時政擂台

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

佢地想學烏克蘭咁,叫警察跪底認錯囉
仲組織埋咩自衛隊想取代警察,話有事可以call佢地
都痴痴地!暴徒想學人維護正義,佢地自己有事都報警啦!

大宅

佢地想學烏克蘭咁,叫警察跪底認錯囉
仲組織埋咩自衛隊想取代警察,話有事可以call佢地
都痴痴地!暴徒想學人維護正義,佢地自己有事都報警啦!

別墅

藍色的小馬 發表於 19-7-24 01:35
我支持警察要安全 解放軍頂一頂 唔該

解放軍/廣東武警幫幫手,香港警察搞唔掂...

洋房

回覆 PatrickKong_FB 的帖子

冇錯!

男爵府

20020116 發表於 19-7-24 12:10
你話係咪全班夾埋架!你話冇組織都冇人信,趁住上環出事,就元朗搞事兼幾萬個call打爆999
...

黄絲會信十足,我D黃絲親人仲叫我出街要小心D,吾好以為有警察就會安全。唉!我好想同返佢地講如果冇左警察我就更加吾會安全。

願警察們平安,繼續保護香港

正所謂蟻多褸死象,咁大班暴徒圍警局,警局拉閘避免硬碰係好正確

男爵府

回覆 jt824 的帖子

絕對相信警察能保護巿民
完全支持警隊執法

吾該班黃屍快d死閞啦

大宅

畀面勳章

PatrickKong_FB 發表於 19-7-24 14:15
有帶委任証嘅我可能答到你,無帶個啲我就無本事知道喇。

咁即係你都係警察啦,咁點解你覺得冇仇警只有仇黑警?依家係好多人都痴咗線一樣逢親警察都話黑警喎!仇警同仇黑警而家有分別?
點解你都講得咁分化嘅?點解一定要用委任證去分黑警同唔係黑警呢?全組車裏便一齊出勤,有警員出示左佢嘅委任證,咁其他冇出示就係黑警?唔係同樣都係警察手足先會同一架Eu車咁咩?點解你會講到獨善其身一樣呢?
我唔知你想喺呢度講啲乜嘢?而家呢度有好多人都係想為警察人員平反,你係作為警員對「黑警」稱呼唔係應該憤怒搞咩,你出事左委任證,啲仇黑警嘅人就唔仇你㗎啦咩?有幾多痴咗線嘅仇黑警人士幫佢哋檢控罪犯嘅警察有委任證,一樣稱呼黑警

大宅

arkilok 發表於 19-7-24 16:28
咁即係你都係警察啦,咁點解你覺得冇仇警只有仇黑警?依家係好多人都痴咗線一樣逢親警察都話黑警喎!仇警 ...

你最好睇多啲推理小說訓練吓先。

大宅

畀面勳章

PatrickKong_FB 發表於 19-7-24 17:03
你最好睇多啲推理小說訓練吓先。

無啦啦叫人睇推理小說做乜啊?九唔搭八嘅!

大宅

arkilok 發表於 19-7-24 17:04
無啦啦叫人睇推理小說做乜啊?九唔搭八嘅!

咁簡單都唔明?

大宅

畀面勳章

PatrickKong_FB 發表於 19-7-24 17:29
咁簡單都唔明?

建議你了解下自己寫左啲乜先,「有委任證嘅*我可以答到你」唔識用標點符號,就返去讀多啲書,寫得差令人誤會只會俾人見到你低智。

完全明白你嘅眼裏面只有暴力,你呢位暴徒!智力係有啲限度嘅!

大宅

arkilok 發表於 19-7-24 17:48
建議你了解下自己寫左啲乜先,「有委任證嘅*我可以答到你」唔識用標點符號,就返去讀多啲書,寫得差令人 ...

乜都話暴力!連自己發脾氣都話對方暴力。所以話baby kingdom真係唔係浪得虛名。

別墅

kksushi 發表於 19-7-24 12:39
香港傳媒已死, 全部一面倒, 吾跟風的台只會比佢地杯角.........次次差人做野, 就成班記者在中間阻住佢地, ...

咪因一個朱凱迪

大宅

20020116 發表於 19-7-24 11:37
我今朝睇警方公告,原來元朗搞事嗰晚,10點半至1點半,有兩萬四個電話打999 ,打爆咗佢地個系統,平時呢, ...

好好笑...二萬四千個call,入面call嚟call去都係叫緊你去救元朗西鐵班無辜嘅乘客,即係全世界叫咗你二萬四千次,你都仲要漏單,咁係咪你有問題呀?

你試吓去茶餐廳叫杯凍檸茶,叫二萬四千次都唔上,然後個餐廳經理嚟同你講「因為你催咗我太多次,所以搞我哋廚房亂晒龍,所以上唔到杯凍檸茶比你」,你都反枱啦!

侯爵府

cychan316 發表於 19-7-25 00:46
好好笑...二萬四千個call,入面call嚟call去都係叫緊你去救元朗西鐵班無辜嘅乘客,即係全世界叫咗你二萬四 ...

試下落茶記叫1000次, 老細會唔會踢你出門?

大宅

cychan316 發表於 19-7-25 00:46
好好笑...二萬四千個call,入面call嚟call去都係叫緊你去救元朗西鐵班無辜嘅乘客,即係全世界叫咗你二萬四 ...

二萬幾千個call 係玩嘢,
目的係要癱瘓999,唔係報西鐵單嘢呀!因為咁樣,所以西鐵單嘢咪打唔通囉!
唔好淨係睇黃媒,睇全面啲,動動腦思考,用應有嘅智慧去分析

「白衣人襲擊黑衣人或市民,在晚上十時半之後,然而,在當晚卻有一個擁有逾二萬多個會員的社交媒體群組,在十時半之前發出貼文,呼籲成員幫手打999炸爆警察報案熱線。這個呼籲,與元朗出事的時間是否非常巧合?這個群組是「反送中」的一方,被白衣人襲擊的是「反送中」的一方,為甚麼「反送中」的一方反而會叫人炸爆999?炸爆999是令人不能成功報警求助?若要救人,若有心要救「反送中」的一方的黑衣人和普通市民,為何要叫人癱瘓999呢?還有一個問題是白衣人未毒打黑衣人前,為何群組成員會想到去炸爆999?是他們已預知稍後便有大事爆發嗎?難道群組成員已預知白衣人一定會棍打黑衣人和普通市民並造成嚴重武力衝突?這種事情、這種情況,普通市民真的是很難理解,邏輯何在呢?」
http://hd.stheadline.com/news/columns/26/20190725/782807/%E5%B0%88%E6%AC%84-%E4%B8%AD%E7%92%B0High-Tea-%E7%82%B8%E7%88%86999%E7%9A%84%E4%BA%8C%E8%90%AC%E5%9B%9B%E5%8D%83%E5%80%8BCalls

「網上一個大量人士參與的群組,當晚有人呼籲市民一起報案,而新界北九九九報案中心當晚三小時內,便接獲二萬四千個求助電話,數量遠超負荷下出現有關情況。」
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2038181/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%91%A8%E6%97%A5999%E5%A0%B1%E6%A1%88-%E4%B8%89%E5%8F%A5%E9%90%982-4%E8%90%AC%E5%80%8B%E8%B6%85%E8%B2%A0%E8%8D%B7

公爵府

koey_0611 發表於 19-7-24 11:39
但大部分人係下午已經收到風 夜晚有人搞事
警察咁後知後覺?

請講一下夜晚邊D人搞事?

禁止訪問

公爵府

20020116 發表於 19-7-24 12:24
我都認為解放軍治標不治本,趕走班黃人先可以治本!

最弊仲有D笨蛋,只堅持接觸佢地指定傳媒,咪 其他消息乜都唔知囉,仍然乜都話警方錯

公爵府

koey_0611 發表於 19-7-24 11:39
但大部分人係下午已經收到風 夜晚有人搞事
警察咁後知後覺?

你咁叻,一定答到最早的"風"由何而來?

首頁
23456...10

尾頁

跳至