時政擂台

跳至

首頁
45678...20

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

ssppeert 發表於 19-7-23 22:51
人地coffee 五六個月都冇d”師奶”平時個肚咁大啦,每個人體質唔一樣

你一定係男人,大肚腩同大肚係唔同位置同形狀。我冇話打人係啱,但洗唔洗作大。
她去帮拖,擋白衣人打黑衣人,互推才意外跌落地,對方亦即刻停手護住她身體,唔洗無限上崗做文宣,令黑白誤會更深,因報復而令暴力再升级。

係時候雙方冷靜下,唔好再撥火啦

子爵府

mln 發表於 19-7-23 23:02
我又覺得人地話佢大肚腩又唔可以話人地錯嘅,因為醫院都話無收過孕婦嘛,咁大家咪形容不是大肚婆囉~只是 ...

姑且勿論佢係唔係大肚,話人大肚腩本來就唔禮貌,仲要笑一個無辜被打到瞓係地下嘅女性係大肚腩,唔係涼薄係咩?

伯爵府

回覆樓主:

應該係,新聞講左女士無懷孕,咁好正常d人就曲線去抽水。
有黃有藍,而家唔抽幾時抽。

我相信如果唔係近排發生既事,d人思想錯亂。
唔會涼薄。

琥珀宮

畀面勳章

timtim2013 發表於 19-7-23 22:51
你心水太清啦~

醫院正常做法一定問,有人站傷勢力輕微唔會照 XR, 如果個病人瞓低左都唔照下,之後有咩事醫院都幾大鑊,而且大肚婆跌低左,正常都會照下US 證實下BB 有冇事啦,做過媽咪既點會唔知,仲拖多日自己去照的確比較少見

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

喺親子網,好多媽媽都有親身經驗,照X ray的話,一定會被問有冇懷孕,媽媽若然有咗,都會好緊張主動問照Xray會唔會影響胎兒,尤其是3個月內,更加緊張。不過無論如何,爭取任何嘢都唔應該用暴力,一開始用暴力已經係錯。

譴責一切以暴力形式去爭取任何嘢!

伯爵府

大肚與否唔係重點,重點係香港幾時變得咁暴力!

伯爵府

希望全香港停止暴力,包括打人,用言語兇人,破壞公物,擲汽油彈,放火,用磚擲人,用傘打人,用籐條又好手又好,都希望唔會再發生。
希望個"大肚婆"快d 番醫院 check 下啦,可大可小架,我地呢d 真。陀過bb 既媽媽,成日少少事都驚個b 有事,比人打咁大件事,入院check 下好

公爵府

testher 發表於 19-7-23 22:50
我發覺原來BK真係有D媽媽好涼薄,其實大唔大肚真係咁重要?開個post 是想祝福被打的市民,結果又有班人走 ...

同意有冇大肚都唔應該俾人打,不過你有冇睇過佢跌低條片呢?
仲有,真正涼薄嘅係攞佢嚟大做文章嘅人囉!face checked 話佢俾人打到流產呀!

水晶宮

要怪都要怪黑衣人搞事囉。造成今日嘅局面。

珊瑚宮

kamjjj 發表於 19-7-23 23:07
哦,慢動作跌落地,昏迷左照x光,醒咗唔記得自己有BB,所以問都唔問下BB有冇事。兩日後去睇醫生再醒起問吓 ...

系囉,果些人撐x 撐得咁出面,吾想懷疑有xx成份都吾得。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlesister 發表於 19-7-23 23:12
醫院正常做法一定問,有人站傷勢力輕微唔會照 XR, 如果個病人瞓低左都唔照下,之後有咩事醫院都幾大鑊,而 ...

入親er第一個問題就問女病人有無懷孕或可能懷孕喇! ?bb安全緊要d定係禁忌重要d? 成件事好
放下自在

男爵府

kamjjj 發表於 19-7-23 22:54
係呀,所以佢入院唔敢話俾人知有咗,隨便照腦,都唔問下自己個B有冇事。兩日後先醒起自己有咗

大宅

kamjjj 發表於 19-7-23 23:07
哦,慢動作跌落地,昏迷左照x光,醒咗唔記得自己有BB,所以問都唔問下BB有冇事。兩日後去睇醫生再醒起問吓 ...

做乜分析得咁詳細 ,連登文宣出名低智能,你唔知咩?

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-7-23 23:11

你一定係男人,大肚腩同大肚係唔同位置同形狀。我冇話 ...

唔明你呢句話既意義
我用番你logic:咁你一定係大肚腩 所以先知道分別la

回歸正題:一眼分到大肚 or大肚腩 真係有d難

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 19-7-23 23:02
對唔清楚既野就要質疑,呢啲係正確既做人態度,難度人講乜你就信乜?
...

成件事匪夷所思, 問清楚少少都話人冷血, 唔比問! 可能怕問得多會出錯!

伯爵府

畀面勳章

一定係假,係腩嚟嘅!
大肚又同黑衣人一齊?

#曲

公爵府

kamjjj 發表於 19-7-23 22:57
乜你咁離題嫁,着乜嘢鞋、同遊行有乜關係?咁膚淺嘅。

佢着咩鞋都唔應該被打,正如警察都唔應該俾人咬斷 ...

正常遊行著黑衫
舒服嘅鞋囉

男爵府

Yenyenng 發表於 19-7-23 22:56
其實真係大唔大肚都唔應該比人打。當然如果係明知大肚都照打就更加令人髮指。
不過,我都好亂,早前新聞就 ...

講得好岩,唔係話打佢個d人岩,而係唔明佢攪禁多嘢做咩!又有又唔講即係咩?有bb又唔係錯唔講陣間照乜照物仲害左個bb

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

ssppeert 發表於 19-7-23 23:18
唔明你呢句話既意義
我用番你logic:咁你一定係大肚腩 所以先知道分別la

我真係有大肚腩,你冇估錯 ,所以知位置同形狀唔同(因我以前都做過大肚婆)

男爵府

回覆樓主:

無論大吾大肚都好
祝福傷者早日康復

首頁
45678...20

尾頁

跳至