時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

咩都唔會信,信自己,令自己安全,過到生活就好好了...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sandylaw 發表於 19-7-25 08:49
我都有個笑話。。先前為寶礦力單野fb有個女仔貼文“港豬先睇tvb,呢啲電視台唔係人睇架”,跟住隔左幾日又 ...

佢自己label自己係豬啫
放下自在

男爵府

eggcarol 發表於 19-7-25 08:49
Tvb最錯係最公正,每次3個角度拍攝、對差佬、對示威者、高空拍攝,就係太清楚,黃人咪嬲嬲豬囉!

佢地思 ...

三格好呀!
每次我唔想齋睇警察大頭,
就會轉去 TVB 多角度!

珍珠宮

一開始我覺得個女人好浮誇囉D表情

男爵府

zxyggp 發表於 19-7-25 08:41
1個直播影唔哂全部,當晚電視只係影到白衫打人,無影到後梯有200黑衫想圍元西。
有啲fb直播只係影自己意願 ...

中聯辦嗰晚,我事後睇 Now 新聞,
不斷講元朗事件+佢有部攝影機粉碎。
但朋友同我講嘅放火、中聯辦、
想成立臨時政府、警察開晒槍...
都好似係國際新聞咁輕輕帶過...

我去緊旅行,得 Now 我睇到,
今次我先睇得出選擇性報導係咁誇張!

珍珠宮

eggcarol 發表於 19-7-25 08:49
Tvb最錯係最公正,每次3個角度拍攝、對差佬、對示威者、高空拍攝,就係太清楚,黃人咪嬲嬲豬囉!

佢地思 ...

我都覺得係,我真係好少睇tbb嘅新聞,見個個話tbb唔好,前幾晚就睇下直播,幾個畫面,好清楚睇到碼頭外對恃情況,又無得剪接,點造假呀?
同埋果晚都睇得好清楚,人退佢地進,不斷講野挑釁,明明大家都唔郁,就不停有野掟向警察,都唔係和平散去,咁唔怪得佢地唔中意啦!播得咁清楚
果晚之後,我又無再睇tbb啦~唔得閒~

侯爵府

最好係睇直播新聞,有剪輯的可能已有立場了。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

sandylaw 發表於 19-7-25 08:49
我都有個笑話。。先前為寶礦力單野fb有個女仔貼文“港豬先睇tvb,呢啲電視台唔係人睇架”,跟住隔左幾日又 ...

咁究竟佢係豬定唔係人呢?

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

李豆豆 發表於 19-7-25 09:10
咁究竟佢係豬定唔係人呢?

人頭豬

珍珠宮

MICLOH168 發表於 19-7-25 02:09
在陳曼琪個facebook度有講, 個女人話自己個仔著麥當勞衫返元朗屋企, 都畀人打嗰條, 畀人影到佢其實係黃 ...

其實最好叫佢個仔出來比人睇下傷勢先有人信,黃屍就系吾怕做假同陰濕,藍既你可以話比較單純為搵食安寧,無時間精力做假,你睇白衣人無帶口罩就知啦

侯爵府

暴徒媽媽要分演好多角色,可能揾唔到咁多冇良心嘅媽媽,佢一個啃哂

男爵府

在陳曼琪個facebook度有講, 個女人話自己個仔著麥當勞衫返元朗屋企, 都畀人打嗰條, 畀人影到佢其實係黃 ...

其實香港有七百幾八百萬人係得嗰二百幻人冇腦嘅啫,仲有五百幾萬人,全部都有雪亮嘅眼睛 同埋清晰嘅頭腦嘅

因為我相信 嗰五百幾萬人 係 為香港 出心出力 ,令到香港咁繁榮安定嘅人嚟㗎

好可惜我哋一手經營嘅嘢而家畀呢班 黃屍破壞曬

珊瑚宮

2024年龍年勳章

sandylaw 發表於 19-7-25 09:14
人頭豬

咁要搵大小姐出場

男爵府

chichai 發表於 19-7-25 03:04
之前嗰封信係假,呢到先真

我今朝一上bk就睇到 “400行政主任譴責信” 嗰個post,即刻諗起明明係昨日所有紀律部隊出信撐警隊,咁都可以調轉黎講,D黃屍真係好賤格

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

係,黄人真係制造好多假新聞

大宅

如果有理真係唔需要做咁多假,呃唔到所有人,我只會繼續支持警方嚴正執法,拉曬所有犯法嘅人

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

熊熊老婆 發表於 19-7-25 08:33
我都有個friend send咗條叫做「五分鐘睇曬元朗暴力事件 」畀我 ,話呢條片講得好好,叫我唔好睇tvb直播 因 ...

轉載:

https://mobile.twitter.com/royyes666

子爵府

回覆 sandylaw 的帖子

唔該你呀!

子爵府

同埋元朗個攪事議員/01香港記者兩條片, 都係就住d黑衫人嚟影, 盡量唔影黑衫個樣, 白衫人就入哂鏡。

首頁

尾頁

跳至