時政擂台

跳至

首頁
45678...16

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

堅好煩
連 d 買野 gp d 人都要不停 share
有人話係咪唔應該喺到 share
就會比人話依家係大家安危既問題
我都係想靜靜買下野 jei

Fb 又係咁,未經証實既消息都係咁 post, 不停鬧不停鬧,但淨係鬧死一邊,另外一邊做既野全部都睇唔到

仲要出 d post 話如果到依家你都仲覺得政府無錯,警察無錯既話,你都枉為香港人,講既仲要係一位教師

大宅

Nikitang1111 發表於 19-7-23 15:44
堅好煩
連 d 買野 gp d 人都要不停 share
有人話係咪唔應該喺到 share

佢哋係冇孔不入,乜gp都比佢哋洗哂版

大宅

lucille_lai_ha 發表於 19-7-23 13:28
我試過響微信朋友圏講……我對政治保持中立。跟手有位黃絲朋友即串串地話我……而家香港甘样,仲話保持中立 ...

我有親人後輩係fb發癲話中立都唔得,中立都要斷絕關係 啲黃屍真係痴得好 勻循,完全逆我者死咁嘅思維,低智動物

男爵府

soso1227 發表於 19-7-23 13:07
我好多親友係黃絲,日日在FB鬧政府丶鬧警察,
我自己就反對一切激進和暴力行為,
黑衣人又好丶白衣人又好, ...

我都係呀!
十分激進

公爵府

2019新春慶豚圓

我都想講:真係好煩!而且啲人好野蠻

珍珠宮

veronica1210 發表於 19-7-23 15:42
你終於行出第一步,唔好再喊,有好多同路人

多謝你 我個心真係好痛,好痛.
痛係因為除左班暴徒咁樣之外 最痛係竟然咁多人是非不分.

大宅

Kittymummy 發表於 19-7-23 13:22
起初我唔敢出聲,但最後忍無可忍,佢班黃C 每15分鐘洗版又得。但我唔會係人地個post度留言,佢亦都唔好係 ...

佢地等緊你有朝一日變黃呢D 係愛呀~

大宅

我喺朋友fb發聲都俾人圍

水晶宮

2019新春慶豚圓

願望石 發表於 19-7-23 13:23
唔出聲架啦,最慘都重要比人寸沉默係幫兇 咁講你又唔岩聽,唔講又比你寸,想我點遮
...

各有各選擇姐

大宅

cklok 發表於 19-7-23 15:33
認同, FB全部都係黃絲洗哂版, 不停SHARE啲未經證實消息, 日日係度鬧黑警, 鬧政府, 一有不同政見, 就比人圍 ...

同感! 煩到嘔! 又話民主,又話言論自由,佢地最獨裁,最語言暴力! 不知所謂,我都unfollow 佢地

edea    發表於 19-7-23 15:58

男爵府

2019新春慶豚圓

我在fb靜音,兩極既朋友都係度

男爵府

anma 發表於 19-7-23 15:02
回覆 soso1227 的帖子

凡見黃s 激動share, 就 hide 佢30天, 自己少上fb, 樂得清靜。 ...

對,我就是咁做喇
太顛了

王國長老

2019勳章 王國長老

1314625 發表於 19-7-23 13:26
自我滅聲好耐了

昨日FB有個大肚媽SHARE段片出黎, 又係鬧大肚婆都打......., 我想善意回佢有報道話無大肚婆 ...
好彩妳冇講,我見至少有兩個講咗唔係大肚婆,畀人圍插到飛起

子爵府

wyeth冷知識勳章

佢地太激進,變相中立或者撐警一出聲被圍,搞到好多人唔敢出聲

大宅

Kittymummy 發表於 19-7-23 15:39
事實係,班人Y 理當真理,同埋心盲選擇性黎睇d 野. 說好了的和平呢?說好了的言論自由呢?點解我要怕佢地 ...

唔使喊! 在bk 講,不用屈住! 不用被迫沉默,心情會好番

珍珠宮

taktakjar 發表於 19-7-23 15:51
佢地等緊你有朝一日變黃呢D 係愛呀~

黃佢蘿友,我絕對唔會因為怕左佢地而轉黃. 我又唔係靠佢地開飯,洗咩要怕佢地,向黃人低頭而轉登扭曲自己睇野同價值觀呀?對得人拜得神,傻的嗎佢地?

子爵府

我全部unfollow 哂吾想睇呢D人既post, 黃色思想好似邪教式冼腦

-maymay-    發表於 19-7-24 17:12

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

剛係fb見到舊同事同佢親戚對立討論中

珍珠宮

ASJ2008 發表於 19-7-23 15:57
唔使喊! 在bk 講,不用屈住! 不用被迫沉默,心情會好番

多謝你地 好彩香港仍然仲有好多同路人.

王國長老

2019勳章 王國長老

Smallraindrop 發表於 19-7-23 15:53
各有各選擇姐

有得選擇還好,已經冇得選擇,話自己中立就會畀人鬧殺到埋身都中立,中立既人理應活在地獄深處。
中立既人係冇血性,不配為人。
唔好以為話自己唔係藍絲就冇事,中立都係死罪,如果唔想畀人鬧,只可以投黃。

首頁
45678...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊