時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

woodpecker 發表於 19-7-24 18:53
睇吓呢個youtuber 留言。

真係唔同人睇到唔同嘅事

係...
我反而覺得黃人先係被大數據控制嘅人
一個懶人包 一段段經剪輯嘅片段
令到佢地盲目支持犯法嘅示威者

lakgarden    發表於 19-7-24 22:46

珍珠宮

MrsBlueBlue 發表於 19-7-24 22:31
第五點之後直接去左第九點

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22647803

侯爵府

MrsBlueBlue 發表於 19-7-24 22:31
第五點之後直接去左第九點

jm開咗post, 有完整片
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22647803

公爵府

睇完,好勁!咁都比佢諗到

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

果然仇恨就係俾班豬既飼料

伯爵府

其實編者想講現在支持政府/警察的港豬係愚民,但係我第一次睇時覺得佢講緊黃絲,因為比傳媒牽著鼻子走。
我套入編者思維再睇一次,我發現其實所有藍絲黃絲都係愚民,只是大家在網上找不同的飼料再支持自己的想法!
雖然跟編者的想法不同,我也沒有玩Facebook/ Twitter/ IG/ 微博(BK & 淘寶算唔算 ),但此影片及編者的分析的確值得令人反思

侯爵府

rickswim 發表於 19-7-25 00:02
其實編者想講現在支持政府/警察的港豬係愚民,但係我第一次睇時覺得佢講緊黃絲,因為比傳媒牽著鼻子走。
我 ...

係咪好得意呢?同一條片不同人不同理解,正正就係洗腦(心理戰)奥妙
,可能因為每隻豬嘅渴求和恐懼不同,需要不同飼料

伯爵府

畀面勳章

vvweiwei 發表於 19-7-23 20:27
原來叫人港豬嘅,自己先係港豬

佢地重以為自己好醒
原來係豬頭炳

琥珀宮

smitty 發表於 19-7-23 17:07
嘩,好真實,世界是變了,利用大多數人的仇恨和渴望及social media的力量,推反一些已有論點及證據的事, ...

香港大多數人嘅仇恨應該係上唔到車

伯爵府

lakgarden 發表於 19-7-25 00:18
係咪好得意呢?同一條片不同人不同理解,正正就係洗腦(心理戰)奥妙
,可能因為每隻豬嘅渴求和恐懼不同, ...

無錯,所以要不停反思,迫自己去食其他飼料,唔好比自己係一個思維下沉下去!最終會變成真正的港豬
共勉之

珍珠宮

2024年龍年勳章

今日睇左呢個真係覺得好勁,建制派有呢d聰明思維的話,香港就發羅!
希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

確實係掂,係Twitter見支持脫歐的人都係講唔想比曬自己辛苦搵番黎的錢比歐盟,仲有同大量的移民擁入呢兩點原因。

男爵府

Protea 發表於 19-7-25 03:13
確實係掂,係Twitter見支持脫歐的人都係講唔想比曬自己辛苦搵番黎的錢比歐盟,仲有同大量的移民擁入呢兩點 ...

但佢都有講, 其實呢2樣野都唔會發生.
所以令我聯想到泛民不停講修例後, 大陸要拉你就用"莫需有"砌你生豬肉 / 香港法庭無權唔交人..等等..但其實呢d無講過會發生. 亦講左唔會因為政治等等原因, 同埋要引渡既人會要坐7年以上監既嚴重罪行. 但政府太後知後覺..知道要講呢D points 去說服人既時候已經為時己晚...

子爵府

formelin 發表於 19-7-24 14:22
我身邊越高學歷,事業有成,家庭幸福,有樓有車的人
居然就是深黃色

是否基督徒?我朋友有齊上述,她是基督徒,平時已話支持港獨,今次離普到話要推翻政府,等美國駐軍香港,香港才有救,我不同意,她就在whatapps駡我,我估5到佢咁偏激。

首頁

尾頁

跳至