時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 20:05

那請你離開吧,我已經盡量控制

我也請你離開吧,我不用控制我自己

男爵府

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 19:53

老實說,我沒有受到傷害,但就像在戰場上一樣,找生路,我 ...

何時可見有黑衣人打平民?沒有被打又沒有人被打而你很害怕,但係有證據無差別打人的群體你卻不害怕?不太明白這種邏輯

大宅

stkyo 發表於 19-7-23 20:05

我也請你離開吧,我不用控制我自己

我的舖只想跟明白我的人去尋找安心,你幫不到我,只想挑起事端,請回吧

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 19:11
我已經很刻制,什麼03未落黎香港,老公小3,這些我都當全部看不到

我見到,口臭到不堪!所以叫你唔好再回,驚你睇完更加唔開心

大宅

someone123 發表於 19-7-23 20:07
何時可見有黑衣人打平民?沒有被打又沒有人被打而你很害怕,但係有證據無差別打人的群體你卻不害怕?不太 ...

就是有看到!只是都跑啦,還逗留嗎?
當然,不是貨車司機那一次

侯爵府

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 18:15
現在只是醫護跟警方身份對調,警方現在執勤,不是一樣用生命搏鬥嗎?

很多人本身就仇警,好似違例泊車,唔守交通規則,亂拋垃圾被罰款等等。
自己的問題,只會埋怨警察,從不檢討自己。
暴徒同果二百幻的思維都素質都好低。

珍珠宮

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 18:18
事情沒完沒了,最後多少還未知

後遺症比沙士更恐怖!
法治&民心唔知幾時先像原

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 19-7-23 20:01
越睇越唔對路,你睇下樓主回我啲咩!一啲都唔似情緒有問題!似想撕裂社會多
...

我看到。抱抱JM. 我都唔知道講咩好。只能講樓主真係好激動。又可能她真係好無助。好擔心。 昨晚回家路上。看到死城一個。我都有想痛哭一場。看到剛才的新聞。我都想罵人。所以大家都冷靜一下。都咁多人比左意見樓主。她都要自己想通才好。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

公爵府

見到白衫仲驚woo

別墅

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 18:10
沙士雖然恐怖,但都比不上現在恐怖,出街見到一班黑衣人,什麼也不用想,就是迴避,你們有自由,那我的自由 ...

只可以講外國要係香港搞顏色革命

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

芝芝媽媽 發表於 19-7-23 20:07
我的舖只想跟明白我的人去尋找安心,你幫不到我,只想挑起事端,請回吧
...

你的鋪無註明跟明白你的人去尋找安心,我亦無意想幫你,你只想挑起事端,你也請回吧

大宅

mcdullyiu 發表於 19-7-23 20:08
我看到。抱抱JM. 我都唔知道講咩好。只能講樓主真係好激動。又可能她真係好無助。好擔心。 昨晚回家路上。 ...

其實多謝你,你的說話都幫我控制到情緒,加上jm指點出愛,想通了,現在比剛才好很多啦

伯爵府

TreeLover 發表於 19-7-23 18:27
你講野好涼薄,死左果三百人點?佢地屋企人又好想回到果時,用下腦啦

除左300 個死者仲有好多人而家仲有後遺症
真係

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

題外活。樓主你小朋友快青春期了。句句都這樣頂到行其實無好處架。還有。出入注意自己安全。真係好不安就和小朋友盡量留在家。網購也很方便的

象牙宮

mcdullyiu 發表於 19-7-23 20:08
我看到。抱抱JM. 我都唔知道講咩好。只能講樓主真係好激動。又可能她真係好無助。好擔心。 昨晚回家路上。 ...

你真係溫婉,頭先係佢無啦啦回我問我有無親友係沙士死去,我先用番佢啲說話回覆佢佢要自由要發泄,我都要

大宅

mcdullyiu 發表於 19-7-23 20:14
題外活。樓主你小朋友快青春期了。句句都這樣頂到行其實無好處架。還有。出入注意自己安全。真係好不安就和 ...

嗯,我會小心的
我已經不想講學校教育問題,我知又會惹起批判,預備幾年後送到加拿大讀書算了

子爵府

樓主一啲情緒病都冇。

用詞簡潔到肉,雖然有好多别字同大陸用詞。

出PO目的想撕裂香港人而已。

問佢係邊見到令佢驚的景象,又說不出嚟。

珍珠宮

stkyo 發表於 19-7-23 20:10
你的鋪無註明跟明白你的人去尋找安心,我亦無意想幫你,你只想挑起事端,你也請回吧
...

我記得你都大約係沙士年媽咪。樓主亦都唔會明白我地當時的恐懼。正如我地唔明白她面對暴徒時的恐懼。所以大家都不要說這麽多了。無解的。

象牙宮

bopomofo2405 發表於 19-7-23 20:16
樓主一啲情緒病都冇。

用詞簡潔到肉,雖然有好多别字同大陸用詞。

請你離開

首頁

尾頁

跳至