1-3歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

回覆 ianhelen 的帖子

Hello ianhelen ,明白媽媽擔心小朋友係學校感染到病菌,所以想小朋友自備殺菌噴霧上學,勤洗手加上有好的抵抗力,染病機會都會大大減低。想免疫力好,飲食同運動好重要,包括每日要食五穀類、水果類、蔬菜類、奶品類及肉///代替品,一日三餐固體兩餐奶,多食含豐富維生素AC食物,例如柑、橙、士多啤梨、黑加倫子、奇異果、番茄等等,都係有助提升免疫力嘅蔬果。多帶小朋友去遊樂場玩,曬曬太陽,呼吸新鮮空氣,舒展筋骨,有做運動小朋友,身體都會強健D。媽媽有冇每日同小朋友去遊樂埸、公園玩呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

成日病係抵抗力弱,要研究下點解會弱。首先最大可能係飲食,第二係生活作息,第三,運動。以前我就係一直掉返轉,所以一直提升唔到仔身體機能及免疫力。唔好以為傳統飲食有飯有肉有菜有水果,就等於飲食均衡! 治療師教我仔改變飲食,食天然營養補充劑去補充返以往咁多年缺乏既營養,經過幾個月,明顯改善了。個人體驗,希望幫到樓主。

子爵府

hannalam 發表於 19-7-27 23:14
成日病係抵抗力弱,要研究下點解會弱。首先最大可能係飲食,第二係生活作息,第三,運動。以前我就係一直掉 ...
有D咩天然營養補充劑?

大宅

靚靚太 發表於 19-7-29 10:11
有D咩天然營養補充劑?

organic、 raw food extract 、無填充料、無基因改造果啲…… 如果有興趣,我可以比資料你。

子爵府

hannalam 發表於 19-7-29 10:22
organic、 raw food extract 、無填充料、無基因改造果啲…… 如果有興趣,我可以比資料你。
...
好的, 謝謝

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至