於 19-7-22 23:10
jasminewan35    發表於 19-7-22 23:10

大宅

feimahoba 發表於 19-7-22 16:28
...

如果budget冇所謂, 我會推介 1) InterContinental Paris - Le Grand 或者 2) W Paris Opera
原因係帶住行李搭metro往返機場唔方便, metro太多梯級, 反而搭airport shuttle bus好方便, 2間酒店近Opera metro station, 平日出入就好方便, 就算行路, 去各大名店都步行到, 只係去H (fsh)會遠少少

大宅

金田媽 發表於 19-7-22 19:30
如果budget冇所謂, 我會推介 1) InterContinental Paris - Le Grand 或者 2) W Paris Opera
原因係帶住行 ...

thanks,但想問下依家H FSH 係唔係只行預約制冇曬walk in 啦?

大宅

feimahoba 發表於 19-7-22 19:31
thanks,但想問下依家H FSH 係唔係只行預約制冇曬walk in 啦?

如果買袋, jm話要預約

大宅

金田媽 發表於 19-7-22 19:30
原因係帶住行 ...

琴晚book 左W Paris Opera 啦,望地圖佢個位置真係好近Metro 同老佛爺

男爵府

Last time I went Paris I stayed at Hotel Vernet at Champs Elysées. Very clean, quiet and convenient.

男爵府

feimahoba 發表於 19-7-22 15:43
...

The Chess Hotel

最近幾次去都係住呢間,我覺得幾好,行去老佛爺又近,價錢合理

首頁

尾頁

跳至