時政擂台

跳至

首頁
12345...14

尾頁

水晶宮

callmebabe 發表於 19-7-23 02:37
我認同你講各方都有部份人士暴力,包括警方。不過你喺邊度睇到圍人箍頸搶電話?share黎睇睇
...

女警扮女商人嗰單呀。。。。

以佢哋既邏輯, 明知成班“暴徒” 都仲入去俾人打既冇一個係無辜架喎

佢哋眼中唔撐警既就係黃絲架啦算把啦, 從來唔可以容忍中立既聲音

元朗人返屋企俾人亂打仲大把人話抵死

人地光復咗屯門趕走大媽一句多謝都無

大家道不同無理好傾, 無值得討論空間因為講得呢啲說話既都只係花生友。。。。

男爵府

laumuichu 發表於 19-7-23 02:56
係上環圍打個貨車司機都冇睇過?
係新城市廣場罵sales罵途人都冇睇過?
可以上fb睇,兩邊都好多片~

成日叫人share link , 司機被打,扑爛車,女商人被箍頸通通話唔知,原來自己都冇用心去了解成件事

男爵府

tammy2008 發表於 19-7-23 03:18

以佢哋既邏輯, 明知成班“暴徒” 都仲入去俾人打既冇一個係無辜架喎

Same same

水晶宮

回覆樓主:

今日有一位青年因為連日困擾又跳樓自殺了, 有一位網上留言後一直失蹤

大家有心思打無意義既口水戰不如關心吓身邊人, 或者自己情緒啦

講過唔回應既就控制吓自己, 拗贏咗冇獎㗎

子爵府

callmebabe 發表於 19-7-23 02:37
我認同你講各方都有部份人士暴力,包括警方。不過你喺邊度睇到圍人箍頸搶電話?share黎睇睇
...
https://www.youtube.com/watch?v=fLw7pjUVqKM

全完將人性的尊嚴粉碎,賤格到呢!

子爵府

我是靚媽 發表於 19-7-23 03:28
成日叫人share link , 司機被打,扑爛車,女商人被箍頸通通話唔知,原來自己都冇用心去了解成件事:igiveup ...

嗰個唔係女商人
係女差人

公爵府

2024勳章

bebeyi 發表於 19-7-23 06:31
嗰個唔係女商人
係女差人

有報導澄清左佢唔係警察喎
你識佢?知佢講大話?

子爵府

tammy2008 發表於 19-7-23 03:18

算啦
唔好俾佢哋扯開話題

男爵府

嗰個唔係女商人
係女差人

then, 就要被圍被非禮, shame on you

男爵府

嗰個唔係女商人
係女差人

當日成班人睇人個樣就肯定人地係差人?女差人就可以俾成班自以為判官凌辱非法禁錮什至非禮搶電話??

子爵府

blee427 發表於 19-7-23 06:39
then, 就要被圍被非禮, shame on you

https://www.facebook.com/562448754/posts/10157802070678755?s=710010906&sfns=mo

子爵府

grand2005 發表於 19-7-23 06:40
當日成班人睇人個樣就肯定人地係差人?女差人就可以俾成班自以為判官凌辱非法禁錮什至非禮搶電話??
:ang ...

https://www.facebook.com/562448754/posts/10157802070678755?s=710010906&sfns=mo

男爵府

bebeyi 發表於 19-7-23 06:45

又俾D假P圖出來,你收手啦,日日文宣,唔辛苦咩。就算是女差人,都唔代表可以俾人圍,俾人打,俾人非禮。

複式洋房

blee427 發表於 19-7-23 06:47
又俾D假P圖出來,你收手啦,日日文宣,唔辛苦咩。就算是女差人,都唔代表可以俾人圍,俾人打,俾人非禮。
...

算罷了,同尼d人拗,尼班人咩都可以話作假,咩都可以講黑暗,根本是被害妄想症發作,只許暴徒暴行,不許警察執法,為反而反,已經失去咗判斷力

侯爵府

唔支持暴力
唔支持挑釁
唔支持作假

男爵府

佢係邊個?未聽過佢個名,不過佢d回應好低質素。鬧警察,有事就唔好叫警察保護你,係咪即係等如市民、警察鬧醫護,病咗就唔好揾醫生醫你?一個成人竟然講得出咁嘅言論?!唔睇圖仲以為係小學生鬧交。

男爵府

回覆 callmebabe 的帖子

其實佢講得岩,打警察為何要報警求救

伯爵府

回覆樓主:

其實佢講左部份普通市民既心聲,係有人接受唔到遮。

普通市民長期受黑衣壓,又眼見所有支持暴徒既人美化宣揚暴力,總有日刺激到一班人爆發,跟手又用暴力以暴制暴。其實會有人出現呢個心態我又覺得好正常架,不過無論點,都唔應該用暴力,我好憎班暴徒,唔願變成同班暴徒一樣。

不過有D人好得意,對白衣佢地可以指罵,但只要係佢地支持既黑色,做同樣既野都係睇唔到,但明明佢地知咩叫暴力架
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

珍珠宮

我是靚媽 發表於 19-7-23 02:22
唔識佢係邊個,我就當佢係同我一樣的普通市民! 佢所講的是好多香港市民包括我的心聲!你可以唔認同,但話 ...

我同意

沒有黑衣人,那有白衫人

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

文宣日日做野都無計。 成日都做假。打人一定不對,但是週圍破壞都不應該。
做不對的事的暴徒,無必要幫佢地帶上光環。

首頁
12345...14

尾頁

跳至