時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

uhtcl2006 發表於 19-7-23 23:14
Er.... 唔好打頭,我先聲明,不論乜色衫,我都反對暴力的。
只係純討論,正常一個孕婦,不論你係第幾胎,當 ...

你的諗法很合理,我都係咁諗

男爵府

2019新春慶豚圓

cattz288 發表於 19-7-23 23:44
唔係跌親咩? 第一時間照xray喇

你猜測咋喎,佢可以自行決定唔照x-ray離開㗎喔,個個都講到真嘅咁!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

candycakee 發表於 19-7-23 23:42
腦部掃描係MRI

電腦掃瞄係CT,比xray多幾十倍幅射,MRI係磁力共振,先無幅射,但一般撞到頭都最多係照Xray, 頂盡比佢照CT,一樣有幅射

伯爵府

仲有一對尖頭 高踭鞋,有夠02

伯爵府

_candy_ 發表於 19-7-23 23:44
咁急唔會照mri,會照CT, ct掃描輻射仲多個x光

正確,CT比Xray多幾十陪幅射

男爵府

好老婆 發表於 19-7-23 23:17
內裏大有文章,照x-ray一定問過是否懷孕
話醫院有問,佢自己冇溝

大宅

好老婆 發表於 19-7-23 23:15
咁奇怪嘅,如果知道自己有左,又暈過,唔擔心個胎有事?為何唔同醫院講?今日咁啱先知有左?
...

咁擔心個胎,都唔同醫生講?咁佢之前有冇睇婦産醫生、book産檢?

大宅

我未生過都知去到醫院要第一時間講有左BB啦

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

maggie196 發表於 19-7-23 23:50
你猜測咋喎,佢可以自行決定唔照x-ray離開㗎喔,個個都講到真嘅咁!

er得xray ct照咋喎, 唔照就咁走即係無咩事? 擔心佢啫!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ayakaya 發表於 19-7-23 23:43
明報已經delete條link,立場quote明報果條仲係度。聽日就知係唔係文宣作文,被人督爆不合常理就delete。

...

非常認同你嘅講法
日本の平安を祈ります

大宅

回覆樓主:

https://m.mingpao.com/pns/要聞/article/20190723/s00001/1563820648889/醫局澄清無孕婦送院-白裙女子倒地-哭說與男友被圍打失散

p.s 我用Google search兩條link click到入去,copy黎呢度就死link

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

2019新春慶豚圓

maggie196 發表於 19-7-23 23:14
未夠三個月未陀穩唔想講其實都好正常,我身邊好多朋友都係咁,迷信又好點都好,可能人哋個肚係好難先有,希 ...

真係又長知識了,原來陀唔夠3個月連醫護都唔可以講 咁產檢駛唔駛做?

子爵府

2019新春慶豚圓

cattz288 發表於 19-7-23 23:56
er得xray ct照咋喎, 唔照就咁走即係無咩事? 擔心佢啫!

佢照咗我仲擔心,個胎唔知有冇影響

大宅

ayakaya 發表於 19-7-23 23:43
明報已經delete條link,立場quote明報果條仲係度。聽日就知係唔係文宣作文,被人督爆不合常理就delete。

...

條片我睇咗幾次,係個女人衝過去,通常見到打交係避,尤其係如果自己大肚,唔明

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

wan_sosin 發表於 19-7-23 23:52
正確,CT比Xray多幾十陪幅射

時政果邊我都有同jm講CT副射大過xray,照腦要打顯影劑佢係都話細過xray

珍珠宮

2019新春慶豚圓

KittyNg_FB 發表於 19-7-23 23:03
《明報》報道指,事主趙小姐今日透過短訊回覆,指懷孕不足 3 個月,事後已到診所檢查,胎兒一切安好,她本 ...

咁樣跌一跌落地, 先唔講照唔照X-RAY先啦, 都應該要照U/S睇下個胎有無事呀嘛, 醫護人員問到有無懷孕都唔答? YES OR NO咋喎!

大肚婆跌一跌入院第一件事一定會要求照U/S先! 正常孕婦想法!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jessica0768 發表於 19-7-24 00:02
時政果邊我都有同jm講CT副射大過xray,照腦要打顯影劑佢係都話細過xray
...

點會! ct係幾十倍xray!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

好想繼續跟進佢個胎嘅成長過程

伯爵府

jessica0768 發表於 19-7-24 00:02
...

傻啦佢哋!點解CT幅射咁高?係因為CT係立體圖象,簡單講,xray只係影一個平面,CT係多角度影完,然後用電腦將圖象組成,所以要照好多張,幅射量大增

大宅

2019勳章

ayakaya 發表於 19-7-23 23:13
佢有係公立照X-ray都唔出聲自己大肚,真係好媽媽!

佢係話腦部掃描
係無福射的

首頁
34567...11

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊